Logitech MX Ergo Plus Review: blijf productief zonder een vinger op te tillen

Inhoudsopgave:

Logitech MX Ergo Plus Review: blijf productief zonder een vinger op te tillen
Logitech MX Ergo Plus Review: blijf productief zonder een vinger op te tillen
Anonim

Bottom Line

De Logitech MX Ergo Plus is een draadloze muis die direct kan schakelen tussen twee apparaten, waardoor hij perfect is voor gebruikers die veel functionaliteit nodig hebben in een kleine ruimte.

Logitech MX Ergo Plus

Image
Image

We hebben de Logitech MX Ergo Plus-muis gekocht zodat onze recensent hem op de proef kon stellen. Blijf lezen voor de volledige productreview.

Als je ooit in de verleiding bent gekomen door een trackball-muis, is de Logitech MX Ergo Plus degene die je moet proberen voor iPad-bezitters. Met deze programmeerbare draadloze muis kunnen gebruikers direct schakelen tussen apparaten. Omdat trackball-muizen niet hoeven te bewegen, kan het net zo goed werken op een bankkussen als op een muismat. Ik heb de functies van deze muis 30 uur getest met mijn computer en iPad.

Ontwerp: gemaakt voor handen van elke grootte

De MX Ergo is gemaakt van duurzaam plastic dat in een boogvorm is gebeeldhouwd. De muis rust op een magnetische basis met een antislip materiaal aan de onderkant, waardoor de muis niet kan bewegen en er geen muismat nodig is. De magnetische basis is ook een verstelbaar scharnier, dat de muis van de neutrale positie naar een hoek van 20 graden kantelt.

Er zijn zes programmeerbare knoppen, inclusief het scrollwiel. De muis heeft geen batterijen nodig en wordt geleverd met een oplaadkabel. Er is echter geen linkshandige optie voor de MX Ergo.

Elke muis moet onvermijdelijk worden schoongemaakt, dus ik ben blij dat de bal gemakkelijk te verwijderen is.

Trackballs hebben de neiging een beetje vuil op te hopen waardoor ze ongelijkmatig kunnen volgen. Deze trackball wordt in een verzonken ruimte geplaatst, maar kan worden verwijderd door aan de onderkant te duwen. Elke muis moet onvermijdelijk worden schoongemaakt, dus ik ben blij dat de bal gemakkelijk te verwijderen is.

Image
Image

Prestaties: een muis die kan multitasken

Het aansluiten van de MX Ergo op mijn iPad Air was eenvoudig en vereiste niet meer dan een druk op de knop. Logitech Options is vereist om deze muis met een computer te gebruiken, dus die heb ik ook gedownload. Zodra de MX Ergo Plus op beide was aangesloten, kon ik tussen de twee schakelen door op de knop bovenop de muis te drukken. Het wisselen van apparaat ging snel en de muis behield een goede verbinding met beide.

De trackball rolt soepel onder de minste druk van mijn duim.

De knoppen zijn stil maar niet stil, en elke set geeft een iets andere haptische feedback. Ik dacht dat de knoppen vrij gemakkelijk te bereiken waren. De trackball rolt soepel onder de minste druk van mijn duim. De knop voor de precisiemodus bevindt zich naast de trackball, dus het is gemakkelijk aan te zetten als dat nodig is.

Image
Image

Sommige mensen zweren voor alles bij trackballs. Ik heb de MX Ergo niet tijdens het gamen getest, maar alleen omdat ik door jarenlange ervaring met trackballs alles heb geleerd wat ik daarover moet weten. Ik zou stoppen met gamen voordat ik een trackball gebruikte. Voor al het andere kan de MX Ergo Plus wedijveren met elke muis.

Comfort: verstelbaar voor een hele dag comfort

Het kostte een paar minuten experimenteren om de beste hoek voor de MX Ergo Plus te kiezen. Ik gaf persoonlijk de voorkeur aan de neutrale hoek in plaats van de 20 graden. Mijn man heeft een grotere hand en een andere houding, en hij gebruikte de muis het liefst onder een hoek.

Toen ik me realiseerde dat ik gewoon kon ontspannen, was de MX Ergo erg comfortabel.

Comfortabel worden met de MX Ergo was vooral een kwestie van je eraan aanpassen. De boogvorm biedt een goede ondersteuning van de handpalm, dus ik hield hem eerst net als elke andere muis vast. Mijn pols deed al snel pijn. Ik was gewend om een muis vast te houden en te bewegen, dus ik had een dodelijke greep op de MX Ergo. Deze muis gaat nergens heen, dus het was niet nodig om hem vast te houden. Toen ik me realiseerde dat ik gewoon kon ontspannen, was de MX Ergo erg comfortabel.

Image
Image

Ik gebruik een vingertopgreep of een handpalmgreep, afhankelijk van of ik tussen het typen door naar de muis reik of mijn hand op de muis laat rusten terwijl ik op internet surf. Hoe ik de muis ook vasthoud, alle knoppen zijn gemakkelijk te bereiken. Het gebruik van een lichtere greep vereiste enige aanpassing, maar het is ook wat de MX Ergo zo comfortabel maakt.

Software: Logitech Options is niet optioneel

Om de MX Ergo Plus op mijn computer te gebruiken, moest ik Logitech Options downloaden. Logitech-accessoires zoals toetsenborden en muizen kunnen met deze software opnieuw worden geprogrammeerd. Het was eenvoudig om het te gebruiken om de MX Ergo Plus te programmeren.

Logitech Options maakt ook Logitech Flow mogelijk. Met Logitech Flow kunnen gebruikers gegevens van het ene apparaat naar het andere overbrengen zonder deze als e-mailbijlage te hoeven verzenden of cloudservices te hoeven gebruiken. Voor muizen is dat kopiëren en plakken, of klikken en slepen. Ik kon het niet testen omdat Logitech Options niet beschikbaar is op iOS, maar het is een leuke functie voor accessoires die kunnen schakelen tussen apparaten.

Prijs: een uitgave waard

De MX Ergo Plus is prijzig voor een computeraccessoire, maar het is goed genoeg om het prijskaartje van $ 100 te rechtvaardigen. Het is perfect voor opstellingen met meerdere apparaten waar een traditionele muis problemen zou veroorzaken, bijvoorbeeld zittend op een bank.

Image
Image

Een muis op een bank gebruiken is op zijn best oncomfortabel, maar de MX Ergo Plus hoeft nergens heen. Hij schakelt onmiddellijk tussen apparaten en is uiterst comfortabel in gebruik. Als een trackball de favoriete muis is, dan is deze elke cent waard.

MX Ergo Trackball Plus versus Magic Trackpad 2

De MX Ergo Plus past goed bij iPads die in de afgelopen tien jaar zijn gemaakt. Het is comfortabel om urenlang te gebruiken en de batterij gaat meer dan een maand mee tussen het opladen. Deze muis kan aan twee apparaten worden gekoppeld en schakelt direct tussen beide apparaten. Omdat het niet veel hoeft te bewegen, is het geweldig om uw werkruimte te vereenvoudigen. Trackballs zijn echter niet voor iedereen.

Apple's Magic Trackpad 2 is een geweldig alternatief. Het trackpad is groot en het hele oppervlak kan worden gebruikt om te klikken of gebaren te maken. Trackpads zijn urenlang comfortabel omdat ze de hele hand in natuurlijke posities plaatsen. De Magic Trackpad 2 heeft gebaren speciaal voor iOS- en macOS-programma's zoals Final Cut Pro. Als u meerdere Apple-apparaten bezit, is de Magic Trackpad 2 een betere keuze.

Ideale muis voor gebruikers van meerdere apparaten

De Logitech MX Ergo Plus is ideaal voor gebruikers die door twee apparaten moeten navigeren zonder meerdere muizen te beheren. Deze draadloze, programmeerbare muis is comfortabel genoeg om de hele dag in elke werkruimte te gebruiken.

Specs

  • Productnaam MX Ergo Plus
  • Product Merk Logitech
  • MPN 910-005178
  • Prijs $100.00
  • Releasedatum oktober 2017
  • Gewicht 1,15 lbs.
  • Productafmetingen 3,9 x 2 x 5,8 inch.
  • Kleur Grafiet
  • Garantie 1 jaar beperkte hardwaregarantie
  • Compatibiliteit macOS 10.12 of hoger, iPadOS 13.1 of hoger, Windows 10 of hoger
  • Verbindingsopties Bluetooth

Aanbevolen: