Is een iPad het waard? 5 redenen waarom je er een zou moeten kopen

Inhoudsopgave:

Is een iPad het waard? 5 redenen waarom je er een zou moeten kopen
Is een iPad het waard? 5 redenen waarom je er een zou moeten kopen
Anonim

Een iPad is beter draagbaar dan een laptop, en door hun grote schermen zijn ze beter geschikt voor het streamen van video, het lezen van websites en om werk gedaan te krijgen dan een telefoon. De iPad is ook een geweldige e-book reader. Je hebt misschien geen iPad nodig als je al een telefoon en een laptop bij je hebt, en ze zijn behoorlijk duur, maar je zult er misschien versteld van staan hoe vaak een iPad van pas kan komen. Deze gids helpt je erachter te komen of je een iPad nodig hebt op basis van je levensstijl en behoeften als je op het hek zit.

Bottom Line

Een iPad is een tablet die draait op iPadOS, een variant van het besturingssysteem dat de iPhones aanstuurt. Als tablet is een iPad een dun touchscreen-apparaat dat lijkt op een extra grote iPhone of het scherm van een laptop waarvan het toetsenbordgedeelte is verwijderd. Naast de standaard iPad kun je ook een lichtgewicht iPad Air, een krachtige iPad Pro of een compacte iPad mini krijgen. Deze apparaten zijn allemaal sterk geïntegreerd in het Apple-ecosysteem, zodat u onderweg toegang hebt tot uw iCloud-bestanden en de meeste van dezelfde apps kunt gebruiken die u op een iPhone kunt gebruiken. Ze zijn beter voor het consumeren van media en om werk gedaan te krijgen dan iPhones vanwege hun grotere beeldschermen, en ze zijn draagbaarder dan MacBooks.

Wie moet een iPad krijgen?

Een iPad kan uw behoefte aan een laptop vervangen of alleen in specifieke situaties. Overweeg een iPad als u:

  • Neem deel aan veel videogesprekken
  • Ben een creatieveling die zou kunnen profiteren van de Apple Pencil
  • Moet veel aantekeningen maken in verschillende situaties
  • Wilt u onderweg werken zonder een grote laptop

Wie zou geen iPad moeten krijgen?

Niet iedereen heeft een iPad nodig. Misschien niet als je:

  • Werken met een krap budget
  • Heb al een Android-tablet
  • Wilt u verwisselbare opslag gebruiken
Image
Image

Waarom je een iPad zou moeten kopen

Er zijn veel situaties waarin een iPad van pas kan komen, en sommige mensen kunnen zelfs hun desktopcomputer of laptop vervangen door een iPad. Hier zijn enkele redenen waarom u zou kunnen overwegen om een iPad aan te schaffen.

Je hebt al geïnvesteerd in het Apple-ecosysteem

De iPad is een tablet van hoge kwaliteit die nuttig kan zijn, ongeacht welke andere hardware je bezit. Het komt tot leven als je al in het Apple-ecosysteem zit. Als je een iPhone gebruikt, een Apple Watch draagt en het meeste van je werk op een iMac of MacBook doet, zul je merken dat een iPad een natuurlijke uitbreiding is van die familie van apparaten. Met AirDrop kun je naadloos bestanden overzetten, iCloud geeft je toegang tot foto's, instellingen en andere gegevens, en je kunt zelfs een iPad als tweede monitor met je Mac gebruiken.

Je bent een artiest of maakt veel handgeschreven notities

Als je een artiest bent of graag in je vrije tijd aan het tekenen bent, is de Apple Pencil een game-changer. Het verandert de iPad in wezen in een tekentablet en de nieuwste versie laadt zelfs draadloos op wanneer deze magnetisch is aangesloten op de iPad. Het is ook enorm handig als je veel handgeschreven notities maakt voor je werk of voor een ander doel, omdat het het gemakkelijk maakt om aantekeningen te maken en ze te ordenen voor snelle toegang later.

Je verbruikt veel media

Of je nu graag Netflix kijkt, de hele dag naar muziek of podcasts luistert, of een fervent lezer bent, een iPad is een upgrade ten opzichte van het gebruik van een telefoon of laptop. Het grote scherm is beter voor video-inhoud en e-books, en de ingebouwde luidsprekers zorgen voor beter geluid voor gevallen waarin u zich zonder uw oordopjes bevindt. Een iPad is ook gemakkelijker mee te nemen en voor langere tijd vast te houden dan een laptop.

Je bevindt je in veel videogesprekken

Of je nu vrienden en familie Facetimet of de hele dag in Zoom-vergaderingen zit voor je werk, een iPad is de perfecte oplossing. In plaats van uw computer of laptop vast te leggen of te vertrouwen op het kleine scherm van uw telefoon, kunt u met videogesprekken op uw iPad uw andere apparaten vrijmaken en uw productiviteit verhogen. De nieuwste iPads hebben ook unieke functies, zoals Center Stage, speciaal ontworpen om videogesprekken te verbeteren.

Je bent de hele dag onderweg

Ondanks hun grote schermen en krachtige hardware, hebben iPads een uitstekende batterijduur. Als je vaak de hele dag onderweg bent, zonder tijd om te stoppen en je telefoon op te laden, kan een iPad een game-changer zijn. In plaats van dat de batterij van je telefoon aan het eind van de dag aan een zijden draadje hangt, zal het verschuiven van taken naar de iPad waarschijnlijk beide batterijen in het groen zien, zelfs na de langste, meest actieve dagen.

Image
Image

Wanneer je geen iPad zou moeten kopen

Er zijn veel redenen om een iPad te kopen, maar niet iedereen heeft er een nodig. Ze zijn duur en sommige mensen zullen niet genoeg van een iPad krijgen om de aankoop te rechtvaardigen. Hier zijn enkele redenen waarom je misschien geen iPad wilt.

Je werkt aan een krap budget

Het basis-iPad-model is misschien goedkoper dan je zou verwachten, maar het is nog steeds behoorlijk duur in vergelijking met andere tablets. Als je met een krap budget werkt en al een telefoon en laptop hebt, kan het een hele klus zijn om het premium prijskaartje van een iPad te rechtvaardigen. Als u geen krachtig apparaat nodig heeft, kunt u Android-tablets vinden die aanzienlijk minder kosten. Of je zou kunnen overwegen om vast te houden aan de uitrusting die je al hebt.

Beperkte opslag schakelt u uit

Een van de grootste problemen met de iPad-familie van apparaten is dat Apple een premie in rekening brengt voor opslag. Er is altijd een basismodel zonder veel interne opslag en aanzienlijk duurdere opties met meer opslag. Op de meeste Android-tablets kun je een goedkope micro SD-kaart plaatsen als je meer ruimte nodig hebt, maar Apple geeft je die optie niet. Als dat een dealbreaker is, zou je geen iPad moeten kopen.

Er is een upgrade om de hoek

Apple brengt elke 12 tot 18 maanden een nieuwe iPad uit en de releases van nieuwe iPads, iPad Airs en iPad Pro's zijn gespreid. Dat betekent dat er bijna altijd een gloednieuwe iPad om de hoek is, en de iPad die je vandaag koopt, kan morgen overschaduwd worden door een nieuw model. Als je nu geen iPad nodig hebt, kijk dan wanneer het volgende model komt, samen met de meest waarschijnlijke nieuwe functies. Als het volgende model geweldige nieuwe functies bevat die je nodig hebt, kun je misschien beter wachten voordat je iets koopt.

Heeft u een iPad nodig om de productiviteit te verhogen en van multimedia te genieten?

Een iPad kan je helpen je productiviteit te verhogen als je een artiest bent of als je veel videogesprekken voert, veel tijd buitenshuis doorbrengt of veel aantekeningen maakt. Hoewel je veel van dezelfde dingen kunt doen met een telefoon en laptop als met een iPad, zijn er veel situaties waarin een iPad de efficiëntere optie is, gemakkelijker mee te nemen is en een superieure ervaring biedt. Een iPad is ook handig om bij je te hebben tijdens downtime, aangezien het grote scherm geweldig is voor het streamen van media en het lezen van e-books, vooral als je die dingen momenteel doet op een krap telefoonscherm.

Image
Image

Bottom Line

Hoewel een iPad veel van dezelfde taken kan uitvoeren als een laptop, betekent dat niet dat ze onderling uitwisselbaar zijn. Er zijn waarschijnlijk een aantal taken waarvoor je je laptop nog steeds nodig hebt, maar er zijn ook veel situaties waarin je je laptop thuis kunt laten en alleen de veel lichtere iPad kunt dragen. De overgang is naadloos als je een iPhone, iPad en MacBook gebruikt. Je kunt een iPad ook gebruiken als tweede scherm voor je MacBook, voor videogesprekken terwijl je je MacBook nog steeds voor andere taken gebruikt, en voor het maken van kunst en het maken van aantekeningen als je een Apple Pencil toevoegt.

Is het de moeite waard om een iPad voor school te kopen?

Afhankelijk van waar je naar school gaat en de apps die je moet gebruiken, kun je mogelijk exclusief een iPad gebruiken. Dat kan u geld besparen, aangezien iPads goedkoper zijn dan MacBooks, en ze zijn ook lichter en gemakkelijker mee te nemen tussen uw lessen. Uw school kan echter apps nodig hebben die niet op een iPad kunnen worden uitgevoerd, of uw werkbelasting vereist een echte laptop. In die gevallen moet je beslissen of het gemak van de iPad de extra kosten waard is, vooral als je naast de iPad meestal een laptop mee naar school moet nemen.

Is het de moeite waard om een iPad Pro te kopen?

Apple biedt verschillende iPad-modellen aan voor een breed scala aan prijsklassen, en het prijsverschil tussen de iPad op instapniveau en een eersteklas iPad Pro is enorm. Als je van plan bent redelijk licht te gebruiken, zoals het streamen van media, het verzenden van e-mail en het maken van aantekeningen, kun je veilig een iPad Pro vermijden en een gewone iPad kopen. Het huidige iPad Air-model heeft doorgaans vergelijkbare hardware als de vorige iPad Pro tegen een aanzienlijk lagere prijs als je wat geld wilt besparen zonder al te veel in te leveren op het gebied van prestaties. Als je het extra vermogen nodig hebt of de nieuwste toeters en bellen wilt, en je kunt het hogere prijskaartje betalen, dan zal het nieuwste model iPad Pro aanzienlijk beter presteren dan de concurrentie.

FAQ

    Hoe sluit ik een Apple Pencil aan op een iPad?

    De Apple Pencils van de eerste en tweede generatie gebruiken verschillende manieren om te synchroniseren met een iPad, maar ze zijn allebei gemakkelijk. Voor het origineel sluit je de Pencil aan op de Lightning-poort aan de onderkant van je tablet (dezelfde die je gebruikt om de iPad op te laden). Voor de tweede generatie bevestigt u het potlood aan de magnetische connector aan de zijkant van de iPad. Het zit aan dezelfde kant als de volumeknoppen. Na het uitvoeren van een van deze stappen, zal de iPad automatisch de Apple Pencil detecteren en koppelen.

    Hoe print ik vanaf een iPad?

    Net als de iPhone ondersteunt de iPad AirPrint, waarmee je documenten en foto's naar een compatibele printer kunt sturen. Zolang zowel de printer als uw iPad zich op hetzelfde draadloze netwerk bevinden, kunt u iets verzenden en afdrukken via het Share menu.

Aanbevolen: