Hoe AirPods schoon te maken

Inhoudsopgave:

Hoe AirPods schoon te maken
Hoe AirPods schoon te maken
Anonim

Wat te weten

  • Apple raadt aan om je AirPods schoon te maken met een licht bevochtigde, pluisvrije doek, een droge, pluisvrije doek en wattenstaafjes.
  • Als je de methode van Apple gebruikt, wordt mogelijk niet al het oorsmeer uit de luidsprekerpoorten verwijderd, maar je kunt wel (voorzichtig) een tandenstoker en Fun-Tak gebruiken.
  • Als je je AirPods niet schoon kunt krijgen, zijn er diensten zoals PodSwap die je AirPods tegen een vergoeding omruilen voor een opgeknapt paar.

Dit artikel bevat instructies voor het veilig schoonmaken van je Apple Airpods, inclusief het verwijderen van oorsmeer in AirPods en informatie over hoe vaak je ze moet schoonmaken.

Hoe u uw AirPods schoonmaakt

Je AirPods kunnen vies en vies worden als je ze regelmatig gebruikt, en dit kan de geluidskwaliteit verminderen die je krijgt als je ze gebruikt. Om ze schoon te maken, heeft Apple een aanbevolen methode voor het reinigen van AirPods, waaronder: afnemen met een licht bevochtigde, pluisvrije doek of een Clorox-doekje en ze vervolgens drogen met een droge, pluisvrije doek.

Image
Image

Gebruik geen schoonmaakmiddelen of andere soorten zeep of reinigingsmiddelen op uw AirPods, aangezien dit huidirritatie kan veroorzaken als u deze niet volledig van de AirPods verwijdert.

Wees erg voorzichtig tijdens dit proces dat er geen water in een van de gaten in de AirPods komt, want hoewel AirPods Pro waterbestendig zijn, zijn ze niet waterdicht. Als er water in een AirPod komt, kan dit schade veroorzaken.

Als u de oplaadcassette voor uw AirPods moet reinigen, kunt u hetzelfde proces herhalen, eerst met een licht vochtige, pluisvrije doek, gevolgd door een droge, pluisvrije doek. Als er vlekken of hardnekkig vuil aan de buitenkant van de AirPods-behuizing zitten, kunt u een kleine hoeveelheid ontsmettingsalcohol op een doek gebruiken om deze te verwijderen, maar nogmaals, wees voorzichtig om te voorkomen dat er vloeistof in de AirPods komt.

Om de externe oplaadpoort (waar de kabel op je AirPods-hoesje is aangesloten) schoon te maken, kun je een zachte, droge borstel gebruiken om al het vuil dat zich in de poort heeft verzameld weg te borstelen.

Als je je AirPods Pro schoonmaakt, kun je de oordopjes verwijderen, ze onder schoon water afspoelen en de rest van de AirPod afvegen met behulp van de hier vermelde methode. Zorg ervoor dat de oordopjes volledig droog zijn voordat u ze uitlijnt en weer op hun plaats klikt.

Plaats niets vochtig in de oplaadpoorten van uw AirPods of AirPods Pro oplaadcassette. Indien nodig kunt u een kleine, zachte, droge borstel gebruiken om eventueel vuil te verwijderen dat in de oplaadpoorten is terechtgekomen.

Oorsmeer verwijderen in AirPods

Als oorsmeer een probleem is in je AirPods, raadt Apple je aan een droge Q-Tip te gebruiken om vuil of oorsmeer uit de luidsprekerpoort van je AirPods te borstelen. Helaas verwijdert deze methode het oorsmeer mogelijk niet. Daarom is het nodig om een andere manier te vinden om ze schoon te maken.

Image
Image

Met een kleine tandenstoker kun je het oorsmeer voorzichtig van de randen van de luidsprekerpoort op je AirPods schrapen. Steek de tandenstoker niet in de gaten in de luidsprekerkap, omdat dit de luidspreker kan beschadigen.

Als je hardnekkig oorsmeer of vuil aan de luidsprekerafdekking hebt, kun je proberen om Fun-Tak, een verwijderbare montageplamuur, te gebruiken om het vuil door de luidsprekerafdekking te trekken. Om dat te doen, kneed je de stopverf tot hij buigzaam is en druk je hem voorzichtig op de luidsprekeropening. Als je het wegtrekt, blijft er vuil in de stopverf plakken. Herhaal de kneed- en drukhandelingen zo vaak als nodig is om het losse oorsmeer en vuil van uw AirPods te verwijderen.

Druk de Fun-Tak niet te diep in de luidsprekeropening, omdat deze kan afbreken in de interne delen van de AirPods en ervoor kan zorgen dat de AirPods niet meer werken.

Wat als ik mijn AirPods niet schoon krijg?

Als je AirPods zo vol zijn dat het onmogelijk is om ze schoon te maken zonder het risico te lopen ze te verpesten, is er nog een andere optie. U kunt PodSwap gebruiken, waarmee u uw oude AirPods tegen een vergoeding kunt omwisselen voor opgeknapte exemplaren. Deze service is handig als je AirPods ook een superlage batterijduur hebben.

FAQ

    Hoe maak je de behuizing van de AirPods schoon?

    Veeg de behuizing voorzichtig af met een zachte, bij voorkeur microvezeldoek en wat warm water of isopropylalcohol. Laat de behuizing volledig drogen voor gebruik.

    Hoe houd je AirPods schoon?

    Als u ze af en toe even snel afveegt met een zachte doek, verlengt u de periode dat u kunt wachten tussen diepere reinigingen.

Aanbevolen: