Waarom het onwaarschijnlijk is dat het verkopen van concertkaartjes door Spotify iets verbetert

Inhoudsopgave:

Waarom het onwaarschijnlijk is dat het verkopen van concertkaartjes door Spotify iets verbetert
Waarom het onwaarschijnlijk is dat het verkopen van concertkaartjes door Spotify iets verbetert
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Spotify test de rechtstreekse verkoop van concertkaarten aan fans.
  • Er komen nog steeds boekingskosten bovenop.
  • Veel locaties nemen zelfs een deel van de merchandising van een band.

Image
Image

Spotify verkoopt je nu concerttickets, via de app of via een nieuwe Spotify Tickets-website. Maar raak nog niet opgewonden over het einde van Ticketmaster.

Het probleem met concertkaartjes is dat er altijd een dienst in het midden is die bezuinigt. Terwijl vrijwel al het andere tegenwoordig direct kan worden verkocht, betaal je als je naar een optreden wilt gaan een enorme extra vergoeding bovenop de ticketprijs. Zal Spotify het minuscule bedrag dat aan muzikanten wordt betaald voor het streamen van hun muziek goedmaken door deze ticketcommissie te schrappen? Waarschijnlijk niet.

"Volgens Spotify fungeert zijn ticketingsite als een ticketingagent en rekent het boekingskosten. Dus, Spotify gaat natuurlijk een deel of verwerkingskosten in rekening brengen bij het boeken van tickets via het platform, " Sudhir Khatwani, mede-oprichter en hoofdredacteur bij The Money Mongers, vertelde Lifewire via e-mail.

Nog een stukje taart

Spotify's kaartverkoopschema is momenteel slechts een test en is alleen van toepassing op pre-orders. Dat wil zeggen, het zal een beperkt aantal tickets verkopen voor de concerten van deelnemende artiesten. En aangezien Spotify je de tickets nog niet stuurt, moet je identificatiegegevens verstrekken om ze op te halen bij de locatie. Als u de voorverkoop mist, wordt u doorgestuurd naar een partnersite om op de gebruikelijke manier te kopen.

Image
Image

Betekent dit het einde van de toeslagen? Nee. Ten eerste is dit slechts een test, dus er kan van alles veranderen, maar op dit moment zegt de Spotify Tickets FAQ: "De Spotify-ticketprijs is inclusief boekingskosten." Het geeft niet aan of dit de vergoedingen van Spotify zijn, die van een betrokken locatie of vergoedingen van een externe agent die achter de schermen werkt. Maar een vergoeding is een vergoeding, en er is nog steeds een vergoeding.

Op dit moment lijkt het erop dat Spotify controleert of het wat extra geld kan verdienen door de rol van agenten zoals Ticketmaster over te nemen. Ik zal daar geen tranen om huilen, en het is geen verrassing dat Spotify nog meer geld uit artiesten en hun fans wil persen, maar het is jammer dat dit niet in een andere richting gaat.

Uitgehongerde artiesten

Het was nooit gemakkelijk om geld te verdienen als muzikant, en hoewel het zelfs gemakkelijker dan ooit is om muziek te maken en het aan mensen over te brengen om ernaar te luisteren, is het moeilijker dan ooit om de kost te verdienen. Terwijl streamingdiensten steeds meer luisteraars opzuigen en minder mensen downloads of fysieke media kopen, blijven de muzikanten die alles creëren t-shirts en andere merchandise verkopen en hopen ze wat geld te verdienen met liveshows.

En raad eens? Als je dacht dat het geld voor het t-shirt dat je aan de merch-tafel van de band kocht, allemaal naar de band ging, zou je het mis hebben. Veel locaties eisen ook een vermindering van de verkoop van merchandise. Het zijn echter niet alle locaties.

"Als onafhankelijke locatie zijn we resoluut tegen het aanrekenen van merch-kosten en dat zijn we altijd geweest. We begrijpen dat touren duur genoeg is voor artiesten. We zijn er trots op een van de weinige overgebleven locaties met een grote capaciteit te zijn die geen kosten in rekening brengen, "zei London's Troxy op Twitter.

Image
Image

Er is een kolos ter grootte van Spotify of Apple voor nodig om de wachtlijst te breken die ticketagenten hebben over tickets voor livemuziekconcerten. De resultaten kunnen fantastisch zijn. Kunstenaars zouden meer geld kunnen vragen en het extra bedrag kunnen behouden, of er kunnen nieuwe modellen verschijnen, op dezelfde manier waarop diensten zoals Square iedereen creditcardbetalingen laten accepteren, zelfs mensen die rommel verkopen op een rommelmarkt.

Helaas is de verleiding misschien te groot. Als Spotify doorgaat met het rechtstreeks verkopen van tickets, lijkt het onwaarschijnlijk dat het de verkoopcommissie zou laten vallen of zelfs een deel van die commissie aan de artiesten zou doorgeven. Het beste waar we op kunnen hopen, en waarschijnlijk het beste dat we ooit zullen krijgen, is dat je tickets kunt kopen zonder dat je je naam en adres steeds opnieuw in hetzelfde formulier hoeft te typen, omdat de website kapot gaat en je dwingt hem vijf keer opnieuw te laden.

Welkom in de toekomst.

Correctie 16/8/2022: Corrigeer de titel van de bron in paragraaf 3.

Aanbevolen: