Hoe u beheerdersaccounts aan uw Mac kunt toevoegen

Inhoudsopgave:

Hoe u beheerdersaccounts aan uw Mac kunt toevoegen
Hoe u beheerdersaccounts aan uw Mac kunt toevoegen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen > lock icon >wachtwoord > OK > + > Beheerder > voer informatie in >Gebruiker aanmaken.
  • Om een gebruiker te promoten, ga naar Users & Groups > Administrator > account om > te wijzigen Gebruiker toestaan om deze computer beheren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u extra beheerdersaccounts toevoegt of bestaande gebruikers promoot in macOS 10.15 (Catalina), maar de procedure is bijna identiek in oudere versies.

Over beheerdersaccounts

Een beheerdersaccount heeft dezelfde basismogelijkheden als een standaard gebruikersaccount, inclusief een eigen thuismap, bureaublad, achtergronden, voorkeuren, muziek, bladwijzers, berichtenaccounts, adresboek/contacten en andere accountfuncties. Het onderscheiden van een beheerdersaccount is de verhoogde privilegeniveaus. Beheerders kunnen systeemvoorkeuren wijzigen die bepalen hoe de Mac werkt en aanvoelt, software installeren en veel speciale taken uitvoeren die standaardgebruikersaccounts niet kunnen uitvoeren.

Uw Mac-computer heeft slechts één beheerdersaccount nodig, maar het is een eenvoudig proces om een of twee andere vertrouwde personen beheerdersrechten te geven.

Image
Image

Een nieuw beheerdersaccount maken

Je moet ingelogd zijn als beheerder om gebruikersaccounts aan te maken of te bewerken. U hebt een beheerdersaccount gemaakt toen u uw Mac voor het eerst instelde. Dan:

  1. Start Systeemvoorkeuren vanuit het Apple-menu of de map Applicaties.

    Image
    Image
  2. Klik op Gebruikers en groepen.

    Image
    Image
  3. Klik op het slotpictogram en voer uw wachtwoord in. Klik op OK.

    Image
    Image
  4. Klik op de plusknop (+) onder de lijst met gebruikersaccounts.

    Image
    Image
  5. Selecteer Beheerder in het vervolgkeuzemenu met accounttypen.

    Image
    Image
  6. Voer de gevraagde informatie in: de volledige naam van de nieuwe accounthouder, accountnaam, wachtwoord en wachtwoordhint.

    Klik op de toets naast Password om de Password Assistant een wachtwoord voor u te laten genereren.

  7. Klik op Gebruiker aanmaken.

Er wordt een nieuwe Home map gemaakt, met de korte naam van het account en een willekeurig gekozen pictogram om de gebruiker te vertegenwoordigen. U kunt het gebruikerspictogram op elk moment wijzigen door op het pictogram te klikken en een nieuwe te selecteren in de vervolgkeuzelijst met afbeeldingen.

Herhaal het bovenstaande proces om extra beheerdersgebruikersaccounts aan te maken. Wanneer u klaar bent met het maken van accounts, klikt u op het slotpictogram in de linkerbenedenhoek van het Gebruikers & Groepen paneel om te voorkomen dat anderen wijzigingen aanbrengen.

Bestaande standaardgebruiker promoveren tot beheerder

U kunt ook een standaard gebruikersaccount promoveren naar een beheerdersaccount. Open Users & Groups zoals hierboven, log in op uw Administrator-account en selecteer het account dat u wilt wijzigen. Plaats een vinkje naast Gebruiker toestaan deze computer te beheren

Een beheerdersaccount kan worden gebruikt om te helpen bij het diagnosticeren van problemen met uw Mac. Het hebben van een beheerdersaccount in onberispelijke staat kan helpen om problemen uit te sluiten die worden veroorzaakt door corrupte bestanden in het account van een gebruiker.

Aanbevolen: