Hoe gegevens van Mac naar Mac over te zetten met Migratie-assistent

Inhoudsopgave:

Hoe gegevens van Mac naar Mac over te zetten met Migratie-assistent
Hoe gegevens van Mac naar Mac over te zetten met Migratie-assistent
Anonim

Wat te weten

  • Sluit de computers aan. Ga op de nieuwe Mac naar Hulpprogramma's > Migratie-assistent > Doorgaan. Kies Vanaf een Mac en selecteer Doorgaan.
  • Op de oude Mac opent u Migratie-assistent en selecteert u Doorgaan. Selecteer Naar een andere Mac voor de overdrachtsmethode en selecteer Doorgaan.
  • Ga op de nieuwe Mac naar het venster Transfer Information to This Mac, kies je old Mac-pictogram en selecteerDoorgaan . Volg de aanwijzingen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw gegevens van een oude Mac naar een nieuwe Mac kunt overbrengen met behulp van de Migratie-assistent-app. De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met OS X Lion of hoger en alle macOS-versies.

Migratie-assistent gebruiken om uw gegevens te verplaatsen

Als je een nieuwe Mac koopt, is het overzetten van al je huidige Mac-gegevens een eenvoudig proces met behulp van de Apple Migration Assistant. Installeer voordat je begint alle beschikbare Apple-software-updates op beide Macs en sluit beide computers aan op netstroom. Je oude Mac moet OS X Lion of hoger gebruiken en moet een naam hebben. Om er zeker van te zijn dat het een naam heeft, gaat u naar Systeemvoorkeuren > Sharing en controleert u het veld voor de computernaam.

  1. Sluit de computers aan.

    Als beide computers macOS Sierra of hoger gebruiken, hoeven ze alleen maar bij elkaar in de buurt te zijn met wifi ingeschakeld. Als een van beide OS X El Capitan of eerder gebruikt, verbind ze dan met hetzelfde netwerk via Wi-Fi of Ethernet.

  2. Ga op je nieuwe Mac naar de map Hulpprogramma's en open Migratie-assistent. Of typ Migratie-assistent in Spotlight Search.

  3. Selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  4. Migratie-assistent zal vragen hoe u uw gegevens wilt overdragen. Selecteer Vanaf een Mac. (Andere opties zijn onder meer Time Machine-back-up of opstartschijf.)
  5. Selecteer Doorgaan.

    Image
    Image

    Als u migreert vanaf de Time Machine-back-up van uw oude Mac, gaat u verder met stap 9.

  6. Op je oude Mac, open Migratie-assistent en selecteer Doorgaan.
  7. Als je wordt gevraagd hoe je je gegevens wilt overzetten, selecteer je Naar een andere Mac.
  8. Selecteer Doorgaan.
  9. Selecteer op uw nieuwe Mac in het Transfer Information to This Mac-venster het pictogram voor uw oude Mac (of het Time Machine-back-uppictogram als dat is wat u overzet van).

    Image
    Image
  10. Selecteer Doorgaan. Mogelijk ziet u een beveiligingscode.
  11. Als u op uw oude Mac een beveiligingscode ziet, controleert u of deze dezelfde code is als op uw nieuwe Mac en selecteert u Doorgaan. (Sla deze stap over als u overzet vanaf een Time Machine-back-up.)
  12. Op je nieuwe Mac zie je een lijst met back-ups, geordend op datum en tijd. Kies de back-up die u wilt gebruiken en selecteer vervolgens Doorgaan.

    Image
    Image
  13. Selecteer nog steeds op uw nieuwe Mac de informatie die u wilt overbrengen, zoals toepassingen, bestanden en mappen en netwerkinstellingen.
  14. Selecteer Doorgaan. Het overdrachtsproces kan enkele uren duren.
  15. Wanneer de migratie-assistent is voltooid, logt u in op het gemigreerde account op uw nieuwe Mac om de bestanden te bekijken.

Het is ook mogelijk om bepaalde bestanden rechtstreeks over te zetten als u slechts een deel van uw gegevens hoeft te verplaatsen. Verplaats bijvoorbeeld uw Apple Mail-bestanden naar een nieuwe Mac, verplaats agendagegevens, verplaats contacten of adresboekgegevens of breng Safari-bladwijzers over naar een nieuwe Mac.

Aanbevolen: