HDMP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

HDMP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
HDMP-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een HDMP-bestand is een Windows Heap Dump-bestand.
  • Open er een met Microsoft Visual Studio.

Dit artikel legt meer uit over HDMP-bestanden, inclusief waarom ze zijn gemaakt, hoe je ze kunt vinden, of het verwijderen ervan in orde is en hoe je er een kunt openen als dat nodig is.

Wat is een HDMP-bestand?

Een bestand met de HDMP-bestandsextensie is een Windows Heap Dump-bestand dat wordt gebruikt voor het opslaan van niet-gecomprimeerde foutbestanden die zijn gegenereerd of "gedumpt" wanneer een programma crasht in sommige versies van Windows.

Gecomprimeerde dumpbestanden worden opgeslagen in de MDMP-indeling (Windows Minidump) en worden door Windows gebruikt om de crashrapporten naar Microsoft te verzenden.

Image
Image

Hoe een HDMP-bestand te openen

Windows Heap Dump-bestanden kunnen worden geopend met Microsoft Visual Studio via het File > Open menu. Recente versies van het programma kunnen op deze manier HDMP-, MDMP- en DMP-bestanden (Windows Memory Dump) openen.

Als je een versie van Visual Studio gebruikt die je het bestand niet lijkt te laten openen, hernoem het dan gewoon om de DMP-bestandsextensie te gebruiken en probeer het opnieuw. Als u een foutmelding krijgt over "onvoldoende opslagruimte", is het waarschijnlijk dat het dumpbestand te groot is voor Visual Studio om in het geheugen te laden.

Windows Heap Dump-bestanden koppelen met de Windows Debugger-tool.

Je kunt HDMP- en MDMP-bestanden veilig van je computer verwijderen als je de oorzaak van de fouten niet wilt onderzoeken of als ze te veel schijfruimte in beslag nemen. Als het probleem zich echter blijft voordoen, zullen er waarschijnlijk meer van deze dumpbestanden worden aangemaakt. Zoals met alle computerproblemen, is het altijd het beste om ze op te lossen voordat ze uit de hand lopen.

Bottom Line

We zijn niet op de hoogte van een manier om een HDMP- of MDMP-bestand naar een ander formaat te converteren.

Meer informatie over dumpbestanden

De Windows-registerlocatie die foutrapportage-informatie bevat, bevindt zich in de HKEY_LOCAL_MACHINE-component, onder de \SOFTWARE\Microsoft\Windows\Windows Error Reporting-sleutel.

De map waarin programma's doorgaans dumpbestanden bevatten, kan dumps of rapporten worden genoemd en is meestal te vinden in de installatiemap van het programma. Anderen kunnen deze bestanden echter in een totaal andere map bewaren, zoals DellDataVault voor Dell-programma's of CrashDumps.

Als je hulp nodig hebt bij het vinden van een. HDMP-,. MDMP- of. DMP-bestand op je computer, kun je er gemakkelijk naar zoeken met de gratis tool Everything.

Als u op enig moment terwijl een proces loopt, een DMP-bestand wilt maken, kunt u dit doen via Windows Taakbeheer. Klik met de rechtermuisknop op het proces waarvoor u de dump wilt maken en kies vervolgens Dumpbestand maken.

Kan het nog steeds niet openen?

Windows-dumpbestanden kunnen de HDMP-, MDMP- of DMP-bestandsextensie gebruiken, en sommige bestandsindelingen gebruiken een bestandsextensie die er sterk op lijkt, waardoor het heel gemakkelijk is om het ene formaat voor het andere te verwarren.

HDML wordt bijvoorbeeld bijna op exact dezelfde manier gespeld, maar wordt gebruikt voor Handheld Device Markup Language-bestanden. Als uw bestand niet opent zoals hierboven beschreven, controleer dan of het echt eindigt op ". HDMP", omdat HDML-bestanden met een ander programma worden geopend.

Het is net zo gemakkelijk om MDMP- en MDM-bestanden te verwarren. Deze laatste kunnen in het HLM Multivariate Data Matrix-bestandsformaat of het Mario Dash Map-bestandsformaat zijn, maar nogmaals, geen van beide is gerelateerd aan HDMP-bestanden.

DMPR-bestanden zijn gemakkelijk te verwarren met DMP-bestanden, maar dit zijn Direct Mail Project-bestanden die door Direct Mail worden gebruikt.

HDMI is een veelgebruikte zoekterm met een vergelijkbare spelling als HDMP, maar heeft niets te maken met dit formaat of een ander bestandsformaat. HDMI staat voor High-Definition Multimedia Interface.

Als je geen dumpbestand hebt, moet je de echte bestandsextensie van je bestand onderzoeken om erachter te komen welke programma's het kunnen openen of converteren.

FAQ

    Hoe gebruik ik WinDgb om een crashdump te analyseren?

    Zoeken naar WinDbg > klik met de rechtermuisknop op het resultaat en kies Als administrator uitvoeren Selecteer vervolgens File > Start debugging > Dumpbestand openen > voer de locatie van de MDMP-map in. Selecteer vervolgens Open, ga naar de opdrachtbalk en typ !analyze -v Als u de WinDbg-tool niet hebt, lees dan meer over het downloaden van Windows Hulpprogramma's voor foutopsporing.

    Hoe open ik MDMP-bestanden?

    Gebruik Visual Studio om MDMP-bestanden te openen. Selecteer File > Open > File > zoek de MDMP-map (die zich meestal in C:\ bevindt Windows\Minidump) > OK. Om het bestand te debuggen, ga naar Actions en kies uit vier debugging-opties.

Aanbevolen: