CSO-bestand: wat het is en hoe er een te openen

Inhoudsopgave:

CSO-bestand: wat het is en hoe er een te openen
CSO-bestand: wat het is en hoe er een te openen
Anonim

Wat te weten

  • Het is hoogstwaarschijnlijk een gecomprimeerde ISO-image, maar een ander formaat deelt de bestandsextensie.
  • Open er een met Format Factory of PSP ISO Compressor.
  • Converteren naar ISO, DAX of JSO met Format Factory.

Dit artikel legt de verschillende formaten uit die de CSO-bestandsextensie gebruiken, hoe je elke soort kunt openen en hoe je er een kunt converteren naar een ander formaat zodat het bruikbaar is in andere software.

Wat is een CSO-bestand?

Een bestand met de CSO-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een gecomprimeerd ISO-imagebestand. Het formaat wordt ook wel "CISO." Het was de eerste compressiemethode die beschikbaar was voor ISO-bestanden en is vaak de voorkeursmethode voor het archiveren van PlayStation Portable-games. Het formaat ondersteunt tot negen compressieniveaus.

Hoewel het minder waarschijnlijk is, kunnen sommige CSO-bestanden in plaats daarvan gecompileerde Shader Object-bestanden zijn die zijn geschreven in de door Microsoft ontwikkelde High-Level Shader Language (HLSL).

CSO is ook een afkorting voor technologietermen die niets te maken hebben met deze formaten, zoals computerbeveiligingsfunctionaris, gedeeld C-object, clusterondersteunend object, clientondersteuningsbewerkingen en aangepast landschapsobject.

Hoe een CSO-bestand te openen

U kunt een gecomprimeerd CSO-afbeeldingsbestand openen met PSP ISO Compressor, Format Factory of UMDGen.

PSP ISO Compressor en UMDGen worden gedownload als RAR-archieven. Je kunt een bestandsuitbreidingsprogramma zoals 7-Zip (het is gratis) gebruiken om ze te openen.

Image
Image

Visual Studio opent gecompileerde Shader Object-bestanden.

Een CSO-bestand converteren

PSP ISO Compressor kan CSO converteren naar ISO en vice versa. Het ondersteunt ook het opslaan van CSO naar DAX en JSO, wat vergelijkbare gecomprimeerde afbeeldingsformaten zijn.

Een soortgelijk programma, ISO Compressor, is een andere manier om CSO naar ISO te decomprimeren.

UMDGen kan CSO converteren naar ISO en DAX.

Kan het nog steeds niet openen?

Een bestand dat op dit moment niet kan worden geopend, na het proberen van de bovenstaande suggesties, heeft hoogstwaarschijnlijk geen van de hier genoemde formaten. Dit kan gebeuren als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen, iets wat heel gemakkelijk is als het maar drie gewone letters zijn.

Misschien heb je bijvoorbeeld echt een SCO-bestand. Hoewel het op het eerste gezicht lijkt op CSO, is het hoogstwaarschijnlijk een TotalRecovery Backup-image die alleen werkt met TotalRecovery.

Wat de bestandsextensie ook is, herlees het en begin opnieuw met zoeken om het formaat te vinden waarin het zich bevindt en uiteindelijk welk programma verantwoordelijk is voor het openen of converteren ervan.

Aanbevolen: