Hoe u uw AirDrop-naam kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw AirDrop-naam kunt wijzigen
Hoe u uw AirDrop-naam kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • iPhone: Contacten > [uw naam] > Bewerken > voornaam > voer nieuwe naam in > Klaar.
  • iPad: Instellingen > Algemeen > Over > Naam> voer een nieuwe naam in.
  • Mac, ga naar Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Delen > Computernaam > voer nieuwe naam in.

U kunt uw AirDrop-ID wijzigen zodat anderen iets anders dan uw naam zien. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw AirDrop-naam op iPhone, iPad en Mac kunt wijzigen.

Hoe u uw naam kunt wijzigen in AirDrop op iPhone

Het wijzigen van uw AirDrop-naam op een iPhone brengt een wijziging met zich mee die u misschien niet wilt aanbrengen. Gelukkig is dat niet het geval op de iPad en Mac, zoals we in de volgende twee paragrafen zullen zien.

AirDrop op de iPhone gebruikt de naam die je voor jezelf hebt op je contactenkaart. Als u uw naam daar wijzigt, verandert de manier waarop u in AirDrop wordt weergegeven, maar het verandert ook uw naam bij alle vormen van gebruik die toegang hebben tot uw visitekaartje. Als we bijvoorbeeld de AirDrop-naam willen veranderen van "Sam" in "Mister X", zou Safari elke keer dat Safari de naam automatisch probeert in te vullen in een formulier op een website, "Mister X" als voornaam gebruiken. Potentieel vervelend!

Toch, als je je naam in AirDrop op je iPhone wilt wijzigen, kun je dat als volgt doen:

  1. Open de Contacts app (of open Phone en tik op Contacts).

  2. Tik op je naam bovenaan de lijst.
  3. Tik op Bewerken.

    Image
    Image
  4. Tik op je voornaam en tik vervolgens op x in dat veld om te verwijderen wat er is.
  5. Typ de nieuwe voornaam die je wilt gebruiken en tik op Gereed om deze op te slaan.

    Image
    Image

    Je kunt ook de foto wijzigen die met je naam in AirDrop wordt weergegeven. Wijzig gewoon je profielfoto door op Bewerken te tikken. Houd er echter rekening mee dat hierdoor de profielfoto in uw Apple ID verandert en wordt gesynchroniseerd met elk apparaat dat deze Apple ID gebruikt.

  6. Daarmee is je AirDrop-naam veranderd. Het is alleen gewijzigd op deze iPhone, het synchroniseert niet met andere apparaten. Het kan een paar minuten duren voordat de wijziging is geregistreerd op de apparaten van andere mensen bij gebruik van AirDrop.

We hebben nog veel meer AirDrop-tips, waaronder een manier om AirDrop zonder wifi te gebruiken en suggesties voor wat te doen als AirDrop niet werkt.

Hoe u uw naam kunt wijzigen in AirDrop op iPad

Het proces voor het wijzigen van je naam op AirDrop op een iPad is anders dan op een iPhone. U hoeft uw naam in contacten niet te wijzigen. In plaats daarvan verander je de naam van je iPad zelf (wat goed is, het is zeker minder storend dan het veranderen van je contactgegevens). Dit is wat je moet doen:

  1. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Over.

    Image
    Image
  4. Tik op Naam.
  5. Tik op de x om de huidige naam voor uw iPad te verwijderen en typ de nieuwe die u wilt.
  6. Als je klaar bent, tik je op Gereed op het toetsenbord, tik je op de pijl terug linksboven, of beide. De nieuwe naam die je aan je iPad hebt gegeven, wordt nu weergegeven in AirDrop.

    Image
    Image

    Deze naam wordt gebruikt in alle gevallen waarin uw iPad-naam wordt weergegeven, niet alleen AirDrop. Die naam verschijnt bijvoorbeeld in Zoek mijn en als je je iPad synchroniseert met een computer, wordt de nieuwe naam weergegeven in Finder of iTunes.

Hoe u uw naam kunt wijzigen in AirDrop op Mac

Het wijzigen van je AirDrop-naam op een Mac verschilt van zowel iPhone als iPad, hoewel het vrij gelijkaardig is aan de iPad-versie. Volg gewoon deze stappen:

  1. Klik in de linkerbovenhoek van het scherm op het Apple-menu en vervolgens op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Klik op Delen.

    Image
    Image
  3. In het veld Computernaam verwijder je de huidige naam van je computer en voer je de nieuwe naam in die je wilt gebruiken.

    Image
    Image

    Dit verandert de naam van de computer voor alle doeleinden van delen via het netwerk, niet alleen AirDrop.

  4. Als je de gewenste naam hebt, sluit je het venster om de nieuwe naam op te slaan. Nu zal die nieuwe naam verschijnen wanneer je AirDrop op deze Mac gebruikt.

FAQ

    Hoe zet ik AirDrop aan op een iPhone?

    Om AirDrop op een iPhone in te schakelen, opent u het Control Center en houdt u het gedeelte met verschillende pictogrammen ingedrukt om het uit te vouwen. Tik op het AirDrop-pictogram om de functie in te schakelen. Selecteer Alleen contacten of Iedereen Of ga naar Instellingen > Algemeen> AirDrop om het in te schakelen.

    Hoe zet ik AirDrop aan op een Mac?

    Om AirDrop op een Mac in te schakelen, opent u Finder en klikt u op Go > AirDrop. Kies onder aan het venster door wie je wilt dat je Mac wordt ontdekt, bijvoorbeeld Alleen contacten. U kunt nu bestanden delen en ontvangen met AirDrop.

    Waar gaan AirDrop-foto's naartoe?

    Op een iPhone gaan AirDropped-foto's naar je Photos app. Evenzo worden alle bestanden die via AirDrop naar u worden verzonden, opgeslagen in de bijbehorende app op uw iPhone. Op een Mac worden AirDropped-bestanden, inclusief foto's, opgeslagen in de map Downloads.

Aanbevolen: