Hoe de GEMIDDELDE functie van Google Spreadsheets te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de GEMIDDELDE functie van Google Spreadsheets te gebruiken
Hoe de GEMIDDELDE functie van Google Spreadsheets te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Om de functie GEMIDDELDE te gebruiken, selecteert u de cel waar u de resultaten wilt weergeven en selecteert u vervolgens Invoegen > Functie >GEMIDDELDE.
  • Selecteer de cellen die u als argumenten wilt invoeren en druk op Enter. Het gemiddelde aantal verschijnt in de geselecteerde cel.
  • Lege cellen worden genegeerd door de functie GEMIDDELDE, maar cellen met een nulwaarde worden geteld.

Dit artikel legt uit hoe je de GEMIDDELDE functie in Google Spreadsheets gebruikt. Spreadsheets heeft verschillende functies die het gemakkelijk maken om enkele van de meest gebruikte gemiddelde waarden te vinden. De functie GEMIDDELDE vindt het rekenkundig gemiddelde voor een lijst met getallen.

De GEMIDDELDE functie zoeken

Zoals bij alle andere ingebouwde functies in Google Spreadsheets, kunt u de GEMIDDELDE functie openen door Insert > Function te selecteren in het menu's om een vervolgkeuzelijst met veelgebruikte functies te openen die de functie GEMIDDELDE bevat.

Als alternatief, omdat het zo veel gebruikt wordt, is er een snelkoppeling naar de functie toegevoegd aan de werkbalk van het programma om het nog gemakkelijker te vinden en te gebruiken.

Het pictogram op de werkbalk voor deze en verschillende andere populaire functies is de Griekse letter Sigma (Σ).

Google Spreadsheets GEMIDDELDE functievoorbeeld

De onderstaande stappen beschrijven hoe u de snelkoppeling naar de hierboven genoemde GEMIDDELDE functie gebruikt.

  1. Selecteer de cel waarin de formuleresultaten worden weergegeven.
  2. Selecteer het Functies pictogram op de werkbalk boven het werkblad om de vervolgkeuzelijst met functies te openen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Average uit de lijst om een lege kopie van de functie in de cel te plaatsen.

    Image
    Image
  4. Selecteer de cellen die u als argumenten voor de functie wilt invoeren en druk op de Enter-toets op het toetsenbord.

    Image
    Image
  5. Het gemiddelde aantal zou in de geselecteerde cel moeten verschijnen. Wanneer u de cel selecteert, verschijnt de volledige functie in de formulebalk boven het werkblad.

    Image
    Image

Individuele cellen, in plaats van een doorlopend bereik, kunnen als argumenten worden toegevoegd, maar een komma moet elke celverwijzing scheiden.

Als u na het invoeren van de functie wijzigingen aanbrengt in de gegevens in de geselecteerde cellen, wordt de functie standaard automatisch opnieuw berekend om de wijziging weer te geven.

De syntaxis en argumenten van de GEMIDDELDE functie

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam van de functie, haakjes, kommascheidingstekens en argumenten.

De syntaxis voor de GEMIDDELDE functie is:

=GEMIDDELDE(getal_1, getal_2, …getal_30)

  • number_1 - (vereist) de gegevens die moeten worden gemiddeld door de functie
  • number_2 to number_30 - (optioneel) aanvullende gegevenswaarden die in het gemiddelde moeten worden opgenomen. Het maximum aantal toegestane inzendingen is 30

De nummerargumenten kunnen bevatten:

  • Een lijst met getallen die gemiddeld moeten zijn.
  • Celverwijzingen naar de locatie van de gegevens in het werkblad.
  • Een reeks celverwijzingen.
  • Een benoemd bereik.

Tekstinvoer en cellen met Booleaanse waarden (TRUE of FALSE) worden genegeerd door de functie.

Als u cellen die leeg zijn of tekst of Booleaanse waarden bevatten later wijzigt om getallen te bevatten, wordt het gemiddelde opnieuw berekend om rekening te houden met de wijzigingen.

Lege cellen versus nul

Als het gaat om het vinden van gemiddelde waarden in Google Spreadsheets, is er een verschil tussen lege of lege cellen en cellen met een nulwaarde.

Lege cellen worden genegeerd door de functie GEMIDDELDE, wat erg handig kan zijn, omdat het het vinden van het gemiddelde voor niet-aaneengesloten gegevenscellen erg gemakkelijk maakt. Cellen met een nulwaarde worden echter wel meegerekend in het gemiddelde.

Bekijk onze handleidingen over het gebruik van de MEDIAAN-functie, die de middelste waarde in een lijst met getallen vindt, en de MODE-functie, die de meest voorkomende waarde in een lijst met getallen vindt.

Aanbevolen: