Een game verwijderen op Xbox Series X of S

Inhoudsopgave:

Een game verwijderen op Xbox Series X of S
Een game verwijderen op Xbox Series X of S
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de Xbox-knop, selecteer Mijn games en apps > Bekijk alles > Games > markeer een game > view-knop > Verwijder alles > UNINSTALL ALL.
  • Als u een game opnieuw wilt installeren, drukt u op de Xbox-knop, selecteert u Mijn games en apps > Bekijk alles> Volledige bibliotheek > Alle spellen in eigendom en selecteer het spel.

Dit artikel legt uit hoe je games van de Xbox Series X- en S-consoles kunt verwijderen en opnieuw kunt installeren.

Games verwijderen op Xbox Series X of S

Als je lokale opslag vol is en je een nieuwe game wilt downloaden, is het tijd om iets te verwijderen dat je niet meer gebruikt. Hier leest u hoe u de klus kunt klaren:

  1. Druk op de Xbox-knop om de gids te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Mijn games en apps.

    Image
    Image
  3. Selecteer Bekijk alles.

    Image
    Image
  4. Selecteer Games en markeer de game die je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  5. Druk op de view-knop (ziet eruit als een doos bovenop een andere doos) op je controller.

    Het view button icoon is zichtbaar in de rechter benedenhoek van dit scherm naast de tekst Manage game.

  6. Selecteer Alles verwijderen.

    Image
    Image

    Als je niet zeker weet of er een back-up van je opgeslagen gegevens in de cloud is gemaakt, verplaats je deze naar een externe schijf of laat je deze op zijn plaats staan en verwijder je de game en eventuele updates afzonderlijk.

  7. Selecteer UNINSTALL ALL om te bevestigen.

    Image
    Image
  8. Het spel wordt onmiddellijk verwijderd.

    Image
    Image

Een Xbox Series X of S Game opnieuw installeren

Als je besluit dat je nog niet klaar bent met een game, of als je de razendsnelle uitbreidingsschijf krijgt die in staat is om Xbox Series X|S-games op te slaan en te spelen, is het opnieuw installeren net zo eenvoudig als de eerste verwijderingsproces. U kunt games ook opnieuw installeren en ze vervolgens naar een externe USB-drive verplaatsen voor eenvoudigere toegang.

Hoewel je Xbox Series X- of S-games niet kunt spelen vanaf een externe USB-drive, kun je ze wel op één schijf opslaan, zodat je niet telkens hoeft te wachten op lange downloads of je maandelijkse datalimiet moet opeten u wilt opnieuw installeren.

Zo installeer je een game opnieuw op Xbox Series X of S:

  1. Druk op de Xbox-knop om de gids te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Mijn games en apps.

    Image
    Image
  3. Selecteer Bekijk alles.

    Image
    Image
  4. Navigeer naar Volledige bibliotheek > Alle games in eigendom. Dit toont alle games die je bezit, ongeacht of ze lokaal of op een externe schijf zijn opgeslagen, zolang de schijf is aangesloten en wordt herkend.

    Image
    Image
  5. Selecteer de game die je wilt installeren.

    Image
    Image
  6. Je spel wordt gedownload en opnieuw geïnstalleerd.

Waarom games van de Xbox Series X|S verwijderen?

De Xbox Series X en S hebben beide schijven van behoorlijke omvang, maar de enorme omvang van moderne games betekent dat je niet alles kunt passen wat je wilt. Dat geldt vooral voor de volledig digitale Series S, die maar de helft van de opslagruimte heeft van de Series X. Als je een nieuwe game of film gaat kopen en je hebt gewoon niet genoeg ruimte, is het tijd om iets te verwijderen.

Films, muziek en games voor oudere consoles kunnen allemaal naar een externe USB-drive worden verplaatst en toch worden afgespeeld. Als je bijvoorbeeld veel Xbox One-games of UHD-films op je Series X of S hebt staan, overweeg dan om ze naar een externe schijf te verplaatsen om ruimte vrij te maken.

Verwijdert het verwijderen van een Xbox Series X- of S-game opgeslagen games?

Als je een game van een Xbox Series X- of S-console verwijdert, krijg je een paar opties. Je kunt alles verwijderen door de optie Alles verwijderen te kiezen, waarmee de game, alle updates die je hebt gedownload, alle uitbreidingen of add-ons die je hebt gedownload en al je opgeslagen games worden verwijderd. Je kunt er ook voor kiezen om de game, gedownloade updates en opgeslagen games afzonderlijk te verwijderen.

Xbox Series X en S ondersteunen beide cloudopslag. Wanneer u bent verbonden met internet, worden uw opgeslagen gegevens geüpload en veilig bewaard, zodat u deze in de toekomst kunt downloaden als u ooit de bijbehorende game opnieuw downloadt. Als u niet verbonden bent met internet, worden uw opgeslagen gegevens niet geüpload. Voor de zekerheid wil je in dat geval misschien je opgeslagen gegevens naar een externe schijf verplaatsen.

Aanbevolen: