Welke lege dvd-schijven gebruikt u in een dvd-recorder?

Inhoudsopgave:

Welke lege dvd-schijven gebruikt u in een dvd-recorder?
Welke lege dvd-schijven gebruikt u in een dvd-recorder?
Anonim

Om video (en audio) op dvd op te nemen, moet u ervoor zorgen dat u lege schijven gebruikt die compatibel zijn met uw dvd-recorder of pc-dvd-brander.

Image
Image

Lege schijven kopen

Voordat u een tv-programma kunt opnemen of camcorderbanden naar dvd kunt overbrengen, moet u een lege schijf aanschaffen. Lege dvd's zijn te vinden in de meeste consumentenelektronica- en computerwinkels en kunnen ook online worden gekocht. U kunt één schijf kopen, een paar schijven, een doos of spindel van 10, 20, 30 of meer. Sommige worden geleverd met papieren hoesjes of juwelendoosjes, maar die verpakt in spindels hebben aparte hoesjes of juwelendoosjes nodig.

Aangezien de prijzen variëren afhankelijk van het merk of de hoeveelheid van het pakket, worden hier geen kosten vermeld.

Compatibiliteit met opneembare schijven

Zoals hierboven vermeld, moet u schijven van het juiste formaat hebben die compatibel zijn met uw recorder en die ook (na opname) kunnen worden afgespeeld op uw dvd-recorder en dvd-speler(s).

Als uw dvd-recorder opneemt in het dvd+r/+rw-formaat, zorg er dan voor dat u schijven koopt met dat label op de verpakking. U kunt een +R-schijf niet in een -R-recorder gebruiken of omgekeerd.

Veel dvd-recorders nemen echter op in zowel de - als de +-indeling, waardoor er meer opties zijn voor het kopen van lege schijven.

Als u niet zeker weet welk formaat schijven uw dvd-recorder gebruikt, neem dan uw gebruikershandleiding mee naar de winkel en vraag een verkoper om hulp bij het vinden van het juiste formaat schijven.

Zorg ervoor dat u lege dvd's koopt die alleen voor videogebruik of voor zowel video- als datagebruik zijn bestemd. Koop geen blanco dvd's met het label 'Alleen voor gegevensgebruik'. Deze zijn alleen voor pc-gebruik.

Naast het type schijfindeling kan het merk van lege dvd's ook de afspeelcompatibiliteit op sommige dvd-spelers beïnvloeden.

Zelfs als u de juiste dvd-schijf gebruikt, zijn niet alle opneembare schijfindelingen compatibel voor weergave op alle dvd-spelers.

  • DVD-R-schijven zijn het meest compatibel, gevolgd door dvd+R-schijven. Op deze schijven kan echter maar één keer worden opgenomen. Ze kunnen niet worden gewist en opnieuw worden gebruikt.
  • DVD-RW/+RW-schijven zijn herschrijfbaar, die kunnen worden gewist en opnieuw gebruikt, maar zijn niet altijd compatibel met een specifieke dvd-speler.
  • Het minst compatibele schijfformaat is dvd-ram (dat ook uitwisbaar/herschrijfbaar is). Het wordt niet langer veel gebruikt bij het opnemen van dvd's.

Gebruik de beste opnamemodus

Naast de compatibiliteit van het schijfformaat, heeft de door u gekozen opnamemodus (2 uur, 4 uur, 6 uur, enz.) invloed op het opgenomen signaal (vergelijkbaar met kwaliteitsproblemen bij het gebruik van verschillende VHS-opnamesnelheden).

Naarmate de kwaliteit lager wordt, kan de instabiliteit van het videosignaal dat van de schijf wordt gelezen, naast dat het er slecht uitziet (wat resulteert in macroblokkering en pixelartefacten), leiden tot ongewenst vastlopen of overslaan.

Wat het allemaal voor jou betekent

Als je overweegt welke lege dvd's je moet kopen en gebruiken, blijf dan bij grote merken.

Als je vragen hebt over een bepaald merk lege dvd's, raadpleeg dan de gebruikershandleiding of neem contact op met de technische ondersteuning van je dvd-recorder voor acceptabele merken lege dvd's.

Maak, voordat u een uitgebreid VHS-naar-DVD-overdrachtsproject start, een paar testopnamen om de resultaten te controleren. Dit helpt bepalen of de schijven (en opnamemodi) werken op uw dvd-recorder en andere dvd-spelers die u mogelijk heeft.

Als je van plan bent een dvd op te nemen om naar iemand te sturen, maak dan een testschijf, stuur deze naar hen en kijk of deze op hun dvd-speler kan worden afgespeeld. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent een dvd naar iemand in het buitenland te sturen, aangezien Amerikaanse dvd-recorders schijven maken in het NTSC-systeem. Het grootste deel van de rest van de wereld (Europa, Australië en het grootste deel van Azië) staat op het PAL-systeem voor het opnemen en afspelen van dvd's.

Aanbevolen: