Hoe te deblokkeren op Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe te deblokkeren op Facebook
Hoe te deblokkeren op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Dien een beoordelingsverzoek in om Facebook uw account te laten inschakelen.
  • Stuur een bericht naar je vriend op Twitter of Instagram en vraag hem/haar om je te deblokkeren op Facebook.
  • Als je bent geblokkeerd voor een Facebook-groep, controleer dan de regels en neem contact op met een beheerder voor opheldering.

Dit artikel zal je door verschillende strategieën leiden om de blokkering van Facebook-vrienden, groepen, pagina's en zelfs het hele Facebook-platform zelf te deblokkeren.

Hoe te deblokkeren van Facebook

Facebook schakelt of blokkeert vaak accounts waarvan het vermoedt dat ze nep zijn of zich voordoen als een andere persoon. Het plaatsen van controversiële inhoud kan er ook vaak toe leiden dat de toegang tot een Facebook-account wordt geblokkeerd.

Om je account te deblokkeren van Facebook, is de beste strategie om een officieel verzoek tot beoordeling in te dienen.

Hoe je van iemand op Facebook gedeblokkeerd kunt worden

Hier zijn enkele tips om een Facebook-vriend je te laten deblokkeren.

  1. Controleer of je Facebook-vriend je daadwerkelijk heeft geblokkeerd. Het is mogelijk dat ze zojuist hun naam of privacy-instellingen hebben gewijzigd. Ze hebben misschien ook net hun Facebook-account verwijderd.

    Misschien wil je ook controleren of je vriend je heeft geblokkeerd op Facebook Messenger. Dit kan soms een afzonderlijke beperking zijn die mensen implementeren om de communicatie met iemand te beperken terwijl ze toch een Facebook-vriendverbinding behouden.

  2. Ontdek waarom je vriend je op Facebook heeft geblokkeerd. Denk na over recente Facebook-berichten of berichten die je mogelijk hebt geschreven en die beledigend of verkeerd begrepen kunnen zijn. Als je echt geen reden kunt bedenken waarom je geblokkeerd bent, neem dan contact op met een wederzijdse vriend en vraag hem of hij het weet.
  3. Neem contact op met je vriend buiten Facebook. Als je vriend je heeft geblokkeerd, kunnen ze geen berichten of opmerkingen zien die je hem stuurt. Probeer in plaats daarvan contact met ze op te nemen via een aparte app zoals Signal, Telegram, Instagram of zelfs Twitter.

    Stuur je vriend maar één keer een bericht op één platform. Meerdere berichten op meerdere apps kunnen worden gezien als intimidatie en kunnen nog meer wrijving in uw relatie veroorzaken. Stuur geen vervolgberichten.

  4. Bel je vriend. Als je Facebook-vriend geen andere apps gebruikt, of je weet niet welke apps ze gebruiken, bel ze dan op een traditionele manier.

    Bel je vriend een keer. Als ze niet opnemen, neem dan een enkelvoudig spraakbericht op en laat de bal dan in hun kamp liggen.

  5. Verontschuldig je en vraag je vriend om je te deblokkeren op Facebook.

Deblokkeren van een Facebook-groep of pagina

Het is meestal vrij moeilijk om van een Facebook-pagina of -groep verwijderd te worden, aangezien Facebook-beheerders en -moderators de ban-functie gebruiken als laatste redmiddel als ze eenmaal een besluit hebben genomen. Er zijn echter enkele strategieën die u kunt proberen om weer in een groep of pagina op Facebook te komen.

  1. Reflecteer op je gedrag. Was je onbeleefd tegen andere gebruikers? Heb je regels voor Facebook-groepen overtreden? Zoek uit wat je fout hebt gedaan voordat je verder gaat.

    Image
    Image

    Facebook-groepen vermelden hun regels meestal in hun beschrijving of op een aangewezen regeltabblad. Elke Facebook-groep heeft andere regels, dus het is belangrijk om ze te controleren voordat je een bericht of opmerking schrijft.

  2. Neem contact op met de eigenaar of een beheerder. Selecteer de Facebook-pagina of groepsnaam of het tabblad Members om de beheerders te bekijken.

    Image
    Image

    Neem maar contact op met één beheerder. Als u de hele groep spamt, kan dit ertoe leiden dat uw hele Facebook-account wordt gerapporteerd wegens intimidatie.

  3. Neem contact op met een beheerder buiten Facebook. Als je geen verbinding kunt maken met de eigenaar van de groep of pagina of een van zijn beheerders, neem dan contact met hen op via een andere app zoals Twitter of Instagram.

    Stuur maar één persoon een bericht en stuur ze maar één bericht. Als je dat doet, wees dan beleefd en leg je situatie uit.

  4. Respecteer het antwoord en ga verder als het moet. Als de blokkering van een Facebook-groep of -pagina wordt opgeheven, wees dan dankbaar en doe je best om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt.

    Als uw poging om de blokkering op te heffen echter niet succesvol is, kunt u het beste de beslissing van de betrokkenen respecteren en met waardigheid verder gaan. Er zijn tenslotte tal van Facebook-groepen en -pagina's om te verkennen in bijna elke denkbare niche.

FAQ

    Hoe blokkeer ik iemand op Facebook?

    Om iemand op Facebook in een browser te blokkeren, gaat u naar het Account pictogram en selecteert u Instellingen en privacy > Instellingen > Blocking > Block Users Voer de naam in van de persoon of pagina die u wilt blokkeren en selecteer vervolgens Block Ga in de Facebook-app naar de profielpagina van de persoon en selecteer More (drie stippen) > Block

    Wat gebeurt er als je iemand op Facebook blokkeert?

    Als je iemand op Facebook blokkeert, kunnen ze niet met je communiceren of iets zien dat je plaatst. Je zult geen van hun berichten of opmerkingen zien. Het is alsof je onzichtbaar bent voor elkaar op Facebook. De geblokkeerde gebruiker kan je niet uitnodigen voor evenementen, je profiel zien of je een bericht sturen via Messenger.

    Hoe blokkeer je een pagina op Facebook?

    Als u een pagina op Facebook wilt blokkeren, gaat u naar het pictogram Account en selecteert u Instellingen en privacy > Instellingen > Blocking > Pagina's blokkeren. Begin met het typen van de naam van de pagina die u wilt blokkeren en selecteer deze vervolgens in het vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: