Hoe het te repareren als uw autoverwarming niet werkt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als uw autoverwarming niet werkt
Hoe het te repareren als uw autoverwarming niet werkt
Anonim

Om het defecte verwarmingssysteem van je auto te repareren, moet je eerst de situatie goed doorlezen. Blaast de verwarming koude lucht de auto in of blaast de verwarming helemaal geen lucht?

Image
Image

Waarom een autoverwarming niet meer werkt

Als er koude lucht uit de ventilatieopeningen komt, zelfs als het voertuig is opgewarmd en de thermostaat is ingesteld op heet, kunt u te maken hebben met een van de volgende problemen:

  • Laag koelmiddel.
  • Een verstopping in de verwarmingskern.
  • Een vastgelopen mengdeur.
  • Een vastzittende verwarmingsklep.
  • Een slechte schakelaar of koppeling.

Als de verwarming geen lucht blaast, is het probleem waarschijnlijk een defecte ventilatormotor of elektrische aansluiting.

Een autoverwarming repareren die niet werkt

Deze instructies helpen je bij het diagnosticeren en repareren van een autoverwarmingssysteem dat koude lucht blaast. Als de kachel geen lucht blaast, ga dan naar het volgende gedeelte.

  1. Controleer het koelvloeistofpeil. Zet het voertuig af en laat de motor volledig afkoelen. De koelvloeistof is ondergebracht in een doorschijnende plastic kan in de motorruimte. Het moet niveau-indicatoren hebben die aangeven hoe vol of leeg het is. Als het koelvloeistofpeil laag is, circuleert het voertuig waarschijnlijk niet voldoende antivries door de verwarmingskern en moet het worden bijgevuld.

    Het toevoegen van koelvloeistof kan het probleem op korte termijn verhelpen. Een lage koelvloeistof duidt echter vaak op een ander probleem, zoals een lekkende pakking of slang. Als het voertuig koelvloeistof verbrandt, kan het een opgeblazen koppakking hebben, wat kostbaar kan zijn om te repareren. Donkerbruine koelvloeistof duidt op roest in het koelsysteem.

  2. Controleer de kerntemperatuur van de kachel. Til de kap op en controleer de temperatuur waar de verwarmingskernslangen de verwarmingskernkast binnenkomen. De veiligste manier om dit te doen is met een contactloze infraroodthermometer. Als een slang dezelfde temperatuur heeft als de koelvloeistof en de andere slang koud is, kan er een verstopping in de verwarmingskern zijn. Als het voertuig een ventiel in een van de slangen heeft, controleer dan de werking ervan. Een vastzittende klep voorkomt dat koelvloeistof door de verwarmingskern stroomt.
  3. Controleer op vuil in de verwarmingskast. Als u vaststelt dat hete antivries door de verwarmingskern stroomt, kan er vuil zoals bladeren, dennennaalden en straatvuil in de verwarmingskast vast komen te zitten.

  4. Schakel de thermostaat van warm naar koud en luister. Als u de mengdeur niet hoort bewegen, kan het probleem de mengdeur, koppeling, bedrading of de thermostaatschakelaar zijn, afhankelijk van het voertuig.

Een autoverwarming repareren die geen lucht blaast

Als de kachel geen lucht blaast, kan een defecte ventilatormotor of elektrische aansluiting het probleem zijn. Volg deze stappen om het te repareren.

  1. Controleer of de ventilatormotor stroom krijgt. De enige manier om te bepalen welk onderdeel defect is, is door een aantal basisdiagnosehulpmiddelen te pakken, toegang te krijgen tot de ventilatormotor en te controleren of deze stroom krijgt. De specifieke diagnostische procedure verschilt per voertuig.
  2. Als het stroom krijgt, controleer dan of de ventilatormotor is doorgebrand. Nadat u de blazer hebt verwijderd, vindt u mogelijk een eekhoornkooi die zo verstopt is met vuil dat de motor niet kan werken. In andere gevallen kan een gebroken draad, verroeste verbindingen of een losgekoppelde pigtail-assemblage het probleem zijn.

  3. Als de blazer geen stroom krijgt, controleer dan of de zekering van de blazer niet is doorgebrand. Een doorgebrande zekering duidt vaak op een onderliggend probleem, dus vervang een zekering nooit door een grotere zekering om te voorkomen dat deze opnieuw doorbrandt. Als u een doorgebrande zekering vervangt door een zekering met dezelfde stroomsterkte en deze niet uitgaat, is de zekering waarschijnlijk defect door ouderdom. Als de originele zekering niet is doorgebrand, traceer dan het probleem naar de bron door de weerstand, het relais en de schakelaar te testen.

Aanbevolen: