Hoe een e-mailaccount op een iPhone te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe een e-mailaccount op een iPhone te verwijderen
Hoe een e-mailaccount op een iPhone te verwijderen
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je een e-mailaccount van een iPhone verwijdert. Deze instructies zijn van toepassing op iOS 12 en hoger, maar de stappen zijn vergelijkbaar voor alle recente versies van het mobiele besturingssysteem van Apple.

Een e-mailaccount van een iPhone verwijderen

E-mailaccounts die toegankelijk zijn via de Mail-app worden niet beheerd vanuit Mail, maar vanuit iOS. Dus om een account toe te voegen of te verwijderen, werk je via de Instellingen-app, niet de Mail-app.

Als u een e-mailaccount verwijdert uit de Mail-app, wordt het e-mailaccount niet verwijderd, maar wel alle e-mails van uw apparaat. Je hebt nog steeds toegang tot het account via een webbrowser.

  1. Open Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en selecteer Mail > Accounts.

    Image
    Image
  3. Kies het e-mailaccount dat u wilt verwijderen.
  4. Selecteer Account verwijderen.

    Image
    Image
  5. Om te bevestigen, selecteer Account verwijderen of, in sommige gevallen, tik op Verwijderen van mijn iPhone.

Overwegingen voor het verwijderen van e-mailaccounts

Evalueer de implicaties voordat u een e-mailaccount verwijdert.

Een e-mailaccount verwijderen verwijdert alle e-mails van de iPhone

IMAP, POP en Exchange, evenals accounts die zijn geconfigureerd met automatische instellingen (zoals Gmail, Outlook.com en iCloud Mail), zal alle inhoud van de iPhone worden gewist. Mail verwijdert alle e-mails en mappen die onder het account worden vermeld en aangemaakt. Met andere woorden, je ziet geen berichten meer in de Mail-app.

Het verwijderen van een e-mailaccount van de iPhone verwijdert het account niet

Wanneer een e-mailaccount van een iPhone wordt verwijderd, blijven de e-mailaccount en het adres ongewijzigd. U kunt nog steeds e-mails ontvangen en verzenden op internet of in andere e-mailprogramma's die zijn ingesteld om het e-mailaccount te gebruiken.

Het verwijderen van een e-mailaccount verwijdert de e-mails niet van de server

Voor IMAP- en Exchange-accounts verandert er niets op de server of in een ander e-mailprogramma dat is ingesteld om toegang te krijgen tot hetzelfde account. iPhone Mail heeft geen toegang meer tot de berichten en mappen en u kunt met die app geen e-mail meer verzenden vanuit het account. Ook voor POP-accounts verandert er niets.

Met POP is de iPhone mogelijk de enige plaats waar e-mails worden opgeslagen. Dit is het geval als iOS Mail is ingesteld om e-mails van de server te verwijderen nadat ze zijn gedownload en de berichten nergens anders zijn opgeslagen.

Agenda's en andere functies van uw account verwijderen

Als je een e-mailaccount van een iPhone verwijdert, worden ook agenda's, notities, taken en contacten verwijderd die dit account gebruiken. Als u toegang tot die functies wilt, schakelt u alleen het e-mailadres voor dat account uit.

E-mail van uw account uitschakelen

Om een e-mailaccount op de iPhone uit te schakelen, maar de toegang tot de agenda niet uit te schakelen:

  1. In de Instellingen app, scroll naar beneden en selecteer Mail > Accounts.

    Image
    Image
  2. Kies een e-mailaccount.
  3. Voor IMAP- en Exchange-accounts, zet de Mail tuimelschakelaar uit. Schakel voor POP-e-mailaccounts Account. uit

    Image
    Image

Tik in oudere versies van iOS op Gereed. Als u de knop Gereed niet ziet, worden de wijzigingen opgeslagen en kunt u de instellingen afsluiten.

Alleen meldingen uitschakelen

Je kunt ook automatische e-mailcontrole of meldingen voor het account uitschakelen. U kunt dan berichten van het account ontvangen en verzenden, maar het blijft uit het zicht en uit de weg.

Automatische e-mailcontrole voor een account op een iPhone uitschakelen:

  1. In de Instellingen app, scroll naar beneden en selecteer Mail > Accounts.
  2. Tik op Nieuwe gegevens ophalen.
  3. Kies het e-mailaccount.
  4. Selecteer Handmatig. Om de Manual optie op oudere versies van iOS te vinden, tikt u op Select Schedule.

    Image
    Image

Meldingen voor nieuwe berichten uitschakelen

Om alleen meldingen uit te schakelen voor nieuwe berichten die u ontvangt op een iPhone-e-mailaccount, terwijl de berichten nog steeds automatisch worden gedownload en klaar zijn zodra u Mail opent:

  1. Vanuit de Settings app, open Notifications.
  2. Scroll naar beneden en selecteer Mail.
  3. Selecteer het account waarvoor u nieuwe e-mailmeldingen wilt uitschakelen.
  4. Zet de Meldingen toestaan tuimelschakelaar uit.

    Image
    Image

Sommige oudere versies van iOS hebben andere instellingen. Als je het bovenstaande niet ziet, ga dan naar Waarschuwingsstijl wanneer ontgrendeld en selecteer GeenSchakel ook Toon in Berichtencentrum en Toon op vergrendelscherm uit. Schakel eventueel het Badge App Icon uit

Hoe een mailbox te verbergen in de Mail-app

Om de inbox van een account boven aan het scherm Mailboxen te verbergen:

  1. Veeg vanuit de Mail app naar links om het Mailboxes scherm weer te geven.
  2. Selecteer Bewerken.
  3. Wis het vinkje naast het e-mailaccount.

    Om een inbox of account te verplaatsen, sleept u het pictogram met drie streepjes (≡) naast het account naar een andere plaats in de lijst.

  4. Kies Klaar om de wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Om de inbox van een account te openen, gaat u naar het scherm Mailboxen, selecteert u de account en tikt u op Inbox.

Je ontvangt meldingen voor e-mails van VIP-afzenders. Meldingen voor deze berichten worden apart afgehandeld; je ontvangt ze zelfs als je meldingen hebt uitgeschakeld voor een account. Om de instellingen voor VIP-meldingen te wijzigen, gaat u naar Notifications > Mail > VIP

Hetzelfde geldt voor threadmeldingen. Als iOS Mail is ingesteld om u te waarschuwen voor antwoorden die u in een gesprek ontvangt, zijn de instellingen voor gespreksnotificaties van toepassing in plaats van die voor het account waarop u de e-mail ontvangt. Om de waarschuwingsinstellingen te wijzigen, opent u de app Instellingen en gaat u naar Notifications > Mail > Thread Notifications

FAQ

    Hoe beheer ik een e-mailaccount op een iPhone?

    Tik op de Mail app en kies een e-mailaccount. Veeg naar links op een enkele e-mail en selecteer More Het scherm Meer bevat de gebruikelijke opties voor Beantwoorden, Allen beantwoorden en Doorsturen, evenals Markeren als gelezen, Bericht archiveren, Markeren, Dempen en andere. Merk op dat dit slechts met één e-mail tegelijk werkt.

    Hoe verwijder ik bulksgewijs e-mails van een account op een iPhone?

    Scroll door de lijst met e-mails en tik op de e-mails die je wilt verwijderen. Selecteer Prullenbak onderaan het scherm. Er is geen optie Alles selecteren in de Mail-app op de iPhone, dus dit is de beste manier om e-mails in bulk te verwijderen.

    Waarom is het e-mailaccount op mijn iPhone offline?

    Dit kan gebeuren als je mobiele data hebt uitgeschakeld voor de Mail-app. Controleer het door naar Settings > Cellular > Cellular Data te gaan en bevestig dat de schuifregelaar in destaat. Aan positie. Als je onlangs hebt gereisd, controleer dan of de vliegtuigmodus is uitgeschakeld. Het kan er ook voor zorgen dat uw e-mailaccount offline is.

Aanbevolen: