Wat ik wil van de volgende Mac mini van Apple

Inhoudsopgave:

Wat ik wil van de volgende Mac mini van Apple
Wat ik wil van de volgende Mac mini van Apple
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple kan dit najaar een nieuw Mac mini-ontwerp op basis van 'M1X' uitbrengen.
  • Het huidige ontwerp van de Mac mini is 11 jaar oud.
  • Het zal vrijwel zeker kleiner zijn.

Image
Image

De huidige M1 Mac mini is alsof Apple een hotrod-motor in een gezinssedan heeft laten vallen. Wat gebeurt er als de carrosserie overeenkomt met de motor?

In de herfst van 2020 lanceerde Apple drie Macs met zijn nieuwe M1 system-on-a-chip (SoC). De M1 bleek een sensatie te zijn. Het was veel sneller dan alles behalve de allerbeste Intel-chips die het verving, terwijl het dankzij zijn iPhone-erfgoed koel bleef zonder ventilator en dagenlang meeging op een enkele lading.

Maar hoewel de Apple Silicon die deze Macs aandrijft een revolutie was, waren de behuizingen waarin ze verscheepten vrijwel identiek aan de Intel-modellen die ze vervingen. Het eerste volledige herontwerp van het M1-tijdperk was de M1 iMac, een slank wonder dat ook kleur opnieuw op de Mac introduceerde. Dit najaar verwachten we dat Apple hetzelfde zal doen voor de MacBook Pro, en nu, zeg de geruchten, we kunnen ook een opnieuw ontworpen Mac mini verwachten.

Minimonster

De volgende Mac mini zal vrijwel zeker de volgende versie van Apple's M-serie SoC gebruiken, in de volksmond bekend als de M1X. Toch is de huidige Mac mini niet traag. Hij is snel, kan worden aangesloten op twee externe beeldschermen en heeft een paar Thunderbolt-poorten aan de achterkant voor verdere uitbreiding, bijvoorbeeld via een Thunderbolt-dock. Maar het heeft ook enkele nadelen.

Een daarvan is dat het slechts twee USB-A-poorten aan de achterkant heeft, de helft van het aantal van de Intel-versie. Een andere is dat het moderne Mac-functies mist, zoals Touch ID en True Tone, die de kleur van het scherm aanpassen aan het omgevingslicht.

Nu moet je voor de Mac mini je eigen beeldscherm meenemen, maar het kan een sensor in de doos zelf plaatsen. Veel mensen stoppen hun Mac mini uit het zicht, dus dit werkt misschien niet zo goed, maar wat als we zouden worden aangemoedigd om hem in plaats daarvan op het bureau boven het toetsenbord te plaatsen?

Apple zou die True Tone-lichtsensor kunnen toevoegen, maar er zou ook een Touch ID-vingerafdruklezer bovenop kunnen worden geplaatst. En terwijl we toch bezig zijn, wat dacht je van wat extra uitbreidingspoorten aan de bovenkant van de voorkant? Een SD-kaartlezer is de meest voor de hand liggende toevoeging, vooral omdat het ernaar uitziet dat Apple er een zal toevoegen aan de volgende MacBook Pro. De voorkant van de computer is ook de perfecte plek voor een paar USB-poorten, A of C, om tijdelijk randapparatuur aan te sluiten, of om camera's, USB-sticks, enzovoort aan te sluiten. En laten we een koptelefoonaansluiting toevoegen nu we er toch zijn.

Externe poorten zijn over het algemeen erg belangrijk op een desktopcomputer zoals de mini. Omdat je de computer niet verplaatst, kun je hem aangesloten laten op allerlei soorten apparatuur, en ook veel snelle externe schijven aansluiten voor extra opslag en back-up. Als de mini krimpt, is er minder ruimte voor poorten, maar toch kan Apple er zoveel mogelijk instoppen.

Nieuwe vorm

De Mac mini heeft sinds 2010 vrijwel dezelfde vorm behouden, met slechts kleine externe veranderingen, zoals het weggooien van de dvd-sleuf. Het is prima, maar er zijn twee redenen waarom Apple het zou willen herontwerpen. Een daarvan is dat de Mac mini niet langer mini is. Intel's NUC-computers zijn bijvoorbeeld veel kleiner. En als je een M1 Mac mini opent, zie je veel ruimte binnenin.

Apple zou iets zo groot en vorm kunnen maken als de kleine Apple TV. Of het kan een verticale computer maken die minder bureauruimte in beslag neemt en misschien zelfs aan de achterkant van een monitor hangt.

Image
Image

De andere reden voor een herontwerp is dat de mini radioproblemen heeft. Problemen met de Bluetooth- en Wi-Fi-verbinding hebben het jarenlang achtervolgd, en dit komt vrijwel zeker doordat het een aluminium doos is. De originele Mac mini was een aluminium doos met een deksel van polycarbonaat en Apple zou er goed aan doen dit ontwerp te kopiëren, hoewel glas tegenwoordig waarschijnlijker is. En nu we het toch over het onderwerp hebben, misschien zou het een aanraakgevoelig bovenpaneel kunnen hebben, zoals de HomePod.

Zonder draagbaarheid, of om een toetsenbord of scherm toe te voegen, kan de mini vrijwel elke vorm hebben. En dat maakt het wachten alleen maar spannender.

Aanbevolen: