Surface Go 2 vs iPad: wat is het verschil?

Inhoudsopgave:

Surface Go 2 vs iPad: wat is het verschil?
Surface Go 2 vs iPad: wat is het verschil?
Anonim

In de strijd om de budgettablets zijn de twee belangrijkste namen die eruit springen de Apple iPad en Surface Go 2. Beide zijn vergelijkbaar geprijsd en bieden hetzelfde niveau van functies. Als je je afvraagt wie er wint in de strijd tussen iPad en Surface Go, is het iets ingewikkelder dan simpelweg zeggen dat de ene veel beter is dan de andere.

De Apple iPad biedt een beter scherm, wat erg handig is bij multitasking, maar de Microsoft Surface Go 2 heeft een lichter ontwerp en handige functies zoals een gezichtsherkenningscamera.

Wat uiteindelijk het beste voor u werkt, hangt af van wat u met uw tablet moet doen.

Image
Image

Algemene bevindingen

  • Dun en lichtgewicht.
  • Duur om volledig te upgraden naar het gewenste systeem.
  • Gezichtsherkenningscamera.
  • Slim en modern design.
  • Grotere, betere weergave.
  • iOS is een beter besturingssysteem dan Windows 10 S.
  • Camera kan beter.
  • Verbindt met het Apple-ecosysteem.

Zowel de Microsoft Surface Go 2 als de Apple iPad zijn geweldige machines. Het zijn allebei puur tablets, maar ze bieden een zekere mate van flexibiliteit, wat betekent dat je hun mogelijkheden kunt uitbreiden tot het toevoegen van toetsenbord-add-ons en andere functies.

Ze zijn ideaal om op internet te surfen of een beetje te gamen, maar je kunt ze ook gebruiken voor sommige werktaken, of dat nu aantekeningen maken voor de klas of het typen van een document is. Simpel gezegd, het zijn behoorlijk veelzijdige systemen en bieden meer voor de prijs dan een budgetlaptop.

We zijn er niet van overtuigd dat er hier één superieure optie is. Beide zijn op verschillende manieren goed, en je zult niet teleurgesteld zijn met beide keuzes.

Technische specificaties: meer opties voor de Surface Go 2

  • 64 GB opslag.
  • Uitgebreide configuratie-opties.
  • Geweldige camera.
  • 32GB opslag.
  • Opslag is het enige dat je anders kunt configureren.
  • Matige camera aan de voorkant.

Beide tablets benaderen technische specificaties op een heel andere manier. Dat komt omdat de Apple iPad weliswaar een krachtige A12 Bionic-processor heeft, maar deze op geen enkele manier kunt veranderen. Ter vergelijking: met de Microsoft Surface Go 2 kun je kiezen welk specificatieapparaat je wilt. Dat is een tweesnijdend zwaard. Aan de ene kant kun je ervoor kiezen om de Microsoft Surface Go 2 behoorlijk te upgraden, maar het kost veel meer dan een standaard Apple iPad.

Het enige wat je kunt kiezen in termen van technische specificaties met de Apple iPad is de opslagcapaciteit met 32GB als basisoptie en die voor de meeste gebruikers vrij klein blijkt te zijn. Ter vergelijking: de Microsoft Surface Go 2 begint bij 64 GB, wat voor de meeste gebruikers veel flexibeler is.

De camera aan de voorkant van de Microsoft Surface Go 2 is ook superieur aan de vrij matte 1,2 MP-camera van de Apple iPad, met een 5 MP camera aan de voorkant voor selfies.

De Microsoft Surface Go 2 heeft ook een iets groter scherm met een 10,5-inch scherm in vergelijking met het 10,2-inch scherm van de iPad. In beide gevallen belooft de levensduur van de batterij voor beide tablets ongeveer 10 uur te zijn, hoewel dit zal variëren afhankelijk van wat je ermee doet. Vooral gamen zal de levensduur van de batterij sneller verkorten en meer opladen vereisen.

Verschillen in besturingssysteem: beide eenvoudig te gebruiken

  • Gebruikt Windows 10 in S-modus.

  • Beperkingen vanwege het niet volledig zijn van Windows 10.
  • Kan Microsoft Edge alleen gebruiken om online te browsen.
  • Gebruikt iOS.
  • Inmiddels een behoorlijk goed ontworpen besturingssysteem.
  • Veel apps om te downloaden.

Een fundamenteel verschil tussen beide tablets is hun keuze van besturingssystemen. De Microsoft Surface Go 2 gebruikt Windows 10 in S-modus, een zeer beperkte versie van Windows 10. Je kunt alleen apps uit de Microsoft Store halen en je bent beperkt tot online browsen met de Microsoft Edge-browser.

De iPad daarentegen gebruikt iOS, dat ook enigszins beperkt is, maar een veel uitgebreidere App Store heeft en je kunt browsen met elke browser die je kiest uit de bovengenoemde winkel.

Gelukkig zijn beide besturingssystemen erg gebruiksvriendelijk en voeren ze de algemene taken uit die je op een tablet zou verwachten. Beide zijn ook erg veilig, dus als u zich zorgen maakt over veiligheidsproblemen of virussen, bent u hier in veilige handen.

Prijs: goedkope startprijzen voor beide

  • Begint bij $399.
  • Accessoires zijn duur.
  • Upgrades die nodig zijn om er het maximale uit te halen.
  • Begint bij $329.
  • Accessoires zijn duur.
  • Opslag op basisspecificatie is vrij laag.

De Microsoft Surface Go 2 begint bij $ 399, terwijl de Apple iPad begint bij $ 329. In het laatste geval zul je vrijwel zeker meer moeten uitgeven om te profiteren van extra opslagruimte, tenzij je heel weinig bestanden op het apparaat zelf bewaart. Evenzo is de basisspecificatie van de Microsoft Surface Go 2 een beetje beperkt, dus misschien wilt u de levensduur verlengen door te upgraden naar een duurder model.

In beide gevallen profiteren de tablets van accessoires zoals een toetsenbordhoes die het apparaat beschermt en u ook een toetsenbord geeft om op te typen. Ze zijn behoorlijk duur, maar belangrijk als je van je tablet een pseudo-laptop wilt maken. Wees bereid om wat meer uit te geven aan wat je ook besluit om het meest toekomstbestendig te zijn.

Eindoordeel: beide hebben hun sterke punten

Zowel de Microsoft Surface Go 2 als de Apple iPad hebben hun respectievelijke sterke punten. Hoewel ze allebei vrij goedkoop zijn om te beginnen, moet je een budget hebben voor een upgrade of twee. In het geval van de Apple iPad heeft deze meer opslagruimte nodig, terwijl de basisprocessor op de Microsoft Surface Go 2 te beperkt is om aan te bevelen.

Als je gemakkelijk in de war raakt door ingewikkelde specificaties, is de Apple iPad de gemakkelijkste aankoop om te doen, maar we houden echt van het extra dunne ontwerp van de Microsoft Surface Go 2 en het feit dat het er wat moderner uitziet. Het heeft ook een iets groter scherm dat zeker nuttig is.

Toch is iOS verfijnder dan de verkorte versie van Windows 10 S die de Microsoft Surface Go 2 gebruikt, en de App Store biedt een uitgebreidere reeks apps en games. Als je al een iPhone hebt, hebben veel van de apps die op de iPhone werken een iPad-tegenhanger (en zijn zeer waarschijnlijk inbegrepen in de prijs toen je de iPhone-app kocht).

Uiteindelijk zijn beide apparaten zeer goed gemaakt. Je hoeft alleen maar van plan te zijn om een toetsenbord te kopen om ernaast te gaan om de volledige voordelen te plukken, tenzij je tevreden bent met alleen het aanraakscherm. Ze zullen al snel gemakkelijker blijken te zijn dan de hele tijd je laptop of desktop-pc uit te graven.

Aanbevolen: