Hoe Chromecast van Mac naar TV

Inhoudsopgave:

Hoe Chromecast van Mac naar TV
Hoe Chromecast van Mac naar TV
Anonim

Wat te weten

  • Open de video die je wilt casten in Chrome. Ga naar View > Cast in het hoofdmenu. Kies het apparaat waarnaar u wilt casten.
  • Gebruik de optie Scherm op afstand om volledig scherm alleen op de tv te casten.
  • Tijdens het casten heb je een volume slider en Play, Pause, Forward en Back knoppen op het scherm.

Dit artikel legt uit hoe je Chromecast van Mac naar elke tv of monitor. Als je vanaf je Mac wilt casten, heb je een Chromecast- of Chromecast Ultra-apparaat nodig, een tv met een HDMI-ingang, wifi-toegang, een Mac met OS X 10.9 (Mavericks) of hoger en de nieuwste versie van Chrome.

Chromecast vanaf Mac

Zorg ervoor dat je je Chromecast al hebt ingesteld voordat je aan de slag gaat. Volg daarna deze instructies om het te gebruiken met uw Mac-computer.

  1. Open Chrome. Laten we voor nu aannemen dat je verstrikt wilt raken in Amazon Prime's heerlijke The Marvelous Mrs. Maisel voordat seizoen 2 debuteert. Goede keuze!

    Image
    Image
  2. Blader naar het venster dat u wilt casten. Onthoud dat bijna alles wat u in een Chrome-venster kunt doen, u kunt casten: video, diavoorstellingen, presentaties, muziek, web-apps en nog veel meer.

    Image
    Image
  3. Selecteer Cast in het View menu van de menubalk.

    Image
    Image
  4. Kies naar welke van je verbonden Google-apparaten je wilt casten. Het voorbeeld toont drie aangesloten apparaten: Slaapkamer Chromecast, The Living Room TV en Orange Mini. Laten we casten naar The Living Room TV.

    Image
    Image
  5. Selecteer Extern scherm om alleen volledig scherm naar uw tv te casten.

    Image
    Image

    Pas vervolgens de volumeschuifregelaar in hetzelfde venster aan. Houd er rekening mee dat deze volumeregeling los staat van het volume van uw tv. Mogelijk moet je zowel het volume van je cast als dat van je tv aanpassen om het beste geluidsniveau te krijgen.

    Zie je hoe het tabblad dat wordt gecast nu een blauw schermpictogram weergeeft? Dit is handig om bij te houden welk tabblad aan het casten is als je veel tabbladen hebt geopend.

  6. Bedien het afspelen van wat je cast vanaf het scherm van je Mac met de Play, Pause, Forward en Terug knoppen op het scherm.

    Image
    Image
  7. Als je klaar bent met kijken, bekijken, delen, wat dan ook, klik je op STOP om de Chromecast vrij te geven.

    Image
    Image
  8. Dat is eigenlijk alles.

Bottom Line

Nee. De mogelijkheid om zonder extensie te casten is sinds augustus 2016 in Chrome voor Mac ingebouwd. Dus als je Chrome in de afgelopen jaren hebt bijgewerkt, zou Chrome het casten precies moeten afhandelen zoals we hier hebben beschreven.

Wat kan ik doen als het afspelen van video niet ideaal is?

Sluit voor de beste resultaten alle geopende tabbladen, vooral als ze aan het streamen zijn. U kunt ook overwegen om inactieve apps op uw Mac te sluiten. Hoe minder dingen de processor van je Mac heeft om hem af te leiden, hoe meer energie hij kan steken in het boterzacht maken van je cast-inhoud.

Een korte opmerking over prestaties

Zolang je Mac OS X 10.9 gebruikt, zou je zowat alles moeten kunnen casten dat Chrome kan weergeven.

Uw videostreamingervaring is een processorintensieve ervaring en de kwaliteit zal afhankelijk zijn van de leeftijd en prestaties van uw Mac. Draadloos netwerk en internetverkeer kunnen een bijdragende factor zijn.

De richtlijnen van Google over minimale systeemvereisten zijn nauwkeurig. Zelfs een MacBook Air uit 2011 zou streaming video moeten kunnen casten zonder haperingen.

Bij het casten van een 13-inch MacBook Core 2 Duo van eind 2008 met maximaal RAM-geheugen, ontdekten we dat de MacBook moeite had om video van acceptabele kwaliteit te verzenden. Zelfs het terugschalen van de videokwaliteit van Prime Video naar Good deed de relatief bescheiden bewegingsverwerkingseisen van onze testvideo nauwelijks weg, waardoor de beeldkwaliteit op zijn best slechts redelijk was.

Net-net, let op de systeemvereisten van Google en je zou goed moeten zijn om te gaan.

Zelfs als je al een Apple TV, Roku of een van Amazon's Fire TV-apparaten gebruikt, is het toevoegen van een Chromecast een goedkope manier om het delen van inhoud vanaf je Mac snel en gemakkelijk te maken.

Aanbevolen: