Hoe u uw iPad-toetsenbordinstellingen kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad-toetsenbordinstellingen kunt wijzigen
Hoe u uw iPad-toetsenbordinstellingen kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord en selecteer de opties die u wilt wijzigen.
  • Als u een sneltoets wilt maken, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toetsenborden > Tekstvervanging > + en voer de snelkoppelingsinfo in.
  • U kunt ook aangepaste toetsenborden downloaden en installeren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het standaardtoetsenbord kunt wijzigen op iPad-apparaten met iOS 11 en hoger. Tot de instellingen die u kunt wijzigen behoren de toetsenbordindeling, het toetsenbordtype, voorspellende tekst en de autocorrectiefunctie.

Hoe u uw iPad-toetsenbord kunt aanpassen

Om de instellingen voor je toetsenbord aan te passen, ga je naar de app Instellingen. Dit is wat je moet doen:

  1. Open de app Instellingen van je iPad.

    Image
    Image
  2. Kies in het menu aan de linkerkant Algemeen om de algemene apparaatinstellingen aan de rechterkant van het scherm weer te geven.

    Image
    Image
  3. Scroll naar beneden aan de rechterkant van het scherm totdat je Keyboard ziet en tik vervolgens op dat item om het menu met toetsenbordinstellingen te openen.

    Image
    Image
  4. Je hebt nu verschillende opties om je toetsenbordtaal, lay-out en functies te wijzigen.

Aanpasbare instellingen voor het iPad-toetsenbord

Met de iPad-toetsenbordinstellingen kunt u uw iPad aanpassen. De meeste zijn schakelaars die u aan en uit zet. Hier volgt een korte samenvatting van enkele van de wijzigingen die u kunt aanbrengen:

  • Toetsenborden: De iPad heeft ingebouwde toetsenborden in tientallen talen. U kunt ook toetsenborden van derden installeren, zoals Swype of het Hanx Writer-toetsenbord. Als u op deze optie tikt en vervolgens Nieuw toetsenbord toevoegen ziet u alle beschikbare opties. U kunt ook de indeling van uw toetsenbord wijzigen van QWERTY naar een andere indeling door te tikken op Toetsenborden en vervolgens op English om naar de Engelse toetsenbordopties te gaan.
  • Tekstvervanging: Dit item is de oude "sneltoets" met een nieuwe naam die de functie beter beschrijft. Tekstvervanging voegt items toe aan de auto-correcte bibliotheek, dus als je vaak een woord verkeerd spelt en je iPad het niet opvangt, zal deze overschrijving het voor je oplossen.
  • Auto-Capitalization: Standaard gebruikt de iPad automatisch de eerste letter in een nieuwe zin. Deze instelling schakelt dat gedrag in.
  • Auto-Correctie: Dit item schakelt de auto-correct tool. Wanneer de functie actief is, corrigeert de iPad automatisch veelvoorkomende spelfouten namens u.
  • Spellingcontrole: De spellingcontrole onthult spelfouten door middel van rode onderstrepingen onder uw typefouten. Het is een handige schakelaar als u autocorrectie liever uitgeschakeld wilt houden.
  • Caps Lock inschakelen: standaard schakelt de iPad de caps-toets uit nadat u uw volgende letter, cijfer of symbool hebt getypt. Maar als u dubbel op de caps-toets tikt, wordt caps lock ingeschakeld, waardoor u in hoofdletters kunt typen totdat u de functie uitschakelt.
  • Snelkoppelingen: Met deze instelling kunt u Tekstvervanging in- of uitschakelen zonder alle vervangende tekst die u mogelijk hebt ingevoerd te wissen.
  • Predictive: terwijl u typt, probeert de iPad het woord dat u typt te voorspellen en dit net boven het schermtoetsenbord weer te geven. Als u op deze woorden tikt, wordt het typen voor u voltooid.
  • Split Keyboard: Deze instelling splitst het toetsenbord in tweeën, met de ene kant van het toetsenbord aan de ene kant van het scherm en de andere kant van het toetsenbord aan de andere kant van het scherm. het scherm. Het is geweldig om met de duim te typen.
  • Toetsbewegingen inschakelen: In iOS 11 kreeg het iPad-toetsenbord een nieuwe functionaliteit waarmee je snel speciale tekens boven toetsen kunt typen door ze naar beneden te "vegen". Deze schakelaar zet deze functie aan en uit.
  • "." Sneltoets: Als je twee keer achter elkaar op de spatiebalk tikt, zal de iPad een punt invoegen in plaats van de eerste spatie.
  • Dicteren inschakelen: Met spraakdictaat kunt u tegen uw iPad spreken en uw woorden naar tekst laten converteren. Deze functie stuurt wat je spreekt naar Apple om te worden vertaald, dus het is zeer nauwkeurig, maar je kunt deze functie uitschakelen als je je zorgen maakt over privacy.

Een iPad-sneltoets maken

Met een snelkoppeling kun je een afkorting zoals "idk" typen en deze laten vervangen door een langere zin zoals "Ik weet het niet". Sneltoetsen op de iPad werken op dezelfde manier als de autocorrectiefunctie. Je typt de snelkoppeling in en de iPad zal deze automatisch vervangen door de hele zin.

Zo stel je er een in:

  1. Tik in het gedeelte Toetsenborden van Instellingen (Instellingen > Algemeen > Toetsenborden) op Tekstvervanging.

    Image
    Image
  2. Tik op het plusteken in de rechterbovenhoek om een nieuwe snelkoppeling toe te voegen.

    Image
    Image
  3. Typ de langere Phrase die u wilt gebruiken en de Shortcut om deze in de tekstvakken te activeren.

    Image
    Image
  4. Tik op Save om je snelkoppeling op te slaan.

    Image
    Image
  5. Wanneer je de snelkoppeling typt die je hebt ingesteld, zal de iPad deze automatisch vervangen door de zin waaraan je hem hebt gekoppeld.

Een aangepast toetsenbord installeren

Om een aangepast toetsenbord in te stellen, moet je eerst een van de alternatieve toetsenborden van de App Store downloaden. Een paar geweldige opties zijn het SwiftKey-toetsenbord en het Gboard-toetsenbord van Google. Er is zelfs een toetsenbord van Grammarly dat je grammatica controleert terwijl je typt.

  1. Download het toetsenbord dat je wilt toevoegen uit de App Store.
  2. Tik in de Toetsenbordinstellingen op de kop Toetsenborden.

    Image
    Image
  3. Tik op Nieuw toetsenbord toevoegen.

    Image
    Image
  4. Je krijgt een lijst met beschikbare toetsenborden die je op de iPad hebt geïnstalleerd. Tik op het toetsenbord dat je wilt activeren.

Je kunt een toetsenbord verwijderen door op Bewerken te tikken op de pagina met aangepaste toetsenborden. De tik onthult een rode cirkel met een minteken naast de beschikbare toetsenborden. Als u op deze knop tikt, wordt het toetsenbord uit de geactiveerde lijst verwijderd.

Als je een toetsenbord deactiveert, wordt het niet verwijderd. U moet de app verwijderen om het toetsenbord volledig te verwijderen.

Het iPad-toetsenbord wijzigen in QWERTZ of AZERTY

Het bekende QWERTY-toetsenbord dankt zijn naam aan de vijf letters boven aan de lettertoetsen, en twee populaire variaties (QWERTZ en AZERTY) krijgen hun naam op dezelfde manier. Wijzig de indeling van uw iPad-toetsenbord in een van deze varianten in de Toetsenbordinstellingen.

Toegang tot deze alternatieve lay-outs door Add a Keyboard te kiezen en ze vervolgens te zoeken in de lijst met beschikbare lay-outs. Het zijn beide varianten van de Amerikaans-Engelse versie. Naast QWERTZ en AZERTY kun je kiezen uit andere indelingen zoals U. S. Extended of British.

  • De QWERTZ-lay-out wordt gebruikt in Centraal-Europa en staat soms bekend als een Duitse lay-out. Het grootste verschil is de verwisselde plaatsing van de Y- en Z-toetsen.
  • Franstaligen in Europa gebruiken vaak de AZERTY-layout. Het belangrijkste verschil is de verwisselde plaatsing van de Q- en A-toetsen.

Aanbevolen: