Hoe een Mac op een projector aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Mac op een projector aan te sluiten
Hoe een Mac op een projector aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit een HDMI-kabel aan op uw MacBook en de projector. (Misschien heeft u een adapter nodig). Zet de projector aan en open de lens.
  • Controleer de ondersteuningspagina's van Apple als je niet weet welke poorten je Mac heeft of welke adapter je nodig hebt.
  • Ga naar de weergave-instellingen van je Mac om de installatie te voltooien.

Door een projector op je Mac aan te sluiten, kun je eenvoudig je scherm delen met een hele zaal voor presentaties, films en meer. Dit is wat je nodig hebt en hoe je het instelt.

Identificeer de poorten op uw Mac

De sleutel tot het aansluiten van uw MacBook op een projector is het begrijpen van de poorten op uw computer. Veel MacBooks hebben geen ingebouwde HDMI-poort, maar je kunt nog steeds verbinding maken met HDMI met een poortadapter.

Apple publiceert gebruikershandleidingen voor zijn producten, zodat je kunt zien welke poorten en adapters je nodig hebt. Je kunt ook de Apple-gids voor poortvormen en symbolen bekijken of het serienummer van je Mac invoeren op de Apple Tech Specs-pagina om je te helpen. Hier is een overzicht van de soorten poorten die op Macs te vinden zijn.

  • HDMI-poort: als je een HDMI-poort op je Mac hebt, kun je rechtstreeks verbinding maken met een projector met de HDMI-kabel van de projector zonder een adapter te gebruiken. De HDMI-kabel is waarschijnlijk bij uw projector geleverd.
  • MiniDisplay Port: Een MiniDisplay-poort lijkt een beetje op een kleinere versie van een HDMI. Je hebt waarschijnlijk een adapter nodig, maar je projector kan er een hebben.
  • USB-C- of Thunderbolt-poort: u kunt kiezen voor de officiële Apple USB-C Digital AV Multiport-adapter of een ander product met een USB-C-stekker aan het ene uiteinde en een HDMI-poort aan de andere kant. Als uw projector nieuwer is, wordt deze mogelijk ook geleverd met het stuk dat u nodig hebt.

De meeste MacBooks die sinds 2017 op de markt zijn gekomen, hebben slechts twee USB-C/Thurderbolt-poorten.

Image
Image

Hoe u uw Mac op een projector kunt aansluiten

Zodra je de kabels en adapters hebt die je nodig hebt, hoef je alleen nog maar de twee apparaten met elkaar te verbinden. Zet zowel uw computer als uw projector aan en sluit ze aan zodat ze elkaar kunnen "zien".

Als uw projector een lensdop heeft, schuift u deze open. Zodra je de twee hebt aangesloten, zou je Mac de projector automatisch moeten detecteren en het scherm ernaar moeten weergeven.

Het scherm aanpassen vanaf uw MacBook

Zodra je de projector op je MacBook hebt aangesloten, kun je het beeld een paar instellingen aanpassen in Systeemvoorkeuren. Hier vind je ze.

De weergave-instellingen kunnen verschillen, afhankelijk van de fabrikant en het model van uw projector.

  1. Klik op Systeemvoorkeuren onder het Apple menu op uw MacBook.

    Image
    Image
  2. Selecteer Beeldschermen.

    Image
    Image
  3. Er wordt een venster geopend met de naam van uw apparaat bovenaan. Kies naast Optimaliseren voor dit apparaat of je ingebouwde beeldscherm om de resolutie van zowel je MacBook als het geprojecteerde beeld te wijzigen, als ze verschillend zijn.

    Image
    Image
  4. Mogelijk ziet u ook Rotation instellingen, waarmee u de oriëntatie van zowel uw MacBook als de projectie in stappen van 90 graden kunt wijzigen.

    Image
    Image
  5. Als je vertraging oploopt bij de projectie, zou je ook in staat moeten zijn om de Refresh Rate aan te passen met een ander menu.

    Image
    Image
  6. Met de Underscan instelling kunt u de relatieve grootte van de weergave in het geprojecteerde beeld aanpassen. Sleep deze schuifregelaar naar rechts om de weergave kleiner te maken.

    Image
    Image
  7. Je kunt ook bepalen of de projector precies laat zien wat er op je MacBook staat of als verlengstuk daarvan dient. Deze instelling is handig als je aanvullende vensters hebt die je niet naar een groep wilt uitzenden.

    Om deze instelling te wijzigen, klikt u op het tabblad Arrangement bovenaan het venster.

    Image
    Image
  8. Als u de projector als tweede bureaublad wilt gebruiken, schakelt u het selectievakje naast Spiegelschermen. uit

    Je ziet deze optie mogelijk ook op de Touch Bar van je MacBook.

    Image
    Image
  9. U kunt de twee bureaubladpictogrammen slepen om hun relatieve posities aan te passen. Degene met de witte balk bovenaan staat voor het scherm van je MacBook.

Aanbevolen: