Waarom mensen hun Smart Home-gadgets niet vertrouwen

Inhoudsopgave:

Waarom mensen hun Smart Home-gadgets niet vertrouwen
Waarom mensen hun Smart Home-gadgets niet vertrouwen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Oude en jonge mensen adopteren nieuwe technologie - het zijn de middenleeftijden die dat niet doen.
  • Vrouwen kopen vaker slimme gadgets voor thuis dan mannen.
  • Printers en aangesloten camera's zijn veel minder veilig dan slimme assistenten en luidsprekers.
  • Je kunt jezelf beschermen, maar het vereist enige inspanning.
Image
Image

Een nieuwe studie biedt een aantal interessante inzichten in hoeveel we vertrouwen op de slimme gadgets die onze huizen teisteren. Spoiler alert: niet veel. Maar ondanks dit blijven we ze gebruiken, waarbij we gemak boven privacy of veiligheid verkiezen.

"De meeste mensen hebben een verbonden huis, of ze het nu leuk vinden of niet", vertelde techjournalist en Internet of Things-specialist Cate Lawrence aan Lifewire via e-mail. Tegelijkertijd zegt ze: "de meeste huizen zijn verbonden in plaats van slim", omdat deze gadgets op geen enkele nuttige manier samenwerken.

De studie bracht ook de oude trope naar bed waarin we onze grootvader of grootmoeder als vervanging gebruiken om 'onervaren gebruiker' te betekenen. Het blijkt dat oude mensen net zo snel nieuwe gadgets adopteren als jongeren, hoewel ze er voorzichtiger mee zijn. Het is eigenlijk de tussenliggende leeftijdsgroep die het meest conservatief is.

“Met betrekking tot veiligheid maken mensen zich terecht zorgen.

Welke Smart Home-gadgets kopen we?

De studie, uitgevoerd door Dr. Sara Cannizzaro en Professor Rob Procter aan de Universiteit van Warwick in het VK, was gebaseerd op een onderzoek onder 2101 mensen. De enquête vroeg hen naar hun algemene bewustzijn van het Internet of Things (IoT), hun ervaring met slimme gadgets voor thuis en hun vertrouwen in de privacy en veiligheid van die apparaten.

Eerst een paar interessante feiten over apparaateigendom. Veruit het populairste slimme apparaat is de tv met wifi, waarvan 40% van de respondenten er een heeft. Dat komt waarschijnlijk omdat het tegenwoordig moeilijk is om zelfs maar een niet-slimme tv te kopen. Daarna komen slimme elektrische en/of gasmeters (29% eigendom), maar nogmaals, er is minder keuze of je er een gebruikt in vergelijking met bijvoorbeeld het kopen van een Alexa-speaker.

Over slimme luidsprekers gesproken, 17,5% van de respondenten heeft er minstens één. Dit is de derde meest populaire categorie (na tv's en meters). De rest van de lijst bestaat uit robotstofzuigers (2,6%), slimme deursloten (1,6%) en zelfs robotmaaiers (0,4%). Het is ook grappig om te zien dat de koelkast met internetverbinding, het vaak aangehaalde voorbeeld van het slimme huis, eigendom is van minder dan 0,7% van de respondenten.

Bottom Line

Heel wat meer vrouwen (32%) dan mannen (24%) hebben het afgelopen jaar een apparaat gekocht. De eerste gebruikers waren tussen 18 en 24 jaar en ouder dan 65 jaar, terwijl de mensen daar tussenin achterbleven als het ging om het kopen van nieuwe technologie. Maar toen ze de gadgets eenmaal kochten, waren het de 65-plussers die het meest terughoudend waren om ze te gebruiken, vanwege een gebrek aan vertrouwen.

Vertrouw die baby-cam niet

Over het algemeen waren de gerapporteerde vertrouwensniveaus laag, zowel wat betreft de bekwaamheid en "welwillendheid" van de gadgets en hun verbonden diensten, als het vertrouwen in de privacy en veiligheid van de apparaten. Ook laag was een algemene tevredenheid over zogenaamde "slimme" apparaten. Het algemene beeld hier is dat mensen net zo geïnteresseerd zijn in slimme apparaten als in andere gadgets, maar teleurgesteld zijn in het nut ervan, en ze vertrouwen er niet op dat ze hun gegevens niet lekken naar Amazon, Google, Samsung, Apple of wie dan ook. voert de service uit.

En terecht, zegt Lawrence. “Als het om veiligheid gaat, maken mensen zich terecht zorgen. Slimme apparaten voor thuisgebruik kunnen worden gebruikt om hun eigenaren te bespioneren of als kanaal voor meer snode cyberaanvallen.

“Een voorbeeld is de Dyn-cyberaanval van 2016”, zegt ze, “waarbij malware werd gebruikt om een botnet van IoT-apparaten te creëren, waaronder babyfoons en printers.“

Een botnet is een netwerk van gecompromitteerde computers, bestuurd door een snode actor, en vaak gebruikt bij verdere aanvallen. Apparaten zoals printers, babyfoons en beveiligingscamera's zijn bijzonder kwetsbaar omdat ze vaak zonder goede beveiliging worden verzonden - vaak staan ze open voor internet en hebben ze alleen een standaardtoegangscode zoals 1234 nodig om toegang te krijgen - en ontvangen ze zelden beveiligingsupdates.

Ironisch genoeg zijn de slimme luidsprekers en tv's waar we ons zorgen over maken, het minst waarschijnlijk gecompromitteerd. "Over het algemeen zijn grotere merken geneigd om regelmatig beveiligingsupdates uit te voeren en gebruikers op de hoogte te stellen van bekende inbreuken", zegt Lawrence.

U kunt uw slimme huis beschermen

Lawrence biedt wat advies om je te beschermen wanneer je slimme en verbonden apparaten gebruikt:

  • Houd een inventaris bij van al je slimme apparaten.
  • Gebruik waar mogelijk 2FA (tweefactorauthenticatie).
  • Zorg ervoor dat de apparaten gecodeerde wifi gebruiken.
  • Als het beheerdersscherm van je router beschikbaar is via internet, schakel het dan uit.
  • Maak een gastnetwerk op uw wifi-thuisnetwerk zodat bezoekers geen toegang hebben tot uw persoonlijke apparaten.
  • Update software en firmware regelmatig.
  • Voer regelmatig antivirus- en antimalwarecontroles uit.

Als dat klinkt als veel werk, is dat omdat het dat ook is. Maar als u ervoor kiest om aangesloten camera's en microfoons in uw huis te plaatsen, heeft u geen andere keuze dan dit te doen, anders zijn uw "beveiligings" -camera's verre van veilig. Probeer dit volgens een regelmatig schema te doen, bijvoorbeeld wanneer u uw rookmelders test.

Het andere alternatief is om het slimme huis helemaal te mijden. Hoewel het handig kan zijn om uw voordeur automatisch te laten ontgrendelen wanneer u thuiskomt of om de lichten in huis te dimmen en uit te gaan voor het slapengaan, lijdt het geen twijfel dat een handmatige lichtschakelaar of een ouderwetse metalen sleutel niet te hacken is.

Aanbevolen: