Surface Go vs Surface Pro: wat is het verschil?

Inhoudsopgave:

Surface Go vs Surface Pro: wat is het verschil?
Surface Go vs Surface Pro: wat is het verschil?
Anonim

Zowel de Microsoft Surface Go als Microsoft Surface Pro zijn grote namen in de tabletwereld, maar hun vergelijkbare namen kunnen een beetje verwarrend zijn. Beide bieden enkele substantiële voor- en nadelen met een aantal zeer verschillende prijzen en doelgroepen.

De Microsoft Surface Go is de kleinste en goedkoopste van de twee, maar goedkoper betekent niet dat hij voor iedereen perfect is. Als je je afvraagt wie er zou winnen in de strijd van Microsoft Surface Go vs Pro, lees dan verder terwijl we precies uitleggen wat beide te bieden hebben.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Goedkope toegangsprijs.
  • Klein en lichtgewicht.
  • Ideaal voor schoolwerk of studeren.
  • Hoogwaardig systeem.
  • Geweldige schermkwaliteit.
  • Ontworpen voor meer professionele taken.

Microsoft Surface Pro versus Microsoft Surface Go? Eigenlijk is het gevecht meer een doodlopende zaak, want wat er echt toe doet, is wat je het systeem moet doen. Het zijn allebei fantastische tablets die aan uw behoeften voldoen.

De Microsoft Surface Go is veel goedkoper dan de Microsoft Surface Pro en is daardoor bij uitstek geschikt voor studenten met een krap budget. Klein en lichtgewicht betekent ook dat het geweldig is als je tussen de lessen door gaat of beperkte ruimte hebt in je slaapzaal. Het is echter niet het snelste systeem en het gebruikt alleen een speciale vorm van Windows die bekend staat als Windows 10 S.

Ter vergelijking: de Microsoft Surface Pro is meer een high-end apparaat met een aantal krachtige specificaties, wat betekent dat hij veel meer kan, de volledige Windows 10-ervaring biedt en ook een veel betere batterijduur. Het is geweldig voor professioneler werk of voor mensen die gewoon een snellere ervaring willen.

Technische specificaties: Microsoft Surface Pro wint met mijlen

  • 10,5-inch scherm.
  • 8MP camera aan de achterkant en 5MP aan de voorkant.
  • 10,5 uur batterijduur.
  • Gebruikt Windows 10 S.
  • 12,3-inch scherm.
  • 8MP achter en 5MP full HD camera aan de voorkant.
  • 10,5 uur batterijduur.
  • Gebruikt Windows 10 Home.

Als het gaat om technische bekwaamheid, kun je de Microsoft Surface Pro niet verslaan in vergelijking met de Microsoft Surface Go. Het biedt gewoon een veel superieure ervaring dankzij het feit dat het meer is dan alleen een tablet. Hoewel de Microsoft Surface Go te allen tijde een tablet blijft, is de Microsoft Surface Pro een 2-in-1-apparaat, wat betekent dat hij ook als laptop werkt.

Het heeft ook een veel snellere processor en krachtiger RAM, zodat het beter kan multitasken en over het algemeen veel sneller presteert dan de Microsoft Surface Go. Het heeft ook de volledige Windows 10-ervaring, terwijl de Microsoft Surface Go een kleinere versie gebruikt in de vorm van Windows 10 S.

Dat betekent echter ook dat je te maken hebt met een machine die veel meer op een laptop lijkt dan op een gewone tablet. Niet iedereen heeft een volledige laptopervaring nodig, wat betekent dat het extra uitgeven aan de Microsoft Surface Pro misschien niet nodig is als je gewoon een efficiënte tablet wilt.

Gebruiksgemak: beide hebben hun sterke punten

  • Beperkte Windows-ervaring.
  • Compatibel met sommige simkaarten en netwerken.
  • Kleiner display.
  • Volledige Windows 10-ervaring.
  • Compatibel met meer accessoires om het gebruik te verbeteren.
  • Bijna net zo groot als een gewone laptop.

In termen van wat het gemakkelijkst te gebruiken is, hangt het ervan af hoe je ze wilt gebruiken. Cruciaal is dat de Microsoft Surface Go Windows 10 gebruikt in iets dat bekend staat als de S-modus. Dat is een kortere en beperktere versie dan de gebruikelijke Windows 10. Dat betekent dat je alleen applicaties uit bijvoorbeeld de Microsoft Store kunt installeren en alleen met Microsoft Edge kunt internetten. Het is veel veiliger dan volledige Windows, omdat je niet per ongeluk iets schadelijks kunt installeren, maar het kan beperkend zijn omdat je niets kunt aanpassen. Zie het als het gebruik van iOS of ChromeOS.

Als alternatief gebruikt de Microsoft Surface Pro het volledige Windows 10-besturingssysteem, zodat u er alles op kunt doen wat u op een normale pc zou doen. Het is ook compatibel met iets meer accessoires, en je kunt meer zien op het scherm. Desondanks heeft de Microsoft Surface Go nog een ander voordeel: je kunt online gaan via een simkaart als je deze dienovereenkomstig instelt. Het hangt allemaal af van hoe je het gaat gebruiken.

Prijzen: Microsoft Surface Go is veel goedkoper

  • Begint bij $ 399,99.
  • Gericht op het tablet kopende publiek.
  • SIM-connectiviteit is extra.
  • Begint bij $749.99.
  • Gericht op degenen die een laptop kopen.
  • Toetsenbord is extra maar handig.

Als je gewoon het goedkoopste apparaat wilt, wint de Microsoft Surface Go gemakkelijk. Het begint bij iets minder dan $ 400 in vergelijking met de initiële vraagprijs van de Microsoft Surface Pro van $ 749,99. Dat komt echter omdat je een heel andere ervaring koopt. De Microsoft Surface Go is bedoeld voor mensen die overwegen een tablet te kopen, terwijl de Microsoft Surface Pro zich richt op mensen die op zoek zijn naar een nieuwe laptop.

Houd er rekening mee dat je een aantal accessoires nodig hebt om er het meeste uit te halen. De Microsoft Surface Go is veel draagbaarder als je een compatibele simkaart en een bijbehorende dataverbinding koopt, terwijl de Microsoft Surface Pro een toetsenbordaccessoire nodig heeft om de volledige ervaring te krijgen en er een volledige laptop van te maken. Het is belangrijk om voor beide dienovereenkomstig te budgetteren.

Eindoordeel: beide dienen een doel

Dus, wat moet je kopen tussen een Microsoft Surface Go en een Microsoft Surface Pro? Het komt er echt op neer waar je een nieuw apparaat voor nodig hebt. Wil je gewoon een nieuwe tablet die veel weg heeft van een iPad, maar dan met een Microsoft-smaak? De Microsoft Surface Go zal u bevallen. Het is geweldig als je aantekeningen moet maken tijdens het studeren of gewoon online wilt surfen of streamingdiensten wilt bekijken. Voeg een Surface-pen toe als je hem ook als een soort grafisch tablet wilt gebruiken.

Aan de andere kant, als je iets meer wilt dat lijkt op een volledige laptopervaring met de flexibiliteit die van een tablet komt, kun je de Microsoft Surface Pro niet verslaan. Het kost meer, maar dat komt omdat het op zich een redelijke laptop is met de mogelijkheid om in een tablet te veranderen wanneer je maar wilt. Je zult zeker een toetsenbord moeten kopen om erbij te horen, maar het is de extra kosten waard.

Aanbevolen: