Hoe Instagram-berichten te plannen

Inhoudsopgave:

Hoe Instagram-berichten te plannen
Hoe Instagram-berichten te plannen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Facebook Creator Studio. Klik op het Instagram-pictogram > Uw account koppelen > OK > Maak bericht en volg de aanwijzingen.
  • Je moet eerst een persoonlijk Instagram-account converteren naar een Creator of Business-account (het is gratis).
  • Je kunt Instagram Stories niet plannen.

Dit artikel behandelt hoe je Instagram-berichten kunt plannen, inclusief wat nodig is om ze te plannen en waarom je je Instagram-berichten moet plannen. Deze instructies werken het beste in een webbrowser op uw computer of tablet.

Hoe Instagram-berichten te plannen

Het proces voor het automatiseren van Instagram-berichten vereiste het gebruik van een Instagram-planner-app of -service waarvoor je nog steeds handmatig je foto's of video's moest publiceren. Gelukkig is dat niet langer het geval, aangezien Facebook sindsdien de mogelijkheid heeft geboden om Instagram-berichten correct te plannen, vrij van extra acties en vervelende meldingen. Hier leest u hoe u gratis Instagram-berichten kunt plannen.

  1. Open je favoriete webbrowser op je computer of tablet en zorg ervoor dat je bent ingelogd op je Instagram-account op de Instagram-website en je Facebook-account op de officiële Facebook-website.

    Als je Instagram-berichten wilt plannen, moet je je account hebben geconverteerd naar een Creator- of Zakelijk Instagram-account. Overschakelen naar een Instagram Creator- of Business-account is gratis, duurt maar een paar seconden en ontgrendelt ook een aantal extra functies.

    Image
    Image
  2. Ga naar de Facebook Creator Studio-webpagina.
  3. Klik op het Instagram-pictogram bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  4. Klik op Uw account koppelen.

    Zelfs als je eerder je Instagram-account hebt gekoppeld aan je Facebook-account of -pagina, moet je deze extra verbinding hier mogelijk nog maken.

    Image
    Image
  5. Klik op OK.

    Image
    Image
  6. Mogelijk wordt u gevraagd om opnieuw in te loggen op Instagram. Zo ja, voer dan uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen of klik op Inloggen met Facebook als u die methode gewoonlijk gebruikt.

    Image
    Image
  7. Je zou nu alle eerdere berichten van je Instagram-account moeten zien die zijn verzameld in Facebook Creator Studio. Klik op Maak bericht om toegang te krijgen tot de Instagram-planner en een bericht te automatiseren.

    Image
    Image
  8. Klik op Instagram feed om een normale post te maken die op je Instagram-profiel zal verschijnen.

    Image
    Image
  9. Klik op Inhoud toevoegen om afbeeldingen of video's voor je Instagram-bericht te uploaden.

    Als uw foto's op uw smartphone staan, kunt u proberen een cloudopslagservice zoals Google Drive, OneDrive of Dropbox te gebruiken om uw media met uw computer te synchroniseren. Je kunt ook bestanden naar jezelf e-mailen, een berichten-app gebruiken of een van de vele alternatieve diensten proberen voor het verzenden van grote bestanden via internet.

    Image
    Image
  10. Gebruik de drie pictogrammen onder je geüploade media om deze bij te snijden, te verwijderen of andere Instagram-accounts te taggen.

    Image
    Image
  11. Voer in het veld onder Jouw bericht je Instagram-postbeschrijving en hashtags in.

    Hashtag-suggesties verschijnen om het kiezen ervan gemakkelijker te maken.

    Image
    Image
  12. Scroll naar beneden naar de onderkant van de pagina en vink het vakje naast je Facebook-pagina aan als je wilt dat de Instagram-afbeelding ook op je pagina wordt geplaatst.

    Image
    Image
  13. Klik op Geavanceerde instellingen om reacties op berichten uit te schakelen en voer een "Afbeelding"-tekst in. alt="

    Alt-tekst wordt meestal gebruikt om visueel gehandicapte Instagram-gebruikers te helpen, maar het kan ook worden gebruikt om de ontdekking van je bericht te stimuleren via het Instagram-algoritme als je populaire beschrijvende trefwoorden gebruikt.

    Image
    Image
  14. Klik op de pijl rechts van Publish.

    Klik niet op Publiceren. Als u dit doet, wordt uw inhoud onmiddellijk gepubliceerd. We willen je Instagram-bericht automatiseren.

    Image
    Image
  15. Klik op Schedule en voer de gewenste datum en tijd in de Instagram-planner in.

    Image
    Image
  16. Klik op Schedule.

    Image
    Image

Heb ik een app van derden nodig om Instagram-berichten te automatiseren?

Het proces voor het automatiseren van Instagram-berichten vereiste het gebruik van een Instagram-planner-app of -service waarvoor je je foto's of video's nog steeds handmatig moest publiceren. Dat is niet langer het geval, aangezien Facebook deze mogelijkheid sindsdien op Instagram heeft ingeschakeld.

Je hoeft dus geen extra service of app te gebruiken om Instagram-berichten in te plannen. In feite ondersteunen de meeste planningsservices voor sociale media niet eens de juiste automatisering van Instagram-berichten.

Als u echter veel sociale-media-accounts beheert, kan een toepassing of service voor sociale media nuttig zijn, omdat u hiermee op meerdere platforms tegelijk kunt posten in plaats van afzonderlijke berichten voor elk account en elk sociaal netwerk te maken.

Kan ik Instagram Stories plannen?

Helaas maakt het directe karakter van Instagram Stories het onmogelijk om ze te automatiseren, of je nu een officiële Instagram-app, Facebook Creator Studio of een tool van derden gebruikt. Instagramverhalen moeten, net als de Fleets van Twitter, in re altime worden gemaakt en gepost. Het is ook onmogelijk om een repost van een Instagram-verhaal in te plannen.

Hoewel je Instagram-verhalen niet kunt plannen, kun je de afbeeldingen en video's die je wilt gebruiken van tevoren bewerken, zodat wanneer het tijd is om je Instagram-verhaal te posten, je alleen maar het bestand hoeft te uploaden.

Waarom zou ik berichten op Instagram plannen?

Het gebruik van een Instagram-planner heeft verschillende voordelen. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom je zou willen beginnen met het automatiseren van je berichten.

  • Het plannen van Instagram-berichten houdt je account actief. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je vergeet om dagelijks te posten.
  • Het plannen van berichten op Instagram bespaart tijd. Als u een uur of zo per maand opzij zet om al uw Instagram-berichten voor de komende weken in te plannen, kunt u op de lange termijn veel tijd besparen. Dit kan vooral handig zijn als je een drukke Instagram-beïnvloeder bent.
  • Batch uploaden maakt het makkelijker om je aan een thema te houden. Als je meerdere dagen of weken aan Instagram-berichten plant, is het veel gemakkelijker om je aan een thema of onderwerp te houden dan elke dag met een individueel idee te komen.
  • Automatisering maakt het gemakkelijker om andere tijdzones te bereiken. Wil je niet om 3 uur 's nachts wakker worden om een Instagram-bericht voor je publiek in een ander land te publiceren? Plan het in plaats daarvan en slaap uit.

Aanbevolen: