Hoe Superfetch uit te schakelen op Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe Superfetch uit te schakelen op Windows 10
Hoe Superfetch uit te schakelen op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Druk op Windows-toets+ R, voer services.msc in. Klik met de rechtermuisknop Superfetch > Stop, klik met de rechtermuisknop Superfetch > Eigenschappen> Opstarttype > Uitgeschakeld.
  • Register gebruiken: Druk op Windows-toets+ R, voer regedit in. Vouw de inhoud uit, selecteer PrefetchParameters, dubbelklik op EnableSuperfetch, voer 0. in
  • Als je Superfetch hebt uitgeschakeld maar nog steeds traagheid ervaart als gevolg van hoog schijfgebruik, probeer dan diagnostische tracking of zoekindexering.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de Windows 10 Superfetch-service kunt uitschakelen als u denkt dat uw pc hierdoor traag en traag reageert.

Image
Image

Superfetch uitschakelen via Windows Services

De Superfetch-functie kan worden in- en uitgeschakeld via de Windows Services-interface.

  1. Druk op Windows-toets+ R.
  2. Het Windows Uitvoeren-dialoogvenster zou nu zichtbaar moeten zijn, meestal in de linkerbenedenhoek van uw scherm. Typ services.msc in het daarvoor bestemde veld en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  3. De Services-interface zou moeten verschijnen, over uw bureaublad en open applicatievensters. Zoek Superfetch, te vinden aan de rechterkant van het venster in de alfabetische lijst met services.

    Image
    Image
  4. Klik met de rechtermuisknop Superfetch en selecteer vervolgens Stop.
  5. Er verschijnt nu een Service Control-dialoogvenster met een voortgangsbalk wanneer Windows probeert de Superfetch-service te stoppen. Dit kan even duren, dus wees geduldig.

  6. Klik met de rechtermuisknop Superfetch en selecteer vervolgens Eigenschappen.
  7. Selecteer het Opstarttype vervolgkeuzemenu en selecteer Uitgeschakeld.

    Image
    Image
  8. Selecteer Toepassen en selecteer vervolgens OK.
  9. Superfetch is nu uitgeschakeld. Om het op elk gewenst moment opnieuw in te schakelen, herha alt u de bovenstaande stappen, maar kiest u Automatisch als de waarde voor het opstarttype.

Superfetch uitschakelen via het register

U kunt SuperFetch ook uitschakelen in het Windows 10-register door de waarde EnableSuperfetch te wijzigen.

  1. Druk op de volgende sneltoetscombinatie: Windows-toets+ R
  2. Het Windows Uitvoeren-dialoogvenster zou nu zichtbaar moeten zijn, meestal in de linkerbenedenhoek van uw scherm. Voer regedit in het daarvoor bestemde veld in en klik vervolgens op OK.

    Image
    Image
  3. Er zou nu een dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer moeten worden weergegeven, waarin u wordt gevraagd of u de Register-editor-app wilt toestaan wijzigingen aan uw apparaat aan te brengen. Selecteer Ja.
  4. De Windows Register-editor zou nu moeten worden weergegeven. Klik op de arrow naast HKEY_LOCAL_MACHINE, in het linkermenuvenster, om de inhoud uit te vouwen.

    Image
    Image
  5. Doe hetzelfde voor de volgende mappen en opties, in deze volgorde: SYSTEM > CurrentControlSet > Control > Session Manager > MemoryManagement.
  6. Select PrefetchParameters.

    Image
    Image
  7. Een lijst met waarden en de bijbehorende instellingen zou nu aan de rechterkant van de Register-editor moeten worden weergegeven. Dubbelklik op EnableSuperfetch.

  8. Voer 0 in het veld Waardegegevens in.

    Image
    Image

    Superfetch kan op elk moment opnieuw worden ingeschakeld door deze waarde te wijzigen in 3.

  9. Selecteer OK.
  10. Selecteer File > Exit in het menu Register-editor. Superfetch zou nu uitgeschakeld moeten zijn.

Bottom Line

De Windows 10 Superfetch-service wordt verondersteld te raden welke applicaties u wilt gebruiken, en laadt vervolgens de bijbehorende gegevens en benodigde bestanden vooraf in het geheugen, maar het kan in plaats daarvan uw pc vertragen tot een crawl. Als u denkt dat uw pc traag is en niet zo snel reageert als u zou verwachten, kan het uitschakelen van Superfetch de zaken versnellen.

Andere manieren om problemen met hoog schijfgebruik op te lossen

Als je Superfetch hebt uitgeschakeld maar nog steeds traagheidsproblemen ondervindt die worden veroorzaakt door een hoog schijfgebruik of andere brongerelateerde problemen, kunnen een of meer van de volgende oorzaken de boosdoener zijn.

  • Diagnostiek volgen: deze ingebouwde functie verzamelt gegevens over de configuratie van uw pc en over eventuele problemen die Windows kan tegenkomen, en stuurt alles naar Microsoft om toekomstige versies van de besturingssysteem.
  • Zoekindexering: alle bestanden en mappen die op uw harde schijf zijn opgeslagen, worden door Windows geïndexeerd, waardoor het eenvoudiger en sneller wordt om naar een specifieke titel, type of zelfs naar een inhoud binnen een bestand.
  • Windows Tips: Het kan zijn dat u tijdens het gebruik van Windows op verschillende punten tips of suggesties ziet verschijnen. Hoewel ze nuttig zijn, zijn ze afkomstig van een applicatie die constant op de achtergrond draait en waardevolle bronnen kan gebruiken.
  • Malware: een veelvoorkomende oorzaak van trage pc's en crashes, virussen en andere soorten malware kunnen grote schade aanrichten aan schijfgebruik, CPU-cycli en meer.

Aanbevolen: