De verrassende redenen waarom je misschien een Apple Watch wilt

Inhoudsopgave:

De verrassende redenen waarom je misschien een Apple Watch wilt
De verrassende redenen waarom je misschien een Apple Watch wilt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Oudere horloges (Series 3 en hoger) zullen de komende watchOS 7 uitvoeren, maar alleen Series 5 heeft het coole always-on display.
  • Je hebt (nog) een iPhone nodig om een Apple Watch te gebruiken.
  • De Apple Watch heeft veel meer trucjes dan je zou denken.
Image
Image

Apple's speciale evenement op 15 september heet Time Flies en het gaat vrijwel zeker over de volgende Apple Watch-update, ook wel de Apple Watch Series 6 genoemd. We weten niet wat deze update zal brengen, maar als je je afvraagt of je nu wel of niet een Apple Watch nodig hebt, we zijn er om je te helpen.

In plaats van de functies van de Apple Watch op te sommen, die te zien zijn op de site van Apple, vroeg ik horlogegebruikers wat hen het meest verbaasde over hoe ze het gebruiken, versus hoe ze dachten dat ze het zouden gaan gebruiken. De antwoorden zijn, terecht, verrassend.

"Het ontgrendelen van mijn Mac is naadloos en zo handig", vertelde webdesigner Out-of-Season Jon aan Lifewire via Twitter. "Bovendien was het snel afhandelen van teksten een verrassingsgebruik."

Dat is verrassing nummer één: als je een Mac hebt en je draagt je Apple Watch, dan wordt de Mac automatisch ontgrendeld wanneer je hem gebruikt - geen wachtwoord vereist. U kunt ook authenticeren tegen de wachtwoordverzoeken van uw Mac door op een knop op de Apple Watch te drukken.

Meer gebruikersfavorieten

Jon's andere favoriete functie is het snel kunnen beantwoorden van inkomende berichten. U kunt een antwoord inspreken en het kan als audio worden verzonden of in woorden worden omgezet. Je kunt ook kiezen uit een standaardantwoord of een vinger gebruiken om woorden op het scherm te schrijven. Het klinkt allemaal wat te veel voor een klein scherm, maar in de praktijk v alt het reuze mee.

"Als ik mijn horloge niet heb, is het snel afhandelen van teksten een hele klus", voegt Jon toe.

Image
Image

Sms'en is een van mijn eigen verrassende toepassingen voor het horloge. U kunt snel naar uw pols kijken om het bericht te zien in plaats van uw iPhone uit een zak of tas te halen. In feite, tussen dit en de aanpasbare meldingen van het horloge, die waarschuwingen van de iPhone doorgeven, blijft mijn telefoon vrijwel in mijn zak, tenzij ik een foto wil maken. Bonustip: je kunt de Apple Watch gebruiken als externe zoeker voor je iPhone en de sluiter van een afstand activeren.

En hoe zit het met de ingebouwde zaklamp? "Ik gebruik altijd de fakkel", zei de Britse tech-journalist Dan Grabham op Twitter.

Verrassend handig

De Apple Watch is een horloge zoals de iPhone een telefoon is. Het vertelt de tijd, maar het doet zoveel meer dan dat. In feite, tot het Series 5-model van vorig jaar, dat een altijd-aan-wijzerplaat toevoegde (eerdere modellen houden het scherm leeg totdat je ernaar kijkt), was de Apple Watch niet eens een erg goed horloge.

Image
Image

Ik kreeg vorig jaar mijn eerste Apple Watch, nadat ik had gewacht op een altijd-aan-scherm. Ik dacht dat ik het zou gebruiken om de tijd te vertellen, en misschien om mijn stappen te tellen (er is een ingebouwde stappenteller). Ik doe beide, maar ik gebruik het ook om het weer te controleren, de podcast-app op mijn iPhone te bedienen en zelfs om de belichtingen te loggen van foto's die met mijn oude filmcamera zijn gemaakt.

Siri is niet zo slecht

Omdat er geen toetsenbord is, is Siri van vitaal belang op de Apple Watch. Ik gebruik het om timers in te stellen voor het zetten van thee ("Timer van vier minuten"), om herinneringen in te stellen ("Herinner me eraan de vuilnis buiten te zetten als ik thuiskom") en om dingen uit te zoeken ("Wat is 20 graden Celsius in Fahrenheit ?"). Omdat het horloge er altijd is, is het veel handiger voor deze snelle interacties dan de iPhone.

Een andere gerelateerde bonus is dat alle alarmen op je iPhone naar je Apple Watch worden gestuurd. Dus als je een herinnering instelt en je iPhone piept nu in een andere kamer, dan kun je de waarschuwing van het horloge gewoon annuleren zonder op te staan. Deze integratie gaat ook de andere kant op. "'Pinging Phone' is letterlijk mijn meest gebruikte functie", vertelde journalist Cam Bunton aan Lifewire via Twitter. Dat wil zeggen, hij tikt op een knop op zijn horloge en zijn iPhone piept om de locatie te onthullen.

Welke Apple Watch moet je kopen?

Het goede nieuws is dat je geen $ 399 of meer hoeft uit te geven om de nieuwste Series 5 Apple Watch te krijgen. De oudere Series 3 is verkrijgbaar vanaf $ 199, en het zal nog steeds in staat zijn om de nieuwe watchOS 7 te installeren en uit te voeren wanneer deze dit najaar wordt gelanceerd.

In praktisch gebruik is er heel weinig verschil tussen hen. Alle bovengenoemde favoriete functies zijn beschikbaar op het oudere Series 3-model. De nieuwere versie voegt een kompas, valdetectie, een ECG-meting (in sommige landen) toe en heeft meer mogelijkheden voor de afwerking, maar in de praktijk zal je daar niet veel van merken.

Het grote verschil in het altijd-aan-display in de Series 5, en dat zou de basis van je beslissing moeten zijn. Aan de andere kant kan een nieuwer model langer profiteren van toekomstige software-updates dan een ouder model.

Dus, heb je na dat alles een Apple Watch nodig? Natuurlijk niet. Maar stop met het als een horloge te beschouwen en beschouw het in plaats daarvan als een geavanceerde, biometrische computer aan de pols, en het zal niet zo duur lijken. Ik zou nu niet zonder de mijne zijn. Vooral omdat ik het kan gebruiken om mijn boodschappen te betalen zonder mijn masker af te zetten of een toegangscode in te voeren.

Aanbevolen: