Hoe Steam Games naar een andere schijf te verplaatsen

Inhoudsopgave:

Hoe Steam Games naar een andere schijf te verplaatsen
Hoe Steam Games naar een andere schijf te verplaatsen
Anonim

Wat te weten

  • Click Steam > Settings > Downloads > Steam-bibliotheekmappen > Bibliotheekmap toevoegen. Selecteer een station en voer een naam in.
  • Om games naar de nieuwe locatie te verplaatsen, beweegt u uw muis over Bibliotheek en klikt u op Games. Klik met de rechtermuisknop op het spel dat u wilt verplaatsen.
  • Selecteer vervolgens Properties > Local Files > Move Install Folder. Selecteer het doelstation en de map voor je game. Klik op Map verplaatsen.

Dit artikel legt uit hoe je sommige van je Steam-games naar een andere schijf kunt verplaatsen.

Een nieuwe installatielocatie voor Steam-games maken

Voordat je Steam-games naar een nieuwe schijf kunt verplaatsen, moet Steam weten waar het games mag opslaan. Standaard wil het games opslaan op dezelfde schijf die je koos toen je de Steam-client voor het eerst installeerde.

Om dit te bereiken, hoef je alleen maar een nieuwe Steam-bibliotheekmap toe te voegen op de schijf van je keuze. Steam zal de map maken waar je het naartoe wilt sturen, en dan ben je klaar om wat games te verplaatsen.

Je kunt een nieuwe Steam-bibliotheekmap maken op elke harde schijf, solid-state drive of zelfs verwisselbare USB-drive die op je computer is aangesloten.

Zo maakt u een Steam-bibliotheekmap op een nieuwe schijf:

  1. Start de Steam-client.
  2. Klik Steam > Instellingen.

    Image
    Image
  3. Klik op Downloads.

    Image
    Image
  4. Klik STEAM BIBLIOTHEEKMAPPEN.

    Image
    Image
  5. Klik BIBLIOTHEEKMAP TOEVOEGEN.

    Image
    Image
  6. Selecteer een drive voor de nieuwe map.

    Image
    Image
  7. Voer een naam in voor de map en klik op OK.

    Image
    Image
  8. Nadat Steam de nieuwe installatiemap heeft gemaakt, ben je klaar om games te verplaatsen.

Hoe Steam Games naar een nieuwe schijf te verplaatsen

Zodra je een nieuwe Steam-bibliotheekmap hebt gemaakt op de schijf van je keuze, ben je klaar om games te verplaatsen. Voor dit proces moet je één spel tegelijk verplaatsen, en het kan behoorlijk lang duren voordat Steam het overdrachtsproces voltooit, afhankelijk van de snelheid van je harde schijven.

Deze methode verplaatst games van de ene schijf op je computer naar de andere, die geen van je internetbandbreedte verbruikt. Als je een spel verwijdert en het vervolgens opnieuw installeert in de nieuwe map, in plaats van het te verplaatsen, moet je het opnieuw downloaden, wat je internetbandbreedte zal gebruiken.

Zo verplaats je een Steam-game naar een nieuwe schijf:

  1. In de Steam-client, beweeg je muis over het LIBRARY menu-item en klik op GAMES.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop op het spel dat u wilt verplaatsen en klik op Eigenschappen.

    Image
    Image
  3. Klik op LOKALE BESTANDEN.

    Image
    Image
  4. Klik MOVE INSTALLEERMAP.

    Image
    Image
  5. Selecteer het doelstation en de map voor je game.

    Image
    Image
  6. Klik op MOVE MAP.

    Image
    Image
  7. Wacht tot Steam klaar is met het verplaatsen van je spel en herhaal dit proces voor elk extra spel dat je wilt verplaatsen.

Steam Games en problemen met opslagruimte

Omgaan met beperkte opslagruimte op de schijf waarop Steam is geïnstalleerd, was vroeger een enorm gedoe.

In de begindagen van Steam moesten je games allemaal op dezelfde schijf staan als de Steam-client zelf. Als je geen ruimte meer had, moest je door hoepels springen met softwaretoepassingen van derden, symbolische links en andere ergernissen.

Dat is allemaal niet meer nodig. Steam heeft de ingebouwde capaciteit om elk spel dat je hebt gedownload te verplaatsen naar een opslagstation dat je op je computer hebt aangesloten. Het enige wat je hoeft te doen is Steam de nieuwe locatie vertellen waar je games wilt opslaan, en vervolgens vertellen welke games je moet verplaatsen.

Je hebt geen steam mover-programma of een tool van derden nodig om Steam-games te verplaatsen. Deze tools zijn niet langer nodig vanwege de ingebouwde mogelijkheid van Steam om games te verplaatsen zonder hulp van buitenaf. Veel van deze programma's zijn erg oud en zijn al lang niet meer bijgewerkt, dus gebruik ze op eigen risico.

Aanbevolen: