15 populaire YouTube-kanaalideeën

Inhoudsopgave:

15 populaire YouTube-kanaalideeën
15 populaire YouTube-kanaalideeën
Anonim

YouTube heeft een lange weg afgelegd sinds de lancering in 2005 en biedt nu een breed scala aan video-inhoud aangeboden door professionele filmmakers, vergelijkbaar met wat je zou zien in films en op televisie.

Image
Image

Hieronder staat een lijst met enkele van de meest voorkomende video-inhoudsstijlen die tegenwoordig enorm populair zijn op YouTube. Je hebt niet veel nodig, behalve een werkende camera en misschien een paar alledaagse items die je al hebt, afhankelijk van de stijl die je kiest. En aangezien je meerdere YouTube-kanalen kunt hebben, ben je misschien niet beperkt tot slechts één van deze ideeën.

Leg momenten uit je dagelijkse leven vast: vloggen

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Elk onderwerp is geschikt.
  • Betrekt het publiek.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkt privacy.
  • Tijdrovend.

Vloggen is een van de gemakkelijkste manieren om met een YouTube-kanaal aan de slag te gaan, omdat je geen andere apparatuur nodig hebt dan een apparaat met een camera die video-inhoud kan vastleggen. Vloggers besteden over het algemeen tijd aan het praten met de camera over hun eigen leven, gedachten, meningen, zorgen en zelfs actuele nieuwsonderwerpen of gebeurtenissen. Het heeft een volledig open einde en wordt beschouwd als het video-equivalent van schrijven in een dagboek, dagboek of persoonlijke blog.

Onthul coole nieuwe producten: Unboxing

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vaak gesponsord.
  • Leuk om te maken.

Wat we niet leuk vinden

  • Geen groenblijvende inhoud.
  • Kan duur worden.

In de wereld van high-end consumentenelektronica is unboxing een groot probleem en een enorme trend op YouTube. Wanneer een nieuw product wordt gelanceerd, verschijnen dit soort video's en trekken ze de aandacht van het publiek dat op zoek is naar het product om te beslissen of het de moeite waard is om het voor zichzelf te kopen. Producteigenaren filmen zichzelf wanneer ze het product in de doos voor de eerste keer openen om de inhoud te laten zien zoals het komt.

Praat over producten of diensten waar je van houdt (of haat): beoordelingen

Unboxing-video's laten zien wat je van een product krijgt, maar vaak gaan potentiële consumenten op zoek naar mensen die het product (of de dienst) al een bepaalde tijd hebben geprobeerd, getest en gebruikt. En het hoeven niet gadget-gerelateerd te zijn: mensen uploaden videorecensies voor van alles en nog wat. Wat voor dingen gebruik je al die je zou kunnen omzetten in een nuttige en informatieve videoreview?

Omarm je innerlijke nerd: videogamen

Mensen houden er zeker van om videogames te spelen. Verbazingwekkend genoeg houden ze ervan om andere mensen ook games te zien spelen. Markiplier is een YouTuber met gaming op een YouTube-kanaal met meer dan 22 miljoen abonnees. Kijkers kijken over het algemeen graag naar YouTubers die games spelen terwijl ze commentaar geven, ofwel om inzicht te krijgen in hoe ze beter voor zichzelf kunnen spelen of gewoon als een vorm van entertainment.

Demonstreer aan uw kijkers hoe u iets kunt doen: zelfstudies

Mensen zullen altijd perplex en verward zijn door technologie. In plaats van de oude producthandleiding uit te graven, wenden meer mensen zich tot YouTube. Vergeet niet dat YouTube de op één na grootste zoekmachine ter wereld is. U kunt alles vinden, van JavaScript-codering en pc-probleemoplossing tot Photoshop-bewerking en iPhone-jailbreaking. Je hoeft geen techneut te zijn - je hoeft alleen maar handige technieken te laten zien waarvan je al weet hoe je ze moet uitvoeren.

Pronk met je talenten: muziekuitvoeringen

Heb je wat muzikaal talent? Dan kun je het zeker delen op YouTube. Niet alleen is muziek enorm groot op YouTube met zijn Vevo-integratie, maar originele liedjes of covers van gewone mensen zoals jij zijn net zo interessant om naar te luisteren en naar te kijken. Talloze artiesten en bands zijn ontdekt op YouTube, en tegenwoordig is het vrij standaard voor de meeste muzikale mensen of groepen om kanalen te starten als ze ervan dromen om hun carrière op dat pad te bewandelen.

Deel je favoriete voedselrecepten: koken

Recepten met lijsten met ingrediënten en stapsgewijze instructies zijn geweldig, maar zoals de meeste how-to-dingen, gaat er niets boven het live en in actie te zien. Met kookvideo's kunnen kijkers precies zien welke technieken je gebruikt en een glimp opvangen van hoe de gecombineerde ingrediënten eruit moeten zien in elke fase. Zelfs als je de eenvoudigste ideeën voor ma altijden of snacks hebt, is het de moeite waard om ze op YouTube te delen. Mensen zijn altijd op zoek naar receptideeën die gemakkelijk en praktisch zijn.

Verken de wereld: reizen

Wat is er spannender dan naar een nieuwe plek reizen? Zelfs als je relatief lokaal blijft, zullen veel kijkers die er nog niet eerder zijn gereisd zeker geïnteresseerd zijn in wat daar in de buurt is. Veel YouTube-videomakers combineren het thema reizen met vloggen, waarbij ze hun digitale camera's meenemen terwijl ze de plaatsen die ze bezoeken documenteren en beschrijven. Het is een geweldige manier om kijkers te laten zien of een plaats de moeite van het bekijken waard is.

Deel wat je al weet of waar je gepassioneerd over bent: onderwijs

Of je nu van plan bent om te promoveren op een bepaald wetenschappelijk gebied of dat je het gewoon leuk vindt om een nerd te zijn als hobby, het delen van wat je weet op YouTube is een geweldige manier om duizenden kijkers over de hele wereld te leren en te informeren over iets waar je hartstochtelijk en deskundig over bent. En hey, het zal je presentatievaardigheden op de proef stellen! Je krijgt bonuspunten van je kijkers als je kunt lesgeven en presenteren op een boeiende, informele manier die gemakkelijk te begrijpen is.

Maak je kijkers aan het lachen: komedie

Als je acteervaardigheden hebt of gewoon een talent hebt voor het vertellen van hilarische grappen, kun je dat veranderen in iets dat mensen genoeg vermaakt om zich te abonneren en je video's te delen. Komische schetsen zijn een manier om dat te doen. Je kunt ook een van de bovenstaande suggesties op deze lijst combineren, zoals vloggen of onderwijs, met komedie om er een leuke draai aan te geven. Je kunt bijna alles grappig maken als je echt creatief bent; bekijk deze hysterische YouTube-video's om enkele voorbeelden te zien.

Help uw kijkers met veelvoorkomende problemen: levensstijladvies

YouTube is de op één na grootste zoekmachine na Google, dus u kunt er zeker van zijn dat mensen zoeken naar termen die hen dichter bij het oplossen van een van hun problemen kunnen brengen. Nog beter, je kunt kijkers vragen om te reageren waar ze advies over willen in toekomstige video's van jou.

Deel je liefde voor filmmaken: animatie

Heb je een passie voor animatie? YouTube is een van de beste platforms om je artistieke creaties te delen. Maak korte animatiefilms, webseries of zelfs lange films om volgers op te bouwen en feedback te krijgen van je kijkers. Als je je kunst op deze manier op YouTube deelt, kun je er zelfs voor zorgen dat je ontdekt wordt door mensen die je misschien grotere kansen kunnen bieden, zoals die droomanimatiebaan of een samenwerkingsproject met een andere artiest.

Reageer op wat er actueel is: Nieuws

Veel mensen doen het heel goed op YouTube door te vloggen of komische video's te maken over nieuwswaardige onderwerpen of roddels over beroemdheden. Philip DeFranco is zo'n YouTuber die altijd aan de top van het nieuwsspel heeft gestaan met de Philip DeFranco Show. Vergelijkbaar met het starten van een YouTube-kanaal met levensadvies, kun je zelfs een draai geven aan nieuws en entertainment door je eigen opmerkingen en meningen te geven over de verhalen die je besluit te behandelen.

Maak contact met andere dierenliefhebbers: honden, katten en meer

Nerveus om voor de camera te komen? Heb je in plaats daarvan een schattig huisdier om te filmen? Dan heb je een idee voor een YouTube-kanaal - en je hoeft niet eens in de video's te staan als je dat niet wilt. Het zou een understatement zijn om te zeggen dat internet dol is op schattige dieren. Nee, het internet is hopeloos geobsedeerd door hen. Richt gewoon een camera op je hond of kat of hamster of welk dier dan ook dat je bezit en druk op play.

Make-up / Beauty Tutorials

Make-up, haar, huidverzorging, mode en andere gerelateerde schoonheidsbehandelingen moeten vaak gezien worden. Het is veel gemakkelijker om te leren hoe je het perfecte gevleugelde eyeliner-effect kunt tekenen door iemand anders het te zien doen in plaats van een heleboel stappen in platte tekst te lezen. Make-up- en beautykanalen zijn een populaire keuze onder jonge vrouwen op YouTube. Michelle Phan heeft een van de meest erkende kanalen in deze categorie, maar er zijn duizenden schoonheidsgoeroes die hun geweldige talenten en stijlkeuzes delen.

Aanbevolen: