Hoe maak je een schema in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een schema in Excel
Hoe maak je een schema in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Makkelijkst: Download een kant-en-klaar sjabloon uit Microsoft Excel.
  • Sjabloon maken: Selecteer A1:E2 > Samenvoegen en centreren > typ WEEKSCHEMA > selecteer Midden uitlijnen.
  • Randen en koppen toevoegen. Typ in A3 TIME. Voer in A4 en A5 tijd in > cellen vullen > dagen toevoegen > sjabloon opslaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een planning maakt in Microsoft Excel, door een vooraf gemaakte sjabloon te gebruiken of door er een helemaal opnieuw te maken. Instructies zijn van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel voor Microsoft 365 en Excel 2013.

Een schema maken in Excel

Microsoft Excel biedt sjablonen voor een wekelijks takenschema, een studentenrooster, een dagelijks werkschema en nog veel meer. Je kunt degene die je wilt downloaden en aanpassen met je eigen gegevens, of je kunt leren hoe je helemaal opnieuw een schema kunt maken.

Image
Image

Volg deze stappen om een zevendaags schema te maken met uurblokken voor één gebruiker.

  1. Start Excel en open een nieuwe, lege werkmap.

    Image
    Image
  2. Selecteer het celbereik A1:E2 en selecteer vervolgens Samenvoegen & centreren in de groep Uitlijning van het tabblad Start.

    Image
    Image
  3. Typ " WEEKLY SCHEDULE" in A1:E2, verander de lettergrootte in 18 en selecteer Middle Align in de groep Uitlijning.

    Image
    Image
  4. Selecteer cellen F1:H2, selecteer de vervolgkeuzelijst Borders in de groep Lettertype van het tabblad Start en selecteer vervolgensAlle grenzen.

    Image
    Image
  5. Voer " Daily Start Time" in F1 in; " Tijdsinterval" in G1; en " Startdatum" in H1. Kies het Selecteer alles pictogram (tussen 1 en A op het werkblad) en dubbelklik vervolgens op de lijn die twee kolommen scheidt om het formaat van alle cellen aan te passen aan de inhoud.

    Image
    Image
  6. Selecteer cel A3 en voer " TIME" in.

    Image
    Image
  7. Selecteer cel A4 en voer de tijd in waarop je schema moet beginnen. Om dit voorbeeld te volgen, typt u " 7:00."

    Image
    Image
  8. Voer in cel A5 het volgende interval in dat u in het schema wilt opnemen. Voer " 7:30" in om dit voorbeeld te volgen. Selecteer A4:A5 en sleep de vulgreep naar beneden om de tijdstappen voor de rest van de dag te vullen.

    Image
    Image

    Als u de tijdnotatie wilt wijzigen, selecteert u de kolom, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u Cellen opmaken. Selecteer Tijd in de categorielijst van het tabblad Getal en kies de tijdnotatie die u wilt gebruiken.

  9. Voer in cel B3 de dag van de week in waarop u wilt dat uw schema begint. Om dit voorbeeld te volgen, typt u " SUNDAY."

    Image
    Image
  10. Sleep de vulgreep naar rechts om automatisch de resterende dagen van de week in het schema te vullen.

    Image
    Image
  11. Selecteer Rij 3. Maak het lettertype vet en verander de lettergrootte in 14.

    Image
    Image
  12. Verander de lettergrootte van de tijden in kolom A in 12.

    Image
    Image

    Selecteer indien nodig het Selecteer alles pictogram (tussen 1 en A op het werkblad) en dubbelklik op de lijn die twee kolommen scheidt om het formaat van alle cellen aan te passen aan de inhoud nog een keer.

  13. Selecteer het Select All pictogram of druk op Ctrl+A en selecteer Center in de uitlijning groep van het tabblad Start.

    Image
    Image
  14. Selecteer cellen A1:H2. Selecteer de Vulkleur vervolgkeuzelijst in de groep Lettertype van het tabblad Start en kies een opvulkleur voor de geselecteerde cellen.

    Image
    Image
  15. Kies een unieke vulkleur voor elk van de volgende cellen of bereiken:

    • A3
    • B3:H3
    • A4:A28 (of het celbereik met tijden op je werkblad)
    • B4:H28 (of het cellenbereik waaruit de rest van je schema bestaat)
    Image
    Image

    Sla deze stap over als u de voorkeur geeft aan een zwart-wit schema.

  16. Selecteer de hoofdtekst van het schema. Selecteer de vervolgkeuzelijst Borders in de groep Lettertype en selecteer All Borders.

    Image
    Image
  17. Sla het schema op.

Sla het schema op als sjabloon

Door het schema als sjabloon op te slaan, kun je het opnieuw gebruiken zonder elke keer een nieuwe te maken of de inhoud van je bestaande schema te wissen.

  1. Select File > Export > Change File Type.

    Image
    Image
  2. Select Template > Opslaan als. Het dialoogvenster Opslaan als wordt geopend.

    Image
    Image
  3. Open de Aangepaste Office-sjablonen map.

    Image
    Image
  4. Voer een naam in voor de sjabloon en selecteer Opslaan.

    Image
    Image
  5. Als u de sjabloon in de toekomst wilt gebruiken, selecteert u het tabblad Persoonlijk op het scherm Nieuw en selecteert u de planningssjabloon. Het wordt geopend als een nieuwe werkmap.

    Image
    Image

    Als u een papieren versie van het schema wilt gebruiken, stelt u het afdrukgebied in voordat u het afdrukt.

FAQ

    Hoe exporteer ik een Revit-schema naar Excel?

    Selecteer in Revit File > Export > Reports > Plannen, kies vervolgens een opslaglocatie en selecteer Opslaan Kies de exportopties voor uiterlijk en hoe de geëxporteerde gegevens worden weergegeven, selecteer vervolgens OK In Excel, selecteer Data > Get & Transform Data > From Text/CSV Kies vervolgens het geëxporteerde Revit-schema en selecteer Import

    Hoe kan ik een aflossingsschema maken in Excel?

    Maak eerst een nieuwe spreadsheet of open een bestaande en voer de benodigde lening-, rente- en betalingsgegevens in. Gebruik in cel B4 (ervan uitgaande dat de andere relevante informatie in de B-kolommen erboven staat), de vergelijking =ROUND(PMT($B$2/12, $B$3, -$B$1, 0), 2) Dit berekent automatisch uw maandelijkse betalingen.

    Hoe wijzig ik de datumnotatie in mijn Excel-schema?

    Klik met de rechtermuisknop op de cel die u wilt wijzigen en selecteer Cellen opmaken. Van daaruit selecteert u het tabblad Number, selecteert u Date onder Categorie, kiest u de datumnotatie die u wilt gebruiken en bevestigt u met OK.

    Hoe exporteer ik een Excel-schema op één pagina?

    Selecteer Page Layout > Dialog Box Launcher > Page tab en selecteer vervolgensFit onder Schalen. Kies één pagina breed bij één pagina hoog en bevestig met OK . Exporteer daarna het schema zoals u zou doen met andere Excel-spreadsheets.

    Hoe voeg ik een Excel-schema samen in mijn Google Agenda?

    Exporteer of sla het Excel-schema op als CSV of ICS, zodat het compatibel is met Google Agenda. Selecteer in de kalender Instellingen > Import & Export > kies een compatibel bestand om te importeren. Kies vervolgens naar welke agenda het bestand moet worden geïmporteerd en bevestig door Import te selecteren

Aanbevolen: