Ondersteunt mijn computer USB 3.0?

Inhoudsopgave:

Ondersteunt mijn computer USB 3.0?
Ondersteunt mijn computer USB 3.0?
Anonim

USB 3 is de derde grote iteratie van de Universal Serial Bus (USB)-standaard. Toen USB voor het eerst werd geïntroduceerd, zorgde het voor een aanzienlijke verbetering in de manier waarop u randapparatuur op uw computer aansloot. Met de seriële poorten en parallelle verbindingen die aan USB voorafgingen, moest je zowel het randapparaat als de computer waarop je het aansloot begrijpen. USB was het eerste poorttype dat standaard werd op computers, ongeacht de fabrikant.

De informatie in dit artikel is van toepassing op de volgende Apple-apparaten:

  • iMac 2012 en later
  • iMac Pro 2017 en later
  • iPad Pro 2016 en later (met een Lightning-naar-USB-adapter)
  • Mac mini 2012 en later
  • MacBook Air 2012 en later
  • MacBook Pro 2012 en later
  • Mac Pro 2013 en later
Image
Image

De geschiedenis van USB

Laten we eens kijken naar deze geschiedenis van de USB-standaard.

USB 1.x

USB 1.1 bood een plug-and-play-verbinding die snelheden van 1,5 megabit per seconde (Mbps) tot 12 Mbps ondersteunt. USB 1.1 was geen snelheidsduivel, maar het was snel genoeg om muizen, toetsenborden, modems en andere trage randapparatuur aan te kunnen.

USB 2

USB 2 kon snelheden tot 480 Mbps halen. Topsnelheden deden zich voor in bursts, maar de tweede generatie was een aanzienlijke verbetering. Externe harde schijven ontworpen voor USB 2 werden een populaire manier om opslagruimte toe te voegen aan je Mac. Deze verbeterde snelheid en bandbreedte maakten USB 2 ook een goede keuze voor andere randapparatuur, waaronder scanners, camera's en videocamera's.

USB 3.x

Deze derde generatie van de USB-standaard introduceerde een nieuwe "Image"Over deze Mac" in macOS" id=mntl-sc-block-image_1-0-1/> alt="

  • Selecteer Systeemrapport.

    Image
    Image
  • Selecteer USB onder de kop Hardware.

    Image
    Image
  • Zoek boven aan het scherm, onder USB Device Tree, naar de USB Bus-vermeldingen voor uw poorten, waaronder het versienummer.

    Image
    Image
  • USB 3 Architectuur

    USB 3 maakt gebruik van een multibussysteem waarmee USB 3-verkeer en USB 2-verkeer tegelijkertijd via de bekabeling kunnen verlopen. Dus, in tegenstelling tot eerdere versies van USB, die werkten op de hoogste snelheid van het langzaamste aangesloten apparaat, kan USB 3 meeglijden, zelfs wanneer een USB 2-apparaat is aangesloten.

    USB 3 heeft ook een functie die veel voorkomt in FireWire- en Ethernet-systemen: een gedefinieerde host-naar-host-communicatiemogelijkheid. Door deze mogelijkheid kunt u USB 3 tegelijkertijd met meerdere computers en randapparatuur gebruiken. En specifiek voor Macs, zou USB 3 de doelschijfmodus moeten versnellen, een Apple-methode die je gebruikt bij het overzetten van gegevens van een oudere Mac naar een nieuwere.

    Bottom Line

    USB 3 is ook ontworpen om USB 2 te ondersteunen. Alle USB 2.x-apparaten zouden moeten werken wanneer u ze aansluit op een Mac die is uitgerust met een USB 3-poort. Evenzo zou een USB 3-randapparaat moeten werken met een USB 2-poort, maar in werkelijkheid hangt dit af van het type USB 3-apparaat.

    USB 3 en uw Apple-apparaat

    Alle Mac-modellen na 2012 hebben USB 3.0-poorten. De enige uitzondering is de MacBook uit 2015, die USB 3.1 Gen 1 en een USB-C-connector gebruikte. Geen enkel Mac-model had speciale USB 2-poorten omdat Apple in plaats daarvan zijn eigen versie van die standaard creëerde, genaamd Lightening. Apple gebruikte de standaard USB Type-A-connector, maar de USB 3-versie van de connector had vijf extra pinnen die de snelle bewerkingen van USB 3 ondersteunden. Je moet dus USB 3-kabels gebruiken om USB 3-prestaties te krijgen. Als je een oude USB 2-kabel gebruikt die je in een doos in je kast hebt gevonden, werkt deze, maar dan met USB 2-snelheden.

    USB 3-kabels hebben het USB-logo en "SS". Veel niet-Apple USB 3.0-kabels hebben een blauwe connector; Apple gebruikt dit kleurenschema niet in zijn eigen kabels.

    In 2016 verplichtte Apple zijn fans met een van de meest gevraagde toevoegingen aan iPad: USB 3.0-functionaliteit. De iPad Pro (derde generatie) heeft een USB-C-poort die u kunt gebruiken om het apparaat rechtstreeks aan te sluiten op een stopcontact of een computer (Mac of Windows-pc) die een Thunderbolt- of USB-C-poort heeft om op te laden. Je kunt deze poort ook gebruiken om randapparatuur, zoals monitoren, op je iPad Pro aan te sluiten. (Afhankelijk van de poorten op uw computer heeft u mogelijk een adapter nodig.)

    Aanbevolen: