Hoe AirDrop op iPad aan te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe AirDrop op iPad aan te zetten
Hoe AirDrop op iPad aan te zetten
Anonim

Wat te weten

  • Open Control Center en tik op het AirDrop pictogram (een driehoek met cirkels).
  • Ga anders naar Instellingen > General > AirDrop.
  • Selecteer Alleen contacten of Iedereen om AirDrop in te schakelen.

In dit artikel leer je hoe je AirDrop inschakelt en gebruikt om films, foto's, links en meer naar apparaten in de buurt te sturen. Instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 7 of hoger.

Hoe activeer ik AirDrop op een iPad?

AirDrop is altijd "aan" wanneer je het wilt gebruiken om dingen naar apparaten in de buurt te sturen, maar je kunt ze mogelijk niet ontvangen. U kunt uw iPad op twee manieren zichtbaar maken.

Schakel AirDrop in met behulp van het Control Center

De eerste manier om zichtbaar te worden voor AirDrop maakt gebruik van het Control Center van de iPad.

  1. Veeg omlaag vanuit de rechterbovenhoek van het startscherm om het Control Center. te openen

    Image
    Image
  2. Selecteer het AirDrop pictogram. Het ziet eruit als een driehoek binnen vier concentrische cirkels.

    Image
    Image
  3. AirDrop-instellingen verschijnen en ze beschrijven wie je items kan sturen via AirDrop.

    • Ontvangen uit: niemand kan je iets sturen via AirDrop.
    • Alleen contacten: alleen mensen in uw contacten kunnen uw apparaat zien.
    • Iedereen: elk apparaat binnen bereik kan dingen zien en naar u verzenden met AirDrop.
    Image
    Image

Schakel AirDrop in met de app Instellingen

Als je Control Center niet werkt of het AirDrop-pictogram om welke reden dan ook niet verschijnt, kun je ook de app Instellingen gebruiken. Hier is hoe:

  1. Open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Algemeen in het linkermenu.

    Image
    Image
  3. Tik AirDrop.

    Image
    Image
  4. De drie instellingen verschijnen: Ontvangen uit, Alleen contacten en Iedereen. Zolang Receiving Off niet actief is, is AirDrop ingeschakeld.

    Image
    Image

Hoe schakel ik AirDrop in op een oude iPad?

AirDrop is compatibel met elke iPad met iOS 7 of hoger, inclusief de meeste modellen. In feite ondersteunt elke versie van de iPad Air, iPad Mini en iPad Pro de functie. De enige versies die AirDrop niet ondersteunen, zijn "klassieke" iPads van de derde generatie en ouder.

Als je iPad compatibel is met AirDrop maar je ziet hem nog steeds niet, dan is het mogelijk dat je iOS of iPadOS moet updaten (de iPad werkt op beide). Ga naar Settings > General > Software Update als een nieuwere versie van de besturingssysteem beschikbaar is, ontvangt u instructies om het te downloaden en te installeren.

Extreem oude iPads die AirDrop of iOS 7 niet kunnen gebruiken (d.w.z. die zijn uitgebracht in maart 2012 of eerder) hebben geen officiële oplossing voor de functie, maar je kunt nog steeds items delen via Berichten, Mail of andere apps.

Hoe gebruik ik AirDrop op een iPad?

De AirDrop-instellingen die u kunt wijzigen, hebben alleen invloed op wie AirDrop-items voor u kan gebruiken; je kunt dingen versturen, wat je zichtbaarheid ook is.

Als u AirDrop wilt gebruiken, zoekt u naar de knop Share in apps zoals Foto's en Safari. Het ziet eruit als een vierkant waar een pijl uitsteekt. Als je iets ziet dat je wilt delen, verschijnen apparaten in de buurt waarop AirDrop is ingeschakeld aan de linkerkant van het menu. Als er meer beschikbaar zijn, ziet u een nummer op het AirDrop-pictogram. Tik op de naam van het apparaat en uw iPad verzendt het item. U kunt links, afbeeldingen, video's en meer verzenden, hoewel niet alle apps compatibel zijn met AirDrop.

Sommige apps van derden gebruiken een ander pictogram voor hun Share-knop, maar het proces voor het gebruik van AirDrop is hetzelfde.

Image
Image

FAQ

    Hoe zet ik AirDrop van een Mac naar een iPad?

    Zorg er eerst voor dat u uw iPad beschikbaar maakt voor AirDrop, hetzij via het Control Center of de app Instellingen. Selecteer vervolgens AirDrop in het Share menu in een compatibele app zoals Safari of Foto's. Voor bestanden in uw Finder, klik met de rechtermuisknop en ga naar Share > AirDrop Selecteer in beide methoden uw iPad in het venster dat verschijnt, en de item wordt overgedragen.

    Waar komen AirDrop-bestanden op een iPad?

    Als je AirDrop op een iPad zet, worden de bestanden direct in een app geopend. Als u bijvoorbeeld een afbeelding verzendt, zelfs vanuit de Mac Finder, wordt deze geopend in Foto's. AirDropped-links openen onmiddellijk in Safari. Als je een bestand AirDrop van een app die niet op je iPad staat, ontvang je een prompt met de vraag met welk bestand je het wilt openen.

Aanbevolen: