Fix D3dx11_43.dll Ontbrekende of niet gevonden fouten

Inhoudsopgave:

Fix D3dx11_43.dll Ontbrekende of niet gevonden fouten
Fix D3dx11_43.dll Ontbrekende of niet gevonden fouten
Anonim

Het d3dx11_43.dll-bestand is een van de vele DLL-bestanden in de Microsoft DirectX-softwarecollectie. D3dx11_43.dll-problemen worden daarom op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met DirectX.

Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma's, verschijnen d3dx11_43.dll-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma's.

D3dx11_43.dll Fouten

Er zijn veel manieren waarop d3dx11_43.dll-fouten op uw pc kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende specifieke foutmeldingen die u mogelijk te zien krijgt:

  • D3dx11_43. DLL niet gevonden
  • Het bestand d3dx11_43.dll ontbreekt
  • Het programma kan niet starten omdat d3dx11_43.dll op uw computer ontbreekt.
  • Bestand d3dx11_43.dll niet gevonden
  • Dependency d3dx11_43.dll ontbreekt
  • D3dx11_43.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.
Image
Image

Deze foutmeldingen kunnen van toepassing zijn op elk programma dat DirectX gebruikt, maar komt het meest voor bij videogames. D3dx11_43.dll-fouten verschijnen meestal wanneer een game of een ander softwareprogramma wordt gestart, maar ze kunnen ook worden gezien op elk ander punt waarop het DLL-bestand wordt aangeroepen, zoals wanneer de toepassing voor het eerst wordt geïnstalleerd.

Battlefield, Need for Speed, Dragon Age, Far Cry, Total War, Grand Theft Auto, Darksiders en F. E. A. R. zijn slechts enkele voorbeelden van videogames waarvan bekend is dat ze een fout veroorzaken met betrekking tot het bestand d3dx11_43.dll.

Elk besturingssysteem van Microsoft sinds Windows 98 kan worden beïnvloed door d3dx11_43.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

D3dx11_43.dll-fouten herstellen

Volg deze stappen in de volgorde waarin ze zijn vermeld om eerst de eenvoudigere oplossingen te proberen.

Download het d3dx11_43.dll DLL-bestand niet afzonderlijk van een "DLL-downloadsite". Er zijn verschillende redenen waarom het downloaden van DLL's van deze sites nooit een goed idee is. Als je dit al hebt gedaan, verwijder het dan van waar je het ook hebt neergezet en ga verder met deze stappen.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. De d3dx11_43.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan deze volledig oplossen.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat een upgrade naar de nieuwste versie van DirectX de fout d3dx11_43.dll niet gevonden zal oplossen.

    Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows en zal elk ontbrekend DirectX-bestand vervangen.

    Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste versie installeert, zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de d3dx11_43.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-dvd of -cd. Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie ervan op de installatieschijf plaatsen.

    Soms, maar niet vaak, past de versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die werken met d3dx11_43.dll en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.

    Het is soms het beste om een gratis verwijderprogramma te gebruiken om ervoor te zorgen dat het programma volledig is verwijderd voordat u het opnieuw installeert. Het normale verwijderprogramma van een toepassing vangt soms niet alles op wat het heeft geïnstalleerd, en laat in plaats daarvan verschillende registerbestanden of zelfs verwijzingen naar DLL-bestanden achter, waardoor de fout d3dx11_43.dll kan blijven verschijnen.

  5. Herstel het bestand d3dx11_43.dll vanuit het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw fout op te lossen, probeer dan de d3dx11_43.dll afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.
  6. Update de stuurprogramma's voor uw videokaart. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma's voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Zie Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: