Hoe Ruben Flores-Martinez kleine bedrijven helpt om sneller te starten

Inhoudsopgave:

Hoe Ruben Flores-Martinez kleine bedrijven helpt om sneller te starten
Hoe Ruben Flores-Martinez kleine bedrijven helpt om sneller te starten
Anonim

Ruben Flores-Martinez was vastbesloten om de toetredingsdrempel voor kleine bedrijven te verlagen, dus creëerde hij CASHDROP om die doorbraak een beetje gemakkelijker te maken.

Flores-Martinez is de oprichter en CEO van CASHDROP, een mobiel-first contactloos e-commerceplatform gericht op eigenaren van kleine bedrijven. "De inspiratie voor CASHDROP is sterk geworteld in mijn jeugd", vertelde Flores-Martinez aan Lifewire.

Image
Image

"Ik wilde het voor iedereen toegankelijk maken om een online bedrijf op te zetten waarmee mensen in de digitale wereld snel en gemakkelijk hun producten kunnen gaan verkopen."

CASHDROP's app brengt verkopers geen maandelijkse kosten in rekening en neemt geen commissie. In plaats daarvan brengt het platform klanten een kleine gemaksvergoeding in rekening, wat betekent dat het bedrijf geen geld verdient, tenzij de bedrijven die het platform gebruiken geld verdienen. Verkopers kunnen hun voorraden, diensten, prijzen beheren en verkopen volgen, allemaal binnen de app van CASHDROP. Flores-Martinez bouwde en lanceerde CASHDROP in januari 2020 vanuit zijn appartement in Chicago.

Snelle feiten

  • Name: Ruben Flores-Martinez
  • Leeftijd: 30
  • Van: Guadalajara, Mexico
  • Random delight: "Mijn oorspronkelijke droom was om een klassieke pianist te worden."
  • Belangrijkste quote of motto: "Wees wie je nodig had toen je jong was."

Het vuur om te bereiken

Flores-Martinez groeide op in een bedrijvige wijk van Guadalajara, rond arbeiders. Hij zei dat veel arbeiders in de op een na grootste stad van Mexico hun handen gebruikten om hun lederwaren en spijkerkleding te maken.

"Het is een zeer ondernemende gemeenschap", zei Flores-Martinez. "Dat is zeker waar ik wat van mijn inspiratie kan toeschrijven om een bedrijf te starten."

De beide ouders van Flores-Martinez zijn chemisch ingenieur, maar aangezien er niet veel werk was in die industrie in Mexico, pakte zijn familie in en emigreerde naar Milwaukee, Wisconsin. Flores-Martinez zei dat hij veel heeft geleerd van zijn vader, die elke baan op zich nam om zijn gezin te onderhouden.

Flores-Martinez nam zijn studie serieus omdat hij zag hoe hard zijn ouders werkten om de kost te verdienen. Hij studeerde af aan de top van zijn middelbare schoolklas, maar aangezien hij op dat moment nog steeds geen papieren had vanwege het verlopen van de werkvisa van zijn ouders, kon Flores-Martinez geen beurzen accepteren om naar de universiteit te gaan.

"Mijn ouders hebben hun leven opgeofferd, en ik had gewoon dat vuur om te bereiken", zei Flores-Martinez. "Ik was vastbesloten om een vaardigheid te leren waarmee ik geld kon verdienen om mezelf uit dit gat te krijgen."

Ik wilde het voor iedereen toegankelijk maken om een online bedrijf op te zetten waarmee mensen in de digitale wereld snel en gemakkelijk hun producten kunnen gaan verkopen.

Hoewel hij officieel geen lessen kon bijwonen, ging Flores-Martinez naar een community college in Milwaukee om toegang te krijgen tot internet en zoveel mogelijk te leren. Hij begon zichzelf te leren coderen door video's te bekijken. Toen bracht Flores-Martinez zijn vaardigheden naar een hoger niveau toen hij klanten begon aan te nemen die websites en online winkels nodig hadden voor hun bedrijf.

"Al mijn werk begon te draaien rond het helpen van kleine bedrijven om online te gaan en iets te verkopen," zei hij. "Deze wens die ik had toen ik jonger was, werd later de basis van wat CASHDROP vandaag is."

Ondernemerschap is een luxe

Flores-Martinez zei dat hij het gevoel had dat het aan hem was om iets te creëren dat kleine bedrijven zou helpen. Hij is op een missie om wrijving weg te nemen voor eigenaren van kleine bedrijven die misschien twijfelen over het starten van hun onderneming vanwege de hoeveelheid die het zou kosten.

"Het belangrijkste doel van CASHDROP is om mensen te helpen deze e-commercewebsites te maken waarmee ze alles kunnen verkopen, van voedsel tot producten, digitale bestanden, diensten en evenementen", zei Flores-Martinez. "Het is een gemakkelijke manier om binnen een paar minuten aan de slag te gaan, terwijl de andere alternatieven dagen of weken kunnen duren."

Hoewel Flores-Martinez alleen CASHDROP lanceerde, is zijn team gegroeid tot 15 medewerkers sinds de oprichting meer dan een jaar geleden. Zijn eerste aanwerving was zijn zus, Betsy Brewer Flores, die nu het bedrijf leidt als hoofd van klantensucces. Flores-Martinez hoopt het aantal werknemers van het bedrijf in de komende zes maanden te verdubbelen.

Image
Image

Hoewel hij dankbaar is voor de groei van CASHDROP, zei Flores-Martinez dat hij zich realiseert dat ondernemerschap op grote schaal "buiten bereik" is voor oprichters van kleur. Een van de grote overwinningen van CASHDROP was het binnenhalen van een leidende investering van Harlem Capital, die deel uitmaakte van de $ 2 van het bedrijf. Startfinancieringsronde van 7 miljoen medio 2020.

"Iets dat ik me realiseerde, vooral als grondlegger van kleur, is dat ondernemerschap een luxe is", zei Flores-Martinez. "Niet iedereen wordt elke dag wakker en zet alles in de wacht voor een droom die ze hebben. Ik heb veel geluk dat ik een vaardigheid heb geleerd die geld oplevert dat ik uiteindelijk in een bedrijf heb omgezet."

Naast het inhuren en uitbreiden van de CASHDROP-app wereldwijd, richt Flores-Martinez zich tegen het einde van dit jaar op toetreding tot de eenhoornclub. De CEO van CASHDROP wil een belangrijke financieringsronde afsluiten om zwarte en bruine oprichters te inspireren om hun ondernemersdromen na te jagen.

"We hebben het momentum en de connecties om dit mogelijk te maken", zei Flores-Martinez. "Het hebben van voorbeelden kan toekomstige generaties inspireren. We willen onze stempel drukken op de technische industrie."

Aanbevolen: