5 redenen om bij Windows Vista te blijven

Inhoudsopgave:

5 redenen om bij Windows Vista te blijven
5 redenen om bij Windows Vista te blijven
Anonim

Windows Vista was niet de meest geliefde release van Microsoft. Mensen kijken met nostalgie naar Windows 7, maar veel liefde voor Vista hoor je niet. Microsoft is het grotendeels vergeten, maar Vista was een goed, solide besturingssysteem met veel voordelen. Als je overweegt om te upgraden van Vista naar Windows 7 of hoger, zijn hier vijf redenen om het vol te houden (en een belangrijke reden om het niet te doen).

Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows Vista in 2017 beëindigd. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 of Windows 11.

Upgraden van Vista naar een nieuwe Windows-versie vereist een schone installatie. Je moet het nieuwe besturingssysteem aanschaffen of een computer waarop het al draait.

Vista is vergelijkbaar met Windows 7

Windows 7 is in wezen Vista. De onderliggende motor is hetzelfde. Windows 7 voegt veel glans en verfijning toe aan de fundamentele Vista-onderbouwing. Dat betekent niet dat de twee producten een tweeling zijn. Windows 7 is sneller en gemakkelijker te gebruiken, maar ze hebben de meeste van dezelfde onderdelen onder de motorkap.

Image
Image

Bottom Line

Vista is een veilig, goed vergrendeld besturingssysteem. Een van de innovaties die het introduceerde, was Gebruikersaccountbeheer. Hoewel aanvankelijk pijn in de nek met zijn eindeloze prompts, was UAC een aanzienlijke stap voorwaarts voor de beveiliging en werd het in de loop van de tijd verfijnd om minder vervelend te zijn.

Compatibiliteit van applicaties is geen probleem

Een van Vista's grootste problemen vanaf het begin was de manier waarop het veel XP-programma's brak. Microsoft beloofde brede compatibiliteit en leverde pas later. Toch zorgden updates en servicepacks uiteindelijk voor de meeste van die problemen, en softwarebedrijven werkten uiteindelijk hun stuurprogramma's bij totdat bijna alles met Vista werkte.

Bottom Line

Vista werd jarenlang over de hele wereld gebruikt en aangepast. Microsoft ontdekte en corrigeerde de meeste problemen, wat leidde tot een ijzersterk besturingssysteem dat voor de meeste gebruikers niet vaak crasht.

Vista bespaart geld

U kunt niet rechtstreeks upgraden naar Windows 7 vanuit XP, wat betekent dat de upgrades afkomstig zijn van Vista. Het kan voor velen moeilijk zijn om de hogere kosten voor Windows 7 of hoger te rechtvaardigen wanneer Vista veel van dezelfde dingen doet en ze goed doet.

Een grote reden om niet bij Windows Vista te blijven

Microsoft beëindigde de ondersteuning van Windows Vista in 2017. Dat betekent dat er geen Vista-beveiligingspatches of bugfixes meer zullen zijn en geen technische hulp meer. Besturingssystemen die niet langer worden ondersteund, zijn kwetsbaarder voor kwaadaardige aanvallen dan nieuwere besturingssystemen.

Klaar om te upgraden? Hier leest u hoe u een schone installatie van Windows 11. uitvoert

Aanbevolen: