Hoe Fitbit-bandjes schoon te maken

Inhoudsopgave:

Hoe Fitbit-bandjes schoon te maken
Hoe Fitbit-bandjes schoon te maken
Anonim

Is je Fitbit-band bevlekt, vies of heeft hij een 'slechte' geur? Als dat zo is, heeft het waarschijnlijk een goede reiniging nodig. Hier leest u hoe u uw Fitbit-bandje schoon en hygiënisch houdt, inclusief instructies voor het reinigen van banden van elastomeer, leer, metaal en nylon (en waarom u dit regelmatig zou moeten doen).

Waarom je je Fitbit-band regelmatig moet schoonmaken

Fitbits nemen bij dagelijks gebruik zweetvuil op, om nog maar te zwijgen van bacteriën die onaangename geuren en irritatie kunnen veroorzaken. Een onderzoek door Tic Watches toonde aan dat sommige Fitbit-bandjes 8,3 keer meer bacteriën bevatten dan wat een wc-bril heeft gevonden. Polsbandjes van plastic en leer waren de grootste boosdoeners, met meer bacteriën dan andere materialen.

Een op de vier mensen geeft toe hun horloges nooit schoon te maken, en een op de vijf maakt hun horloge minder dan elke zes maanden schoon. [Bron: Tic Watches]

Omdat Fitbits meer vuil opnemen dan andere soorten horloges, is het belangrijk om ze schoon te houden. Veeg ze af na het sporten en geef ze minstens een of twee keer per maand een diepere reiniging. Ze zien er niet alleen beter uit, ze blijven ook beter in vorm, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Misschien wil je je Fitbit-band verwijderen wanneer je een grondige reiniging uitvoert.

Hoe siliconen en elastomeer Fitbit-banden schoon te maken

Elastomeer en siliconen zijn duurzame, latexvrije materialen die geschikt zijn voor dagelijks gebruik en voor intensieve trainingen. Omdat ze gevoelig zijn voor het verzamelen van zweet en bacteriën die geurtjes en irritatie kunnen veroorzaken, is het een goed idee om ze na elke training schoon te maken.

Alle Fitbit-trackers zijn waterbestendig, maar niet waterdicht. Probeer de wijzerplaat niet bloot te stellen aan stromend water, tenzij uw model volledig waterdicht is. Als het in contact komt met water, droog het dan onmiddellijk af.

Image
Image
  1. Om een elastomeer- of siliconenband na het dragen schoon te maken, spoelt u de band af onder stromend water of veegt u hem af met een watje gedrenkt in ontsmettingsalcohol.
  2. Om vlekken en olieophoping te verwijderen of om een diepere reiniging uit te voeren, schrobt u de band met een zachte tandenborstel gedrenkt in water. Je kunt een zacht, zeepvrij product toevoegen, zoals Cetaphil-reiniger om je band schoon te maken.

    Gebruik geen handzeep, body wash, afwasmiddel, handdoekjes, wasmiddel of een ander soort huishoudreiniger op je elastomeer Fitbit-band. Deze producten kunnen vast komen te zitten in de band en irritatie van je huid veroorzaken.

  3. Droog de band af met een schone doek voordat je hem weer draagt.

Hoe lederen Fitbit-banden schoon te maken

Leren banden zijn van nature poreus materiaal dat vatbaar is voor verkleuring. Om vlekken te voorkomen, draag ze niet tijdens intensieve trainingen en laat je leren band niet in contact komen met overtollig water, huidcrème, insectenwerend middel of parfum.

Image
Image
  1. Om een leren band schoon te maken, veegt u deze na het dragen af met een zachte, droge doek. Indien nodig kunt u een beetje water toevoegen om de doek te bevochtigen.

    Dompel een leren band niet onder in water. Dit kan vlekken en verkleuring veroorzaken.

  2. Voor een diepere reiniging, bevochtigt u een zachte doek en voegt u een kleine hoeveelheid zachte zeep toe, zoals Cetaphil. De doek moet vochtig zijn, maar niet nat. Wrijf zachtjes met de doek over de band met een cirkelvormige beweging.

    Gebruik geen handzeep, body wash, afwasmiddel, handdoekjes, wasmiddel of een ander soort huishoudreiniger op je leren Fitbit-band. Deze producten kunnen zowel leerverkleuring als huidirritatie veroorzaken.

  3. Om zeepresten te verwijderen, spoelt u de doek grondig in water, knijpt u al het overtollige water uit de doek en veegt u de band af met de vochtige doek.
  4. Laat de band drogen voordat je hem weer draagt. Leg de band tijdens het drogen niet in direct zonlicht. Een föhn op een lage stand gebruiken is oké.
  5. Als je wilt, kun je een leerconditioner op de band aanbrengen. Zorg ervoor dat het product is ontworpen om veilig te zijn voor de huid en test het product op een verborgen deel van de band om er zeker van te zijn dat het geen verkleuring veroorzaakt.

    Gebruik nooit leerconditioner bedoeld voor meubels of schoenen op je band, omdat deze producten huidirritatie kunnen veroorzaken.

Hoe metalen Fitbit-banden schoon te maken

Metalen banden zijn geschikt voor dagelijks gebruik, maar ze zijn niet waterdicht of zweetbestendig. Dit betekent dat ze niet mogen worden gedragen tijdens intensieve trainingen en niet in contact mogen komen met olie, huidcrème, insectenwerend middel of parfum om aanslag te voorkomen.

Image
Image

Om een metalen band schoon te maken, veegt u deze na het dragen af met een zachte, droge doek. Indien nodig kunt u een beetje water toevoegen om de doek te bevochtigen. Laat de band daarna aan de lucht drogen voordat je hem weer draagt, maar plaats hem niet in direct zonlicht of gebruik een föhn, omdat overmatige hitte schade kan veroorzaken.

Dompel of dompel een metalen band nooit in water. Dit kan aanslag en schade veroorzaken.

Hoe nylon Fitbit-banden schoon te maken

Nylon bandjes zijn prima voor dagelijks gebruik, maar ze mogen niet worden gedragen voor intensieve trainingen om olieophoping en vlekken te voorkomen. Om verkleuring te voorkomen, mag je band niet in contact komen met olie, huidcrème, insectenwerend middel of parfum.

Image
Image

Om een nylon band schoon te maken, veegt u deze na het dragen af met een zachte, droge doek. Indien nodig kunt u de band afspoelen onder koud stromend water en een milde zeep gebruiken, zoals Cetaphil.

Als je klaar bent met schoonmaken, laat je de band aan de lucht drogen voordat je hem weer draagt. Leg de band tijdens het drogen niet in direct zonlicht.

Gebruik geen handzeep, lichaamswassing, afwasmiddel, handdoekjes, wasmiddel of enig ander soort huishoudelijk schoonmaakmiddel op je nylon Fitbit-band. Deze producten kunnen vast komen te zitten in de band en irritatie van je huid veroorzaken.

Aanbevolen: