Hoe installeer ik Windows op Steam Deck

Inhoudsopgave:

Hoe installeer ik Windows op Steam Deck
Hoe installeer ik Windows op Steam Deck
Anonim

Wat te weten

  • Steek opstartbare Windows USB-drive/micro SD-kaart > houd volume omlaag en aan/uit-knop > selecteer verwisselbare schijf.
  • U kunt ook een USB-station voor Windows-installatie maken.
  • Vervolgens, op Steam Deck: houd volume down en power ingedrukt, selecteer EFI USB-drive, en volg de aanwijzingen op het scherm.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Windows op uw Steam Deck installeert, inclusief hoe u Windows vanaf een micro SD-kaart uitvoert en hoe u SteamOS vervangt.

Hoe krijg ik Steam Deck om Windows te laten draaien

Het Steam Deck wordt geleverd met een aangepaste versie van Arch Linux genaamd SteamOS, maar de hardware is in wezen gewoon een draagbare pc, dus je bent vrij om het bestaande besturingssysteem te vervangen door Windows of Windows op een SD-kaart of USB-station te installeren.

Als je ervoor kiest om SteamOS te vervangen door Windows, kun je terugschakelen met de SteamOS-herstelimage van Valve. Als je Windows op een USB-stick of SD-kaart installeert, kun je elke keer dat je je Steam Deck opstart vrij tussen de besturingssystemen wisselen.

Als je Windows 11 installeert, moet TPM zijn ingeschakeld in het BIOS. Als je problemen hebt, zorg er dan voor dat je Steam Deck volledig is bijgewerkt, want het kwam oorspronkelijk niet met TPM-ondersteuning.

Dubbel opstarten van Windows en SteamOS op Steam Deck

Je kunt Windows en SteamOS niet dubbel opstarten op de ingebouwde Steam Deck-opslag, maar wel als je Windows op een USB-station of een micro SD-kaart installeert. Als je Windows alleen nodig hebt als je Steam Deck thuis stilstaat, bij voorkeur aangesloten op een powered dock, dan kun je een externe USB-C-drive gebruiken. Als je onderweg toegang wilt tot Windows, dan is een SD-kaart de handigste optie.

Zo start je Windows op vanaf een SD-kaart op een Steam Deck:

  1. Maak een opstartbare Windows USB-drive of micro SD-kaart.
  2. Sluit de opstartbare USB-drive aan op uw Steam Deck of plaats de opstartbare SD-kaart.

    Image
    Image
  3. Zorg ervoor dat het Steam Deck is uitgeschakeld.
  4. Houd volume omlaag ingedrukt en druk op de power-knop.

    Image
    Image
  5. Selecteer de USB-drive of SD-kaart.

    Image
    Image
  6. Het Steam Deck zal opstarten in Windows.

    Image
    Image

    Het scherm zal op dit moment zijwaarts zijn.

  7. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van Windows te voltooien.

    Image
    Image
  8. Wanneer het Windows-bureaublad verschijnt, navigeert u naar Start > Settings > System > Display.

    Image
    Image
  9. Selecteer Beeldoriëntatie > Landschap en accepteer de wijziging wanneer daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  10. Open Edge en navigeer naar de Steam Deck Windows Resources-pagina.
  11. Download het APU-stuurprogramma, Wi-Fi-stuurprogramma, Bluetooth-stuurprogramma,SD-kaartlezerstuurprogramma , en beide audiostuurprogramma's.

    Image
    Image
  12. Installeer de stuurprogramma's en je bent klaar om Windows op je Steam Deck te gebruiken.

    Image
    Image

    Je Steam Deck start elke keer dat het wordt uit- en weer ingeschakeld in SteamOS. Om terug te keren naar Windows, houdt u de volume omlaag-knop ingedrukt wanneer u op de aan/uit-knop drukt en selecteert u de SD-kaart in het opstartmenu.

Hoe installeer ik Windows op een Steam Deck

Je kunt Windows ook rechtstreeks op je Steam Deck installeren, maar dit vervangt SteamOS. Als je games op je Steam Deck hebt gedownload, wijzigingen hebt aangebracht, emulators hebt ingesteld of andere wijzigingen hebt aangebracht, gaan die allemaal verloren als je SteamOS door Windows vervangt. Je kunt later terugschakelen naar SteamOS met behulp van de SteamOS-herstelimage, maar dat is in wezen een fabrieksreset waarvoor je je Steam Deck helemaal opnieuw moet instellen.

Het Steam Deck is geschikt voor dual-booting en die functie zal uiteindelijk beschikbaar zijn via een dual-boot-wizard in het SteamOS-installatieprogramma.

Zo installeer je Windows rechtstreeks op je Steam Deck:

  1. Maak een Windows-installatiestation.
  2. Zet je Steam Deck uit.
  3. Sluit je installatieschijf via USB aan op het Steam Deck.

    Image
    Image

    Je kunt indien nodig een adapter gebruiken.

  4. Houd volume omlaag ingedrukt en druk op de power-knop en laat beide los.
  5. Selecteer EFI USB-apparaat.

    Image
    Image
  6. Het Steam Deck zal opstarten met het Windows-installatieprogramma actief. Controleer de taal en tik op Volgende.

    Image
    Image

    Het scherm zal op dit moment zijdelings verschijnen.

  7. Tik op Nu installeren.

    Image
    Image
  8. Voer een Windows-activeringssleutel in en tik op Volgende, of tik op Ik heb geen productsleutel om verder te gaan zonder een sleutel.

    Image
    Image
  9. Kies een Windows-versie en tik op Volgende.

    Image
    Image
  10. Tik op Volgende.

    Image
    Image
  11. Tik op Aangepast: alleen Windows installeren.

    Image
    Image
  12. Tik op Drive 0 Partition 8 en tik vervolgens op Delete. U kunt dan Drive 0 Niet-toegewezen ruimte selecteren en op Volgende. tikken

    Image
    Image

    SteamOS werkt niet meer nadat je Drive 0 Partition 8 hebt verwijderd, dus zorg ervoor dat je Windows echt rechtstreeks op je Steam Deck wilt installeren voordat je dit doet. Als je van gedachten verandert, moet je je Steam Deck herstellen met een SteamOS-herstelimage.

  13. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van Windows te voltooien.
  14. Als de installatie is voltooid, wordt het Steam Deck gereset.
  15. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van Windows te voltooien.
  16. Wanneer het Windows-bureaublad wordt geladen, navigeert u naar Start > Settings > System > Display.
  17. Select Beeldoriëntatie > Landschap.
  18. Open Edge en navigeer naar de Steam Deck Windows Resources pagina.
  19. Download het APU-stuurprogramma, Wi-Fi-stuurprogramma, Bluetooth-stuurprogramma,SD-kaartlezerstuurprogramma , en beide audiostuurprogramma's.
  20. Installeer de stuurprogramma's en je bent klaar om Windows op je Steam Deck te gebruiken.

Waarom Windows op een stoomdeck installeren?

SteamOS is geweldig in het uitvoeren van games. Heck, het is in staat om veel games te spelen die alleen op Windows kunnen worden gespeeld. Dit is te danken aan Proton, een compatibiliteitslaag waarmee je Windows-games op Linux-pc's kunt draaien.

Er zijn veel games die op deze manier foutloos draaien, en veel meer dan behoorlijk goed, maar sommige games hebben gewoon een echte Windows-omgeving nodig. Als je een of meer van die spellen speelt en je wilt ze op je Steam Deck spelen, dan moet je Windows installeren.

Door Windows op een Steam Deck te installeren, kun je ook andere digitale etalages installeren, zoals Epic en Origin, en games die je bezit via die platforms op de handheld spelen. Als je veel games op die platforms hebt, heb je er baat bij om Windows te installeren.

Naast games verandert het installeren van Windows op een Steam Deck je handheld ook in een draagbare Windows-pc. Je sluit hem via de HDMI-kabel aan op een monitor, sluit een Bluetooth-muis en -toetsenbord aan en hebt onderweg toegang tot Windows. Als je apps hebt die niet op Linux draaien, of als je gewoon niet vertrouwd bent met Linux, kan dit een aantrekkelijke optie zijn.

Waarom kun je Windows en SteamOS niet dubbel opstarten?

Je kunt Windows en Linux dubbel opstarten, dus het kan een verrassing zijn dat je Windows niet dubbel kunt opstarten op je Steam Deck. De waarheid is dat het echt mogelijk is, maar het proces is erg moeilijk en vereist veel werk achter de schermen dat gewoon niet haalbaar is voor de gemiddelde Steam Deck-eigenaar.

Twee grote problemen zijn dat SteamOS de hele interne schijf met zijn eigen partities in beslag neemt wanneer het is geïnstalleerd, en zowel het Windows-installatieprogramma als de Windows-updates kunnen de bootloader breken die nodig is voor dual-boot. Er zijn manieren om deze problemen te omzeilen, maar ze zijn de moeite niet waard voor de gemiddelde gebruiker. Windows installeren op een microSD-kaart is een veel eenvoudigere optie.

FAQ

    Hoe installeer ik Discord op mijn Steam Deck?

    Druk op de Power-knop en selecteer Switch To Desktop en open vervolgens het Discover Software CenterZoek naar Discord en selecteer Install Open de Steam-app in Desktop-modus en ga naar Games > Een niet-Steam-game toevoegen aan mijn bibliotheek > Discord > Geselecteerde programma's toevoegen Discord verschijnt in je games bibliotheek onder Non-Steam Games.

    Kan ik emulators op Steam Deck installeren?

    Ja. Installeer EmuDeck om retro-games op je Steam Deck te spelen met een videogame-emulator.

    Hoe installeer ik Epic games op mijn Steam Deck?

    De gemakkelijkste manier om games uit de Epic Games Store te krijgen, is door de Heroic Games Launcher voor Steam Deck te gebruiken. Download het programma van het Software Center en installeer het als een niet-Steam-spel.

Aanbevolen: