5 van de beste indie-muzieksites

Inhoudsopgave:

5 van de beste indie-muzieksites
5 van de beste indie-muzieksites
Anonim

Als je van indiemuziek houdt, weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het is om geweldige nieuwe indienummers te vinden om naar te luisteren door gewoon te bladeren naar wat beschikbaar is op populaire muziekplatforms zoals Spotify, Apple Music, YouTube Music, en Amazon Music.

Die platforms zijn geweldig als je gemakkelijk muziek wilt ontdekken van artiesten die met grote platenlabels werken, maar je zult waarschijnlijk meer geluk hebben als je ergens anders zoekt naar nieuwe muziek die is uitgebracht door minder populaire gesigneerde artiesten of onafhankelijke artiesten die bekend staan om hun super obscure pop, rock, folk, hiphop of elektronisch geluid (het moderne "indie"-genre genoemd).

Om dit probleem op te lossen van indie-artiesten die hun muziek moeten delen en indie-muziekfans die nieuwe muziek moeten ontdekken, zijn er een aantal sites opgedoken die artiesten en luisteraars bij elkaar willen brengen.

Als je er klaar voor bent om te zien wat er te doen is in de wereld van indiemuziek, bekijk dan enkele van de onderstaande sites en luister naar hun voorgestelde indienummers. Het beste van alles is dat ze allemaal gratis te gebruiken zijn voor informeel luisteren.

Hype Machine: ontdek waar muziekblogs over posten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Elk nieuw nummer dat op Hype Machine wordt vermeld, specificeert de blogs die erover hebben gepost, zodat je meer informatie kunt vinden over de artiest en op welke muziekplatforms je het kunt vinden (zoals SoundCloud, Bandcamp, Spotify, Apple Music, Amazon). Je kunt ook een account aanmaken via je bestaande Google-, Facebook- of SoundCloud-account om een gepersonaliseerde feed te krijgen, je favorieten bij te houden, je geschiedenis te bekijken en in contact te komen met andere Hype Machine-gebruikers. Er zijn zelfs apps voor iOS en Android.

Wat we niet leuk vinden

Niets. Deze site is een ongelooflijke bron voor het ontdekken van muziek!

Hype Machine is een muziekwebsite die honderden muziekblogs van over het hele internet bijhoudt en informatie uit hun laatste berichten ha alt om nieuwe muziek te vinden om met je te delen. De site deelt nieuwe muziek uit verschillende genres, maar je kunt muziek filteren op genre om nieuwe nummers te zien op indie-, indierock- of indiepop-genres.

Er worden dagelijks verschillende nieuwe nummers toegevoegd, met de meest recent toegevoegde bovenaan. Klik gewoon op de afspeelknop naast elk trackoverzicht om te beginnen met luisteren. Zodra het nummer is afgelopen, wordt het volgende nummer in de lijst afgespeeld.

Indie Shuffle: ontvang zorgvuldig uitgekozen suggesties van muziekliefhebbers

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Elke suggestie wordt geleverd met een lijst met andere artiesten waar het op lijkt en een korte blurb geschreven door de curator waarin wordt uitgelegd wat ze leuk vinden aan het nummer. De Smart Shuffle-afspeeloptie is geweldig voor het ontdekken en afspelen van muziek op de achtergrond en het is geweldig om te weten dat de site ook gratis mobiele apps voor iOS en Android biedt.

Wat we niet leuk vinden

De site heeft enkele advertenties en we zouden willen dat er dagelijks meer muzieksuggesties zouden worden gepost.

Indie Shuffle maakt gebruik van de muzieksmaak van een diverse groep mensen die enthousiast zijn om nieuwe muziek te delen. Hun overtuiging is dat mensen beter zijn in het ontdekken van nieuwe muziek dan algoritmen, en daarom gebruiken ze een team van internationale curatoren om je het beste te brengen op het gebied van indierock, hiphop, elektronica en meer.

Nieuwe muzieksuggesties worden bijna dagelijks aan de lijst toegevoegd (van de nieuwste naar de oudste) en kunnen direct op de site worden beluisterd door op de afspeelknop op de miniatuur van het nummer te klikken. Ze worden afgespeeld in volgorde van hun vermelding, en die op YouTube worden afgespeeld in de rechterzijbalk.

Indie Sound: maak rechtstreeks contact met je favoriete indieartiesten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De site lijkt veel op SoundCloud op een kleinere schaal met een hechtere community. Je kunt een profiel maken, je eigen stream aanpassen en nummers die je leuk vond opnieuw bezoeken.

Wat we niet leuk vinden

Geen mobiele apps. Jammer!

Indie Sound is een muziekstreamingplatform waarmee artiesten hun muziek rechtstreeks rechtstreeks kunnen uploaden en hun muziek vrijelijk kunnen promoten bij fans. De site beweert meer dan 10.000 indie-artiesten uit meer dan 2.000 indie-muziekgenres te bevatten, waarvan vele hun luisteraars gratis MP3-downloads van hun muziek aanbieden.

Ontdek en luister naar wat er wordt aanbevolen, populair is, recentelijk is toegevoegd of bovenaan de hitlijsten staat en bekijk artiestenprofielpagina's om rechtstreeks met hen in contact te komen. Als je zelf een Indie Sound-account hebt, kun je je favoriete artiesten privéberichten sturen.

BIRP: ontvang een maandelijkse afspeellijst met meer dan 100 nieuwe indietracks

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het is super gul van BIRP om links op te nemen voor toegang tot hun maandelijkse afspeellijsten op andere muziekplatforms, waaronder Spotify, SoundCloud, Apple Music, YouTube en Deezer. Evenzo is het fijn dat ZIP-bestanden en torrents beschikbaar zijn om ze ook te downloaden.

Wat we niet leuk vinden

We moeten een hele maand wachten op een nieuwe afspeellijst, maar we denken dat het de moeite waard is als we 100+ kwaliteitsnummers kunnen verwachten.

Elke eerste van de maand geeft BIRP indie-fans een samengestelde lijst met meer dan 100 nieuwe nummers van indie-artiesten. In feite kun je elke maand teruggaan sinds de oprichting van de site in 2009 om naar elke afspeellijst te luisteren die sinds die tijd is gemaakt en vrij naar elk nummer rechtstreeks via de site te luisteren.

Zorg ervoor dat je nooit een nieuwe afspeellijst mist, meld je aan om e-mailmeldingen te ontvangen telkens wanneer een nieuwe maandelijkse afspeellijst wordt uitgebracht. Wanneer u naar de afspeellijst op de site navigeert, kunt u nummers sorteren op alfabetische volgorde, beoordeling of de meeste favorieten.

Indiemono: vind regelmatig bijgewerkte indie-afspeellijsten op Spotify

Image
Image

Wat we leuk vinden

We vinden het geweldig dat deze afspeellijsten specifiek zijn voor Spotify en dat we bij elke afspeellijst een beschrijving krijgen, samen met de genres en de updatefrequentie. Het is ook geweldig om een lijst met gerelateerde afspeellijsten te krijgen om daarna naar te luisteren.

Wat we niet leuk vinden

Tracks van sommige artiesten worden door sommige luisteraars misschien helemaal niet als 'indie' beschouwd. De meeste mensen denken waarschijnlijk niet aan indie als ze waanzinnig populaire artiesten als Ed Sheeran of bekende oudjes als Pink Floyd horen.

Indiemono is een geweldige site om te bekijken als je Spotify wilt gebruiken als je belangrijkste muziekstreamingplatform. De site stelt afspeellijsten samen met behulp van de streamingdienst van Spotify, zodat je nummers rechtstreeks op de site kunt afspelen en ze in je eigen Spotify-account kunt volgen.

Elke afspeellijst geeft aan hoe vaak deze wordt bijgewerkt (zoals Wekelijks, Elke woensdag of Periodiek) en bevat afspeellijsten op basis van stemming of activiteit vergelijkbaar met wat u kunt vinden in de sectie Bladeren van Spotify, zoals Saturday Morning, Introspection, Crossfit, Throwback-hits en meer.

Aanbevolen: