Hoe de Apple Maps-app te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Apple Maps-app te gebruiken
Hoe de Apple Maps-app te gebruiken
Anonim

Met een iPhone op zak kun je een routebeschrijving opvragen naar bijna overal in 75 landen. Elke iPhone wordt geleverd met Assisted GPS en de Apple Maps-app. Of je nu een routebeschrijving nodig hebt, een bus nodig hebt, verdwaald bent in een luchthaven of winkelcentrum, of een 3D-weergave van een stad wilt, Apple Maps levert. Hier leest u hoe u de belangrijkste en krachtigste functies ervan kunt gebruiken.

De informatie in dit artikel is van toepassing op iPhones met iOS 10 en hoger.

Ontvang afslag-voor-afslag aanwijzingen met Apple Maps

De Kaarten-app wordt meestal gebruikt voor stapsgewijze routebeschrijvingen. Omdat de Kaarten-app rekening houdt met verkeerssituaties, tolgelden en andere gegevens, en omdat hij tot je spreekt terwijl je rijdt en je vertelt welke afslagen en afslagen je moet nemen, is het een geweldige copiloot. Zo gebruik je het:

  1. Tik op de Maps app om deze te starten.
  2. Tik op Zoek kaarten en voer een bestemming in. Het kan een adres zijn, een stad, de naam van een persoon als hun adres in je iPhone Contacten-app staat, of een bedrijf, zoals een bioscoop of restaurant.

    Tik op een locatie onder Favorieten voor een routebeschrijving naar een veelgebruikte locatie.

  3. Er v alt een speld of pictogram op de kaart die uw bestemming vertegenwoordigt. Tik op Routebeschrijving om beschikbare routes te zien en hoe lang het duurt om er te komen, tik vervolgens op Go om een route te kiezen en stap voor stap te starten routebeschrijving.

    Image
    Image
  4. Als u uw reismodus wilt wijzigen van de standaardauto, tikt u op de Walk, Transit of Cycleicoon.

    Image
    Image

    De voorgestelde routes en reistijden veranderen afhankelijk van de manier van reizen en welke modi beschikbaar zijn.

  5. Tik op het Rideshare-pictogram om beschikbare Uber- of Lyft-informatie te krijgen. Tik op Next en Request Connect om een ophaalservice aan te vragen en een ophaallocatie te bevestigen.

    Image
    Image
  6. Tik tijdens je reis op Add Stop om een tussenstop aan je route toe te voegen. Tik op Deel ETA om iemand je geschatte aankomsttijd te sturen. Tik op Details om specifieke details van je route te zien.

    Image
    Image
  7. Tik op Melden om een ongeval, gevaar of snelheidscontrole te melden.

    Image
    Image

    Vanaf de iOS 14.5-release kun je Siri gebruiken om een incident te melden als je in de VS of China bent. Zeg iets als, "Er is een ongeval voor de boeg", of "Iets blokkeert de weg" om een rapport in te sturen.

  8. Tik op Audio om een audiobedienings- en volumescherm te openen. Tik op Einde wanneer u op uw bestemming bent aangekomen, of wanneer u uw route wilt beëindigen.

    Image
    Image

Tips bij het gebruik van afslag-voor-afslagaanwijzingen

De basisprincipes van het gebruik van Apple Maps voor routebeschrijvingen zijn eenvoudig, maar er gebeurt meer in de app. Hier zijn een paar tips die je misschien nuttig vindt.

De Kaarten-app kan je vertellen in welke rijstrook je moet zijn met behulp van een functie genaamd Rijstrookaanwijzingen. Met natuurlijk klinkende aanwijzingen bevatten uw afslag-voor-afslag instructies nuttige aanwijzingen, zoals 'Blijf op de linkerrijstrook' of 'Blijf op de eerste of tweede rijstrook van rechts'.

De app geeft lokale snelheidslimieten voor een route weer, indien beschikbaar.

Bekijk of druk een lijst met de routebeschrijving af in plaats van dat ze met u worden gesproken. Tik op het scherm waar de Go-knop is, voordat u stapsgewijze routebeschrijvingen start, op de tijdschatting U krijgt op deze manier geen locatiebewuste routebeschrijving, dus er is geen omleiding als je mist een afslag, maar je telefoon vertelt je niet wat je moet doen.

U ontvangt betere routebeschrijvingen en geschatte aankomsttijden als u re altime verkeersgegevens aan Maps toevoegt om ongevallen, wegwerkzaamheden en andere vertragingen te identificeren en mogelijk te omzeilen. Om verkeersinformatie te bekijken, tikt u op het i-pictogram in de rechterbovenhoek en zet u de Traffic-tuimelschakelaar op Aan/groen.

Als je op reis bent en benzine, een ma altijd of een badkamer nodig hebt, kan Apple Maps je helpen. De kaart bevat kleine pictogrammen voor zaken als restaurants, benzinestations, apotheken en ziekenhuizen. Tik op deze pictogrammen voor meer informatie over de locatie en werk je routebeschrijving bij om je daarheen te brengen.

Favoriete locaties

Wil je het gemakkelijk maken om naar je werk, huis, het huis van een vriend of je favoriete coffeeshop te gaan, waar je ook bent? Favoriet die locaties. Om dat te doen, zoekt u naar de locatie, veegt u omhoog over de zoekdetails en tikt u op Toevoegen aan favorieten Als u van gedachten verandert, tikt u op Verwijderen uit favorieten

Image
Image

U vindt uw lijst met favorieten onder aan het veeg-omhoog-zoekvenster op het startscherm van Maps.

In de buurt

De functie Dichtbij toont categorieën van bedrijven in de buurt, zoals restaurants, benzinestations en nog veel meer. Tik op een categorie voor een lijst met bestemmingen in de buurt. De categorieën Dichtbij verschijnen wanneer u op de zoekbalk tikt in het startscherm van Kaarten en vervolgens naar beneden scrolt.

Image
Image

Vermijd tol of snelwegen

Wilt u dat uw routebeschrijving wegen met tolwegen of snelwegen vermijdt? Typ uw locatie in de zoekbalk, tik op Routebeschrijving, veeg omlaag naar het gedeelte Vermijd en schakel Tolls in, Highways of beide. Je krijgt nieuwe routes die aan je specificaties voldoen.

Image
Image

Print Routebeschrijving

Wilt u een lijst met routebeschrijvingen naar uw bestemming afdrukken? Tik in het Go-scherm op de tijd om de volledige lijst met routebeschrijvingen voor uw route te zien. Veeg naar de onderkant van de lijst en tik op Delen. Tik op Print om de routebeschrijving naar een aangesloten printer te sturen.

Image
Image

Geparkeerde Locatie

Wilt u dat Maps uw auto kan lokaliseren op parkeerterreinen in een winkelcentrum of op de luchthaven? Uw iPhone moet via Bluetooth zijn gekoppeld aan uw autoradio of CarPlay-eenheid. Tik op Instellingen > Kaarten en zet de tuimelschakelaar Geparkeerde locatie weergeven op aan.

Image
Image

Gebruik Kaarten om uw huidige locatie op de iPhone of iPad te delen met vrienden en familie, zodat ze gemakkelijk met u kunnen afspreken.

Aanwijzingen voor openbaar vervoer, rit delen en wandelroutes

Autorijden is niet de enige manier om je te verplaatsen, en Maps kan je helpen navigeren via openbaar vervoer, het delen van ritten en te voet.

Open de Kaarten-app en selecteer een bestemming. Tik vervolgens op het routebeschrijvingsscherm op Transit, Ride of Walk.

  • Tik op Transit om opties weer te geven met bus, metro, lightrail, veerboot en andere methoden om je bestemming te bereiken, als je lokale openbaarvervoersysteem in kaart is gebracht door Apple (zie hier de volledige lijst). Kies je favoriete keuze en tik op Go.
  • Tik op Ride als je in een gebied bent dat apps voor het delen van ritten ondersteunt, zoals Lyft of Uber die op je iPhone zijn geïnstalleerd. Je geïnstalleerde app voor het delen van ritten wordt geopend en de geschatte prijs wordt weergegeven. Tik op Volgende voor degene die je wilt gebruiken.
  • Tik op Loop voor een lijst met te lopen straten en wegen. Het gebruik van een Apple Watch met kaarten is handig wanneer u loopt, omdat het horloge trilt om u te laten weten wanneer u moet afslaan. Als een van de wegen die u moet bewandelen onverhard is, geeft Kaarten een waarschuwing. Tik op Go om je wandeling te beginnen.

Indoor Mapping

De weg vinden naar de juiste winkel, restaurant of badkamer in een grote binnenruimte zoals een luchthaven of winkelcentrum kan een uitdaging zijn. Als je ooit verdwaald bent geweest in die situatie, heb je misschien afslag-voor-afslag aanwijzingen gewenst zoals je in je auto hebt gedaan. Voor sommige locaties heeft Apple Maps deze routebeschrijving.

Image
Image

Apple heeft hier volledige lijsten met locaties met plattegronden:

  • Lijst met plattegronden voor luchthavens
  • Lijst met plattegronden voor winkelcentra.

Als je binnenkaarten wilt gebruiken, zoek je naar een luchthaven of winkelcentrum. Als u zich binnen de locatie bevindt, opent u de Kaarten-app. Gebruik de pictogrammen in de buurt (Eten, Drankjes, Winkels en voor luchthavens, Terminals, Poorten en meer) om door lijsten met opties te bladeren. Tik op de plaats waar je heen wilt en de Kaarten-app geeft een routebeschrijving ernaartoe.

Zoals bij andere kaarten, zoomt u in en uit om meer details te zien. Blader op verdieping, terminal (op luchthavens), parkeerniveaus, aankomst- en vertrekniveaus (op luchthavens) en meer.

Augmented Reality Flyover Cities

Een routebeschrijving opvragen is niet de enige manier om een stad te verkennen. Gebruik de Maps-app om te genieten van augmented reality, 3D-viaducten in honderden steden over de hele wereld. Deze viaducten laten je de stad zien alsof je een helikoptervlucht maakt door de straten en tussen de gebouwen.

Dit is wat je moet doen:

  1. Zoek in Kaarten naar een stad.
  2. Als de functie beschikbaar is, bevat de resultatenpagina een Flyover-knop. Tik erop.
  3. Beweeg je iPhone naar links en rechts, omhoog en omlaag om verschillende delen van de stad in 3D te zien. Knijp in het scherm om in te zoomen op locaties. Veeg naar links, rechts, omhoog en omlaag om door de stad te bewegen.
  4. Als je een helikoptertour wilt maken, tik je op Start stadstour.

    Image
    Image
  5. Tik op X om de viaductfunctie te sluiten en terug te keren naar de standaard Maps-ervaring.

Niet storen tijdens het rijden

Afgeleid rijden is een belangrijke oorzaak van ongevallen. Apple heeft een functie in iOS 11 en hoger opgenomen om gebruikers te helpen zich op de weg te concentreren en rijrisico's te verminderen. Niet storen tijdens het rijden blokkeert oproepen en sms'jes terwijl je rijdt en stuurt automatische antwoorden zodat je je ogen op de weg kunt houden.

Niet storen tijdens het rijden maakt geen deel uit van Apple Maps, maar het is een goed idee om te leren hoe u het kunt gebruiken.

Aanbevolen: