Begrijp de legenda en legendasleutel in Excel-spreadsheets

Inhoudsopgave:

Begrijp de legenda en legendasleutel in Excel-spreadsheets
Begrijp de legenda en legendasleutel in Excel-spreadsheets
Anonim

In een grafiek of grafiek in een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel bevindt de legenda zich vaak aan de rechterkant van de grafiek of grafiek en is soms omgeven door een rand. De legenda is gekoppeld aan de gegevens die grafisch worden weergegeven in het plotgebied van de grafiek. Elk specifiek item in de legenda bevat een legendasleutel om naar de gegevens te verwijzen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, Excel voor Mac en Excel Online.

Wat zijn legendasleutels?

Om de verwarring tussen legenda's en sleutels nog groter te maken, verwijst Microsoft naar elk afzonderlijk element in een legenda als een legendasleutel. Een legenda-sleutel is een markering met één kleur of patroon in de legenda. Rechts van elke legendasleutel staat een naam die de gegevens identificeert die door de specifieke sleutel worden vertegenwoordigd.

Image
Image

Afhankelijk van het type diagram, vertegenwoordigen de legendasleutels verschillende groepen gegevens in het bijbehorende werkblad:

  • Lijndiagram, staafdiagram of kolomdiagram: elke legendasleutel vertegenwoordigt een enkele gegevensreeks. In een kolomdiagram kan er bijvoorbeeld een blauwe legendasleutel staan met de Favoriete Snacks-stemmen ernaast. De blauwe kleuren in de grafiek verwijzen naar de stemmen voor elke inzending in de Snacks-serie.
  • Pie Chart of Circle Graph: Elke legendasleutel vertegenwoordigt slechts een deel van één gegevensreeks. Om hetzelfde voorbeeld van hierboven te gebruiken, maar voor een cirkeldiagram, heeft elke snede van de taart een andere kleur die elk "Snacks"-item vertegenwoordigt. Elk deel van de taart heeft een andere grootte van de hele cirkel om de stemverschillen uit de reeks "Stemmen" weer te geven.

Bewerken van legenda's en legendasleutels

In Excel zijn legendasleutels gekoppeld aan de gegevens in het plotgebied, dus als u de kleur van een legendasleutel verandert, verandert ook de kleur van de gegevens in het plotgebied. U kunt met de rechtermuisknop op een legendatoets klikken of ingedrukt houden en Format Legend kiezen om de kleur, het patroon of de afbeelding te wijzigen die wordt gebruikt om de gegevens weer te geven.

Image
Image

Als u opties wilt wijzigen die betrekking hebben op de hele legenda en niet alleen op een specifiek item, klikt u met de rechtermuisknop of houdt u ingedrukt om de optie Format Legend te vinden. Zo wijzigt u de tekstvulling, tekstomtrek, teksteffect en tekstvak.

Hoe de legende in Excel te tonen

Na het maken van een grafiek in Excel, is het mogelijk dat de legenda niet automatisch wordt weergegeven. U kunt de legenda inschakelen door deze eenvoudig in te schakelen. Hier is hoe:

  1. Selecteer uw bestaande chart.
  2. Selecteer Ontwerp.
  3. Selecteer Grafiekelement toevoegen.
  4. Selecteer Legend.
  5. Kies waar de legenda moet worden geplaatst - rechts, boven, links of onder. Er is ook een Meer Legenda Opties > Rechtsboven als je wilt.

Als de optie om een legenda toe te voegen grijs wordt weergegeven, betekent dit alleen dat u eerst gegevens moet selecteren. Klik met de rechtermuisknop op de nieuwe, lege grafiek en kies Selecteer gegevens en volg de instructies op het scherm om de gegevens te kiezen die de grafiek moet vertegenwoordigen.

Aanbevolen: