XLL-bestand (wat het is en hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XLL-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
XLL-bestand (wat het is en hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de XLL-bestandsextensie is een Excel-invoegtoepassing. Deze bestanden bieden een manier om tools en functies van derden in Microsoft Excel te gebruiken die niet standaard deel uitmaken van de software.

Excel Add-in-bestanden lijken op DLL-bestanden, behalve dat ze speciaal voor Excel zijn gebouwd.

Image
Image

Hoe een XLL-bestand te openen

XLL-bestanden kunnen worden geopend met Microsoft Excel.

Als dubbelklikken op een XLL-bestand het niet opent in Excel, kunt u dit handmatig doen via de File > Options menu. Selecteer de categorie Add-ins en kies vervolgens Excel Add-ins in de vervolgkeuzelijst Beheren. Kies de Go knop en dan Browse om het te vinden.

Image
Image

Als u het bestand nog steeds niet met Excel kunt laten werken, heeft Microsoft wat meer informatie over Excel-invoegtoepassingen die nuttig kunnen zijn.

Als een programma op uw computer het bestand probeert te openen, maar het is geen Excel, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat XLL-bestanden verwerkt. Er zijn zeer weinig of geen andere formaten die deze bestandsextensie ook gebruiken, dus dit zal u waarschijnlijk niet overkomen, maar het is de moeite waard om te herkennen.

Een XLL-bestand converteren

We zijn niet op de hoogte van een bestandsconverter of andere tool die XLL-bestanden in een ander formaat kan opslaan, of waarom je dat zou moeten doen.

Als het iets doet in Excel dat je ergens anders zou willen doen, in een ander programma, moet je in plaats daarvan kijken naar het herontwikkelen van de mogelijkheden die de XLL biedt, niet alleen het "converteren" naar een ander programma formaat.

XLL vs XLA/XLAM-bestanden

XLL-, XLA- en XLAM-bestanden zijn allemaal Excel Add-in-bestanden, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide. Voor de meeste mensen maakt het niet uit welk bestandstype van de invoegtoepassing is geïnstalleerd, maar u kunt er rekening mee houden als u zelf een van deze invoegtoepassingen bouwt.

XLAM-bestanden zijn slechts XLA-bestanden die macro's kunnen bevatten. Ze verschillen ook van XLA doordat ze XML en ZIP gebruiken om gegevens te comprimeren.

Om te beginnen worden XLA/XLAM-bestanden in VBA geschreven, terwijl XLL-bestanden in C of C++ worden geschreven. Dit betekent dat de invoegtoepassing is gecompileerd en moeilijker te kraken of te manipuleren is, wat een goede zaak kan zijn, afhankelijk van uw perspectief.

XLL-bestanden zijn ook superieur omdat ze lijken op DLL-bestanden, wat betekent dat Excel ze kan gebruiken zoals het zijn andere ingebouwde besturingselementen gebruikt. Vanwege de VBA-code waarin XLA/XLAM-bestanden zijn geschreven, moeten ze elke keer dat ze worden uitgevoerd op een andere manier worden geïnterpreteerd, wat kan leiden tot langzamere uitvoeringen.

XLA- en XLAM-bestanden zijn echter gemakkelijker te bouwen omdat ze vanuit Excel kunnen worden gemaakt en in een. XLA- of. XLAM-bestand kunnen worden opgeslagen, terwijl XLL-bestanden worden geprogrammeerd met C/C++. programmeertaal.

XLL-bestanden bouwen

Sommige Excel-invoegtoepassingen zijn direct uit de doos bij Excel inbegrepen, maar u kunt ook uw eigen invoegtoepassingen bouwen met de gratis Visual Studio Express-software van Microsoft.

Je vindt veel specifieke instructies van CodePlex en Add-In-Express.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je het bestand niet kunt openen nadat je de bovenstaande suggesties hebt gebruikt, zorg er dan voor dat je echt te maken hebt met een Excel Add-in-bestand en niet met iets dat alleen een vergelijkbare bestandsextensie gebruikt.

Een XL-bestand is bijvoorbeeld ook een Excel-bestand, maar wordt gebruikt als een spreadsheet. Ze openen ook met Excel, maar niet via de hierboven beschreven methode voor XLL-bestanden. Ze worden in plaats daarvan gebruikt als XLSX- en XLS-bestanden.

XLR-bestanden lijken op elkaar, maar zijn eigenlijk gerelateerd aan de bestandsindeling Words Spreadsheet of Charts, een indeling die vergelijkbaar is met XLS van Excel.

Als je de bestandsextensie aanvinkt en je hebt geen XLL-bestand, onderzoek dan dat achtervoegsel om te zien hoe je het kunt openen of converteer het bestand naar een ander bestandsformaat voor gebruik in een specifiek programma.

Aanbevolen: