Het succes van Discord's Stickers wordt bepaald door de community

Inhoudsopgave:

Het succes van Discord's Stickers wordt bepaald door de community
Het succes van Discord's Stickers wordt bepaald door de community
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Discord's release van Stickers voelt als de volgende stap in zijn plan om meer een mainstream berichtentoepassing te worden.
  • Sommige experts denken dat de beperkte release van Discord voor Stickers zou kunnen betekenen dat het niet zeker is hoe de markt zal reageren.
  • Experts zijn van mening dat het succes van de app uiteindelijk wordt bepaald door de community die het heeft opgebouwd.
Image
Image

De nieuwste Discord-update voegt stickers toe die gebruikers in hun berichten kunnen delen. Sommigen geloven dat Discord goed bezig is met de overgang naar een meer mainstream berichten-app, terwijl andere experts vinden dat de beperkte aard van updates zoals Stickers betekent dat Discord niet zeker weet hoe de markt zal reageren op zijn nieuwe bewegingen.

De afgelopen maanden heeft Discord hard gewerkt om de manier waarop gebruikers het bekijken te veranderen. Wat begon als een plek voor gamers, is snel uitgebreid en veranderd, waarbij Discord zelfs de branding veranderde om de beweging van de applicatie te laten zien om meer een mainstream communicatieplatform te worden. Hoewel het geen grote stappen zet om populaire berichten-apps zoals WhatsApp in te halen, geloven sommige experts dat de nieuwste update, die stickers toevoegt, het bedrijf zou kunnen zijn dat de markt test.

"Er is een reden waarom Discord de Sticker-functie alleen beschikbaar stelt aan een select aantal mensen", schreef Yaniv Masjedi, Chief Marketing Officer bij Nextiva, via e-mail. "Ze zijn nog steeds onzeker over de marktontvangst en of de investering de moeite waard is om door te zetten of niet."

Plakken of niet plakken

Na de eerste aankondiging dat Stickers naar de app zouden komen, vervolgde Discord door te stellen dat alleen Canadese gebruikers op desktop en iOS toegang zouden hebben tot de nieuwe functie, met plannen om later naar andere regio's te komen.

Zoals gebruikelijk is bij Discord, is de regiogebaseerde release niets nieuws, en het bedrijf gaat zelfs in op de redenering om dit te doen in de officiële aankondigingspost op de Discord-blog, waarin wordt geschreven: "Om te helpen maken zeker dat we onze producten zo goed mogelijk kunnen verfijnen en ontwikkelen, soms vertrouwen we ook op langzamere uitrol."

Discord ging verder met praten over hoe het om de feedback van de community geeft en er hard aan werkt om het op te nemen waar het kan.

"De introductie van stickers is een poging van Discord om de bestaande concurrentie in te halen", schreef Robby Elliott, Lead PPM en PMO Instructor bij Rego Consulting, via e-mail."Hoewel het voor berichten leuk en interactief kan zijn, zal het bewijs van de doeltreffendheid ervan zijn dat er constant meer stickers worden uitgerold."

Elliott, die ook ervaring heeft met het werken als interne communicatie-expert bij Disney, is ook van mening dat het gebruik van emotes door Discord samengaat met stickers.

"Discord heeft al de mogelijkheid om direct emotes toe te voegen aan de berichten", schreef hij. "En hoewel ze misschien niet de huidige functionaliteit van stickers hebben, blijven ze de betekenis van de berichten goed genoeg overbrengen."

Ze zijn nog steeds onzeker over de marktontvangst en of de investering de moeite waard is om door te zetten of niet.

Hoewel Discord zichzelf heeft omgedoopt tot meer een algemene berichten-app, v alt niet te ontkennen dat applicaties zoals WhatsApp een voorsprong hebben. Om Discord bij te houden, moet het zich onderscheiden van de concurrentie.

"Met veel grote namen in de algemene communicatie-app-industrie, zal het niet gemakkelijk zijn om de loyale gebruikers van deze apps van gedachten te veranderen", aldus Masjedi."Als Discord echter hun interface en Sticker-functie aantrekkelijker kan maken voor de massa, hebben ze een kans om een aanzienlijk marktaandeel te domineren."

Vooruitgaan

Voor Elliott lijkt het heel duidelijk dat Discord stappen onderneemt om veel van de functies over te nemen waar gebruikers van andere berichten-applicaties dol op zijn om mensen aan te trekken. Met een beperkte release-run kan Discord feedback verzamelen van de community, kijk wat werkt en pas dingen aan zodat ze zo veel mogelijk naar feedback van de community kunnen blijven luisteren.

Image
Image

Als applicatie die een gratis kernproduct biedt, is het belangrijk om betaalde toevoegingen te bieden die de gebruikerservaring verbeteren. Elliott is van mening dat Discord zich al onderscheidt van de rest van de berichten-apps die er zijn door een "mix van tekst, spraakkanalen en communityrollen" aan te bieden, waardoor de community ze naar eigen inzicht kan aanpassen.

Hoewel men kan oordelen over de bewegingen die Discord maakt met updates zoals de nieuw uitgebrachte stickerfunctie, gelooft Elliot uiteindelijk dat het succes van de applicatie zal worden bepaald door de community die het heeft gebouwd. Een community waar Discord mee wil samenwerken en feedback van wil ontvangen, en zelfs het hele jaar door transparantierapporten deelt om gebruikers op de hoogte te houden.

Het enige dat nu kan worden gedaan, is afwachten hoe stickers evolueren tijdens de tests in beperkte regio's, en of deze push om meer mainstream te worden de moeite waard is voor de eens op gamers gerichte berichten-app.

Aanbevolen: