Probleem met draadloze adapter of toegangspuntfoutmelding oplossen

Inhoudsopgave:

Probleem met draadloze adapter of toegangspuntfoutmelding oplossen
Probleem met draadloze adapter of toegangspuntfoutmelding oplossen
Anonim

Weinig dingen zijn frustrerender dan geen netwerkverbinding hebben als je het echt nodig hebt. Een van de meest irritante indicatoren hiervan is het Windows-foutbericht "probleem met draadloze adapter of toegangspunt", vooral omdat het gebruikers geen duidelijke plek biedt om te beginnen met het oplossen van problemen.

Oorzaken van problemen met de draadloze adapter en foutmelding over het toegangspunt

Hoewel er verschillende specifieke oorzaken zijn voor dit soort verbindingsfouten, die u zult moeten vaststellen door een systematisch eliminatieproces, hebben ze over het algemeen te maken met ofwel problemen met uw besturingssysteem in interactie met het toegangspunt, of problemen met het toegangspunt dat het netwerk aanbiedt aan clientapparaten (zoals uw Windows-apparaat).

De meeste problemen vinden hun oorsprong in de desktop Windows-kant van de verbinding, en kunnen van alles zijn, van de software die de verbinding op de een of andere manier verkeerd interpreteert, of hardware zoals de draadloze kaart die niet correct wordt geactiveerd.

Er zijn minder problemen aan de kant van het toegangspunt, vanwege de relatieve eenvoud in vergelijking met een desktopapparaat, maar er kan daar nog steeds een storing zijn, zoals dat het netwerk niet goed wordt uitgezonden.

Image
Image

Probleem met draadloze adapter en toegangspuntfout oplossen

Er zijn een enorm aantal verbindingsproblemen die deze fout kunnen veroorzaken, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken die u waarschijnlijk zult tegenkomen en hoe u deze kunt oplossen.

  1. Zorg ervoor dat uw draadloze adapter is ingeschakeld. Controleren of uw draadloze adapter is uitgeschakeld of dat u de vliegtuigmodus hebt ingeschakeld, is een snelle en gemakkelijke eerste stap bij het oplossen van problemen. Het is niet alleen goed om deze mogelijkheid vroegtijdig uit te sluiten, maar je zult er versteld van staan hoe vaak dit uiteindelijk de oorzaak van het probleem is.
  2. Verbreek de verbinding en maak opnieuw verbinding met het draadloze netwerk. Soms moet uw apparaat gewoon nog een keer proberen verbinding te maken met het netwerk. Dit komt vooral vaak voor wanneer het netwerk van het toegangspunt waarmee u bent verbonden een bestemmingspagina heeft waarop gebruikers moeten inloggen, omdat de portalpagina gemakkelijk kan worden verwijderd of niet correct kan worden geladen. Opnieuw beginnen geeft het een nieuwe kans om de bestemmingspagina weer te geven, zodat u zich kunt aanmelden en op weg kunt gaan.
  3. Controleer de configuratie van de draadloze netwerkverbinding. Het is mogelijk dat het toegangspunt verwacht dat uw apparaat de verbinding op één manier afhandelt, maar dat uw apparaat de verbinding op een andere manier configureert. Het verbindingsprofiel van uw apparaat voor het netwerk kan bijvoorbeeld de verkeerde beveiligingscodering specificeren.

  4. Vergeet het draadloze netwerk en maak opnieuw verbinding vanaf het begin. Dit is vooral handig als je een netwerk al heel lang hebt bewaard, maar sindsdien de netwerkcodering of een andere eigenschap heeft gewijzigd.
  5. Start uw toegangspunt opnieuw op. Het kan zijn dat uw Windows 10-apparaat correct werkt, maar de router of het toegangspunt dat het netwerk host, op een bepaald moment in een storingsstatus is terechtgekomen. Je kunt dit het beste oplossen door de router uit te schakelen, zodat je toegangspunt de beste kans krijgt om opnieuw te beginnen en de juiste werkconfiguratie te herstellen.
  6. Zorg ervoor dat al uw stuurprogramma's zijn bijgewerkt. Stuurprogramma's voor draadloze interfaces ontvangen voortdurend updates om functionaliteit toe te voegen of bestaande functionaliteit te repareren. Als u deze updates mist, is Windows 10 mogelijk niet in staat om de netwerkinterface van het apparaat correct uit te voeren en te communiceren met de netwerkhardware van het toegangspunt.

Aanbevolen: