Waarom je misschien bij Google Foto's wilt blijven

Inhoudsopgave:

Waarom je misschien bij Google Foto's wilt blijven
Waarom je misschien bij Google Foto's wilt blijven
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Als je twee jaar niet inlogt, verwijdert Google je opslagruimte.
  • Alleen foto's die na 1 juni 2021 zijn geüpload, tellen mee voor je opslagruimte.
  • Als je van Google Foto's houdt, moet je het gewoon volhouden - geen enkele andere service is veel goedkoper of beter.
Image
Image

Google Foto's heeft zijn gratis onbeperkte opslaglaag gedumpt en zal volgende zomer beginnen met opladen. Het probleem is dat de uitstekende gratis service van Google de concurrentie heeft vernietigd, dus er is niet echt veel meer om uit te kiezen.

Vanaf 1 juni 2021 brengt Google kosten in rekening voor het opslaan van meer dan 15 GB aan foto's. En deze 15 GB wordt ook gebruikt door Google Docs of spreadsheets in uw Google Drive. Het goede nieuws is dat de foto's die je momenteel hebt opgeslagen veilig zijn en niet meetellen voor de nieuwe limiet van 15 GB. Het slechte nieuws is dat er geen fatsoenlijke gratis alternatieven zijn voor online foto-opslag.

"[Het is] opmerkelijk dat gratis Google-foto-opslag heeft geholpen om tonnen startups uit deze markt te verdrijven - Everpix, Loom, Ever, Picturelife", schrijft technologiejournalist Casey Newton. "Nu ze weg zijn en Google het beu is om geld te verliezen aan Foto's, draait de omzetomschakeling om."

Blijf bij Google Foto's

Laten we doorgaan: als u uw foto's online wilt opslaan en Google al leuk vindt en gebruikt, moet u gewoon betalen. Je krijgt nog steeds 15 GB gratis opslagruimte en daarna kun je de grootte van je Google Drive vergroten. 100 GB kost je slechts $ 1.99 per maand, bijvoorbeeld.

Overweeg de alternatieven. Als je naar een andere site gaat, zoals Flickr, 500px of zelfs Dropbox, loop je uiteindelijk tegen een vergelijkbare opslaglimiet aan voordat je moet gaan betalen.

Je moet ook al je bestaande foto's uploaden naar de nieuwe service, albums opnieuw maken en meer. Google Foto's biedt ook enkele unieke tools die u misschien mist: gezichtsherkenning en uitstekende zoekacties, bijvoorbeeld.

Het andere grote voordeel van Google Foto's, als je een Android-telefoon gebruikt, is dat deze is ingebouwd. Foto's is zowel je online opslag als de foto-app van je telefoon. Als je ondanks deze voordelen toch wilt verhuizen, of als je een hekel hebt aan Google Foto's en alleen maar bent blijven hangen omdat het gratis is, dan zijn hier een paar alternatieven:

Alternatieven voor Google Foto's

Flickr is gratis tot 1.000 foto's en kost daarna $ 59,99 per jaar (plus belasting). Flickr heeft ook een geweldige community en lijkt terug te komen nadat Yahoo het probeerde te doden.

500px draait helemaal om de foto's. Je krijgt 2.000 foto's gratis en dan is het $ 2,99 per maand. 500px ziet er geweldig uit en focust echt op de foto's.

Amazon (ja Amazon) zal een onbeperkt aantal foto's voor je opslaan, zolang je je abonneert op Prime. Als u Prime al gebruikt, is dit de beste "gratis" optie. Prime kost echter $ 119 per jaar, dus het is waarschijnlijk het beste om een fotogerichte service te kiezen als je het abonnement van Amazon nog niet gebruikt.

SmugMug is een andere lang gevestigde speler. Het begint bij $ 7 per maand en zal waarschijnlijk een tijdje blijven bestaan.

Dropbox kan ook voor je foto's zorgen en ze zelfs automatisch uploaden vanaf je filmrol. Maar nogmaals, u moet $ 9,99 per maand gaan betalen zodra u de gratis opslaglimiet van 2 GB bereikt.

Als je een iPhone gebruikt, is de iCloud-fotobibliotheek van Apple de meest voor de hand liggende optie. U krijgt slechts 5 GB gratis, maar net als Google kunt u betalen voor meer opslagruimte vanaf $ 0.99 per maand voor 50 GB tot $ 9,99 per maand voor 2 TB. Je kunt alleen foto's toevoegen vanaf je Apple-apparaten, maar je kunt foto's met iedereen delen via internet.

Houd het lokaal

Hoe zit het met het helemaal niet gebruiken van online opslag? Je mist één goed onderhouden back-up, maar je krijgt er een aantal voordelen mee. Een daarvan is dat u elke gewenste app kunt gebruiken om uw foto's op uw computer op te slaan en te bekijken. Je kunt ze zelfs gewoon in mappen bewaren. Het volgende is het privacyvoordeel. Als u uw foto's alleen op uw eigen computers bewaart, worden ze nooit in de cloud opgeslagen.

Image
Image

De nadelen zijn echter talrijk. Om te beginnen is het synchroniseren van foto's tussen uw apparaten veel moeilijker. Als je nooit een telefoon gebruikt voor fotografie, dan is de optie voor lokale opslag aantrekkelijker, maar als je dat wel doet, moet je de foto's van je telefoon handmatig importeren.

Je bent ook verantwoordelijk voor je eigen back-ups. Een online fotobibliotheek is geen echte back-up, maar voor veel mensen is het alles wat ze hebben. Als je alleen vliegt, moet je een back-up maken, anders verlies je uiteindelijk je foto's.

Tot slot, als je van Google Foto's houdt, moet je het waarschijnlijk gewoon volhouden. Hopelijk blijft het een goede en nuttige dienst, maar je weet maar nooit.

Nu Google zijn algoritmen voor machine learning heeft getraind met het gebruik van al je foto's, heeft Google Foto's misschien niet meer zoveel nut. Sterker nog, als mensen er niet voor gaan betalen, zou Google Foto's misschien de weg van Google Reader kunnen gaan.

Aan de andere kant, misschien heeft Google gewoon een opruiming. "Tegenwoordig worden meer dan 4 biljoen foto's opgeslagen in Google Foto's", schrijft Shimrit Ben-Yair, de vice-president van Google Foto's, in een blogpost, "en elke week worden 28 miljard nieuwe foto's en video's geüpload."

Aanbevolen: