Genereer willekeurige getallen met de RAND-functie van Google Spreadsheets

Inhoudsopgave:

Genereer willekeurige getallen met de RAND-functie van Google Spreadsheets
Genereer willekeurige getallen met de RAND-functie van Google Spreadsheets
Anonim

Een manier om willekeurige getallen in Google Spreadsheets te genereren, is met de RAND-functie. Op zichzelf creëert de functie een beperkt bereik als het gaat om het genereren van willekeurige getallen. Door RAND in formules te gebruiken en te combineren met andere functies, kan het waardenbereik eenvoudig worden uitgebreid.

Hoe de RAND-functie werkt

Door de hoge en lage waarden van een bereik op te geven, kan RAND willekeurige getallen binnen een bepaald bereik retourneren, zoals 1 en 10 of 1 en 100.

De uitvoer van de functie kan ook worden teruggebracht tot gehele getallen door de functie te combineren met de functie TRUNC, die alle decimalen van een getal afkapt of verwijdert.

In Google Spreadsheets retourneert de RAND-functie bij het genereren van een willekeurige waarde tussen 0 en 1, een willekeurig getal tussen 0 inclusief en 1 exclusief. Hoewel het gebruikelijk is om het bereik van waarden die door de functie worden gegenereerd te beschrijven als zijnde van 0 tot 1, is het in werkelijkheid nauwkeuriger om te zeggen dat het bereik tussen 0 en 0,99999999 ligt…

De formule die een willekeurig getal tussen 1 en 10 retourneert, retourneert een waarde tussen 0 en 9.99999…

Image
Image

De syntaxis van de RAND-functie

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam van de functie, haakjes, kommascheidingstekens en argumenten.

De syntaxis voor de RAND-functie is:

=RAND ()

In tegenstelling tot de RANDBETWEEN-functie, waarvoor hoge en lage argumenten moeten worden opgegeven, accepteert de RAND-functie geen argumenten.

De RAND-functie en volatiliteit

De RAND-functie is een vluchtige functie die standaard verandert of herberekent telkens wanneer het werkblad verandert, en deze wijzigingen omvatten acties zoals het toevoegen van nieuwe gegevens.

Bovendien wordt elke formule die direct of indirect afhankelijk is van een cel die een vluchtige functie bevat, ook herberekend telkens wanneer er een wijziging in het werkblad optreedt.

Daarom moeten vluchtige functies voorzichtig worden gebruikt in werkbladen die grote hoeveelheden gegevens bevatten, omdat ze de reactietijd van het programma kunnen vertragen vanwege de frequentie van herberekeningen.

Nieuwe willekeurige getallen genereren met Refresh

Omdat Google Spreadsheets een online spreadsheetprogramma is, kan de RAND-functie worden gedwongen om nieuwe willekeurige getallen te genereren door het scherm te vernieuwen met de verversingsknop van de webbrowser.

Een tweede optie is om op de F5-toets op het toetsenbord te drukken, waarmee ook het huidige browservenster wordt vernieuwd.

De vernieuwingsfrequentie van RAND wijzigen

In Google Spreadsheets kunt u de frequentie wijzigen waarmee RAND en andere vluchtige functies herberekenen van de standaard bij wijziging naar:

  • Bij verandering en elke minuut.
  • Bij verandering en elk uur.

Stappen voor het wijzigen van de vernieuwingsfrequentie zijn:

  1. Selecteer het File menu om de lijst met opties van het menu te openen.
  2. Selecteer Spreadsheet-instellingen in de lijst om het dialoogvenster Spreadsheet-instellingen te openen.

    Image
    Image
  3. Kies in het gedeelte Herberekening van het dialoogvenster de huidige instelling, zoals bij wijziging om de volledige lijst met herberekeningsopties weer te geven.

    Image
    Image
  4. Selecteer de gewenste herberekeningsoptie in de lijst.

    Image
    Image
  5. Selecteer de Save Settings knop om de wijziging op te slaan en terug te keren naar het werkblad.

    Image
    Image

De RAND-functie invoeren

Aangezien de RAND-functie geen argumenten aanneemt, kan deze in elke werkbladcel worden ingevoerd door te typen:

=RAND ()

U kunt de functie ook invoeren met behulp van het automatische suggestievenster van Google Spreadsheets dat verschijnt wanneer de naam van de functie in een cel wordt getypt. De stappen zijn:

  1. Selecteer een cel in een werkblad waar de resultaten van de functie moeten worden weergegeven.
  2. Typ het gelijkteken (=) gevolgd door de naam van de functie RANDTerwijl u typt, verschijnt het automatische suggestievak met de namen van functies die beginnen met de letter R. Wanneer de naam RAND in het vak verschijnt, selecteert u naam om de functienaam in te voeren en een open ronde haak in de geselecteerde cel.

    Image
    Image
  3. Er verschijnt een willekeurig getal tussen 0 en 1 in de huidige cel. Om een andere te genereren, drukt u op de F5-toets op het toetsenbord of vernieuwt u de browser.

    Image
    Image

Wanneer u de huidige cel selecteert, verschijnt de volledige functie=RAND () in de formulebalk boven het werkblad.

Willekeurige getallen genereren tussen 1 en 10 of 1 en 100

De algemene vorm van de vergelijking die wordt gebruikt om een willekeurig getal binnen een gespecificeerd bereik te genereren, is:

=RAND()(Hoog - Laag) + Laag

Hier duiden Hoog en Laag de boven- en ondergrenzen van het gewenste bereik van getallen aan.

Om een willekeurig getal tussen 1 en 10 te genereren, voert u de volgende formule in een werkbladcel in:

=RAND()(10 - 1) + 1

Om een willekeurig getal tussen 1 en 100 te genereren, voert u de volgende formule in een werkbladcel in:

=RAND()(100 - 1) + 1

Willekeurige gehele getallen genereren tussen 1 en 10

Om een geheel getal te retourneren - een geheel getal zonder decimaal gedeelte - is de algemene vorm van de vergelijking:

=TRUNC (RAND() (Hoog - Laag) + Laag)

Om een willekeurig geheel getal tussen 1 en 10 te genereren, voert u de volgende formule in een werkbladcel in:

=TRUNC (RAND()(10 - 1) + 1)

Aanbevolen: