EZT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

EZT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
EZT-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de EZT-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een EZTitles Sub titles-bestand dat wordt gebruikt door de EZTitles-ondertitelsoftware. De EZT-bestandsindeling is vergelijkbaar met andere ondertitelindelingen zoals SRT, omdat ze tekst bevatten die overeenkomt met stemmen op een video en in re altime naast de video worden weergegeven.

Sommige EZT-bestanden hebben niets te maken met ondertitels en zijn in plaats daarvan kwaadaardige bestanden die zich kunnen verspreiden via het delen van bestanden of e-mail. Ze kunnen zich zelfs verspreiden via verwisselbare apparaten zoals flashdrives of via gedeelde netwerkstations. Deze bestanden kunnen de naam Worm. Win32. AutoRun.ezt hebben

Sunburst Technology Easy Sheet Template-bestanden kunnen ook de EZT-bestandsextensie gebruiken.

EZTV is de naam van een torrent-website, maar het heeft niets te maken met EZT-bestanden.

Image
Image

Hoe EZT Files te openen

EZT-bestanden die worden gebruikt als filmondertitels kunnen worden geopend met EZTitles.

Kwaadaardige wormen worden meestal niet geopend in een programma, maar verwijderd met antivirussoftware zoals AVG, Microsoft Security Essentials, Windows Defender of Microsoft Safety Scanner.

Sunburst Technology Easy Sheet Template-bestanden worden hoogstwaarschijnlijk geassocieerd met een programma van Sunburst Digital.

Een EZT-bestand converteren

EZTitles kan een EZT-bestand exporteren naar een aantal andere formaten, waaronder EZTXML, PAC, FPC, 890, STL, TXT, RTF, DOC, DOCX, XLS, SMI, SAMI, XML, SRT, SUB, VTT, en KAP. Een ander programma van de makers van EZTitles, EZConvert genaamd, kan ook EZT-bestanden converteren.

Kwaadaardige wormen die eindigen op de EZT-bestandsextensie hoeven natuurlijk niet naar een ander formaat te worden geconverteerd. Lees het volgende gedeelte als u hulp nodig heeft bij het verwijderen van uw computer.

Als een EZT-bestand dat met Sunburst-software wordt gebruikt, überhaupt kan worden geconverteerd, is dit waarschijnlijk alleen mogelijk via het programma dat het kan openen. Je kunt op de Sunburst-website kijken om hun beschikbare applicaties te zien.

Meer informatie over het EZT-virus

Een gebruikelijke plaats voor het Worm. Win32. AutoRun.ezt-virus om uw computer binnen te dringen, is via een e-mailbijlage. Het lijkt misschien een gewoon document of een ander bestand, maar plant zichzelf dan stiekem op je computer. Van daaruit kan het zich elders verspreiden via e-mails die u verzendt of apparaten die u aan uw computer koppelt.

Er kunnen een aantal problemen optreden als het EZT-bestand niet onmiddellijk wordt afgehandeld. Het kan onbekende pictogrammen en snelkoppelingen op uw bureaublad plaatsen, meer malware naar uw computer downloaden, uw gevoelige en privégegevens stelen, wijzigingen aanbrengen in het Windows-register, u vragen om echte of valse waarschuwingen of fouten, waardoor uw webbrowser u verwijst naar websites waar u niet om vraagt, en beïnvloeden de algehele systeemprestaties door te veel systeembronnen te gebruiken.

Als je vermoedt dat je het Worm. Win32. AutoRun.ezt-bestand op je computer hebt staan, moet je eerst je computer scannen op malware met een van de hierboven genoemde tools. Als die niet werken, kunt u Malwarebytes proberen.

Een andere optie is om uw computer te scannen voordat deze opstart, met behulp van een zogenaamd opstartbaar antivirusprogramma. Deze zijn vooral handig als het virus het inloggen op uw computer moeilijk maakt.

Als het opstartbare AV-programma niet helpt, moet u mogelijk uw computer opstarten in de veilige modus en vanaf daar een virusscan uitvoeren. Het kan helpen voorkomen dat de worm wordt gestart en het gemakkelijker maken om het te verwijderen.

U kunt ook proberen autorun in Windows uit te schakelen om te voorkomen dat de worm zich via een verwisselbaar apparaat naar uw computer verspreidt.

Andere namen voor dit virus

Dit virus kan een andere naam hebben, afhankelijk van het antivirusprogramma dat u gebruikt, zoals Generic Rootkit.g, HackTool:WinNT/Tcpz. A, Win-Trojan/Rootkit.11656, Backdoor. IRCBot!sd6, of W32/Autorun-XY.

Het kan zelfs worden gemaakt als een bestand met een niet-gerelateerde naam en bestandsextensie, zoals svzip.exe, sv.exe, svc.exe, adsmsexti.exe, dwsvc32.sys, sysdrv32.sys, wmisys.exe, draaitql.exe, bload.exe en/of 1054y.exe.

Is uw bestand nog steeds niet geopend?

Zoals hierboven vermeld, worden EZT-bestanden hoogstwaarschijnlijk geopend met het EZTitles-programma. Als het daar niet werkt en het geen virus of Sunburst-bestand lijkt te zijn, controleer dan nogmaals of het daadwerkelijk een EZT-bestand is.

Het is heel gemakkelijk om een ES-, EST-, EZS-, X_T- of EZC-bestand te verwarren met een EZT-bestand, omdat hun bestandsextensies zo op dezelfde manier gespeld zijn. Deze bestandsextensies zijn echter niet gerelateerd aan de bovengenoemde programma's en zijn in plaats daarvan hoogstwaarschijnlijk respectievelijk E-Studio 1.x Experiment-bestanden, Streets & Trips Map-bestanden, EZ-R Stats Batch Script-bestanden of AutoCAD Ecscad Components Backup-bestanden.

Aanbevolen: