Hoe krijg ik draadloos internet in een hotel

Inhoudsopgave:

Hoe krijg ik draadloos internet in een hotel
Hoe krijg ik draadloos internet in een hotel
Anonim

Wat te weten

  • Verkrijg de naam en het wachtwoord van het draadloze netwerk van het hotel wanneer u incheckt.
  • Open de wifi-instellingen van je apparaat, kies het netwerk van het hotel en selecteer Verbinden. Voer het wachtwoord in.
  • Open een browser en voer de gevraagde informatie in om de verbinding te voltooien.

Dit artikel legt uit hoe je draadloos internet kunt krijgen in een hotel op elke computer of elk mobiel apparaat dat verbinding kan maken met een draadloos netwerk.

Hoe verbinding te maken met de wifi van een hotel

Toegang tot het internet van uw hotel op vrijwel dezelfde manier waarop u verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk:

  1. Vraag bij de receptie naar de naam en het wachtwoord van het draadloze netwerk van het hotel. Mogelijk vindt u de informatie ook in uw incheckdocumenten of op uw sleutelkaarthoesje.
  2. Zorg ervoor dat wifi is ingeschakeld op je apparaat.

    De meeste moderne apparaten hebben ze, maar als je geen ingebouwd draadloos apparaat op je laptop hebt, koop dan een draadloze USB-adapter.

  3. Open de Wi-Fi-instellingen om de beschikbare draadloze netwerken te bekijken.

    Image
    Image
  4. Selecteer het netwerk van uw hotel en klik op Connect.

    Op sommige apparaten maak je automatisch verbinding met wifi wanneer je een netwerk selecteert. Als deze stap meer dan een minuut duurt, start u het verbindingsproces opnieuw.

    Image
    Image
  5. Voer het vereiste wachtwoord in als daarom wordt gevraagd.
  6. Open een webbrowser als deze niet automatisch opent. Geef uw creditcardgegevens op als wifi niet gratis is, voer een autorisatiecode in of accepteer de algemene voorwaarden voor het gebruik van de service. In veel gevallen vormt je kamernummer, achternaam of een combinatie van beide het wachtwoord voor gratis wifi.

    Image
    Image

Nadat u uw autorisatie-informatie heeft ingediend, krijgt u volledige gasttoegang tot het wifi-netwerk van het hotel. U ziet waarschijnlijk een bevestigingsscherm dat aangeeft hoeveel tijd u hebt om internet te gebruiken. Houd eventuele tijdsbeperkingen in de gaten, zodat u uw werk kunt plannen en kunt profiteren van de wifi-service.

Bottom Line

Als de draadloze service van je hotel niet gratis is, heb je mogelijk maar met één apparaat toegang tot internet. Een draadloze reisrouter, zoals de ZuniConnect Travel IV, breidt het wifi-signaal uit naar meerdere apparaten.

Beveilig uw gegevens via wifi van het hotel

De meeste draadloze hotelnetwerken zijn beveiligd met een wachtwoord en versleuteld met sterke WPA2. Als het netwerk van uw hotel niet is beveiligd, moet u rekening houden met de beveiligingsrisico's van het gebruik van een onbeveiligd netwerk. Stel een firewall in en installeer de nieuwste updates voor uw besturingssysteem en antivirus. Overweeg om je voor extra veiligheid te abonneren op een VPN-service.

Aanbevolen: