De 6 beste online muzieksites voor het downloaden van nummers van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste online muzieksites voor het downloaden van nummers van 2022
De 6 beste online muzieksites voor het downloaden van nummers van 2022
Anonim

Tenzij je een vinylkenner bent, is de kans groot dat je fysieke muziekcollectie vrij schaars is. En tenzij je erin geslaagd bent om te voorkomen dat je iPod de geest geeft, zwem je waarschijnlijk ook niet bepaald in MP3's. Gelukkig zijn muziekstreamingdiensten, in positieve of negatieve zin, erin geslaagd om die leemte op te vullen, waardoor een vrijwel onbeperkte voorraad muziek binnen handbereik is.

Iets om in gedachten te houden is dat hoewel je nummers op je computer of mobiele apparaat kunt downloaden en cachen, je technisch gezien niet de eigenaar bent van de muziek die je downloadt. Hoewel er services zijn zoals Amazon Music en Emusic waarmee je albums à-la-carte kunt downloaden, zijn er nog steeds verschillende beperkingen op hoe het kan worden gedistribueerd. Met Emusic kun je bijvoorbeeld maar één keer per aankoop een nummer downloaden.

Hoewel dit misschien een beetje beklemmend klinkt, is een abonnement op een streamingdienst een handige manier om bijna overal toegang te krijgen tot muziek, en in de meeste gevallen een beter alternatief voor het onderhouden van een enorme fysieke muziekbibliotheek.

Image
Image

Hier zijn zes van de beste muzieksites voor het downloaden van nummers.

Het gratis downloaden van muziek van beruchte sites is niet alleen illegaal, maar ook onethisch. Steun de muzikanten die de muziek maken waar je van houdt door hun kunst legaal te kopen.

iTunes

Image
Image

Veel muziekfans beschouwen iTunes van Apple als de belangrijkste bestemming op internet om online muziek te kopen. iTunes biedt ingebouwde ondersteuning voor het synchroniseren van muziek met je iPhone, iPad en andere Apple-apparaten.

iTunes is meer dan alleen een online muziekservice; andere subwinkels bieden muziekvideo's, audioboeken, films en gratis podcasts, om nog maar te zwijgen van alle apps die beschikbaar zijn in de App Store.

Apple kondigde in juni 2019 aan dat iTunes wordt opgedeeld in afzonderlijke delen voor afzonderlijk gebruik. Muziek, podcasts en televisie krijgen hun eigen apps als alles overschakelt naar het Catalina Mac-besturingssysteem. De iTunes Store blijft bestaan, net als de muziek die mensen ervan kochten.

Amazon Music

Image
Image

Amazon Music is een van de grootste winkels geworden voor het online kopen van muziek. Met veel nummers en albums die op een zeer concurrerend niveau worden verkocht op de digitale muziekmarkt, is Amazon Music het bekijken waard als alternatief voor de iTunes Store.

Spotify

Image
Image

Hoewel Spotify in wezen een streaming muziekservice is, kwalificeert de offline modus het ook als een muziekdownloadservice. In deze modus kun je duizenden nummers downloaden en beluisteren zonder internetverbinding.

Napster

Image
Image

Voorbij zijn de dagen van Napster als een dienst voor het delen van bestanden (die werd stopgezet vanwege schendingen van het auteursrecht). Napster van vandaag biedt twee persoonlijke abonnementsopties: unRadio kost $ 4,99 per maand, terwijl het Premier-abonnement extra functies heeft voor $ 9,99 per maand. Napster heeft ook een zakelijke muziekservice genaamd SoundMachine, die verschillende abonnementen aanbiedt.

eMusic

Image
Image

eMusic is een op abonnementen gebaseerde service die een bibliotheek biedt met meer dan 32 miljoen muziektitels, allemaal van onafhankelijke artiesten. Het grote pluspunt van eMusic is dat alle nummers DRM-vrij zijn; je krijgt elke maand een vast bedrag om te downloaden en te houden, afhankelijk van je abonnementsniveau (variërend van $10 tot $30).

7digital

Image
Image

7digital is een mediaservice die niet alleen muziektracks biedt, maar ook video's, audioboeken, soundtracks en een selectie gratis MP3-downloads. Het digitale kluisje bewaart alle gekochte nummers veilig voor het geval je ze opnieuw moet downloaden.

Aanbevolen: