Aanmelden voor het openbare bètaprogramma van Apple voor iOS

Inhoudsopgave:

Aanmelden voor het openbare bètaprogramma van Apple voor iOS
Aanmelden voor het openbare bètaprogramma van Apple voor iOS
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Apple Beta Software Program-site > selecteer Aanmelden > Aan de slag > tik op schrijf uw iOS-apparaat in.
  • Tik vervolgens op Profiel downloaden > Toestaan. Ga naar Instellingen > Profiel downloaden > Installeren > tik op Installerentweemaal > Herstart.
  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update > tik op Download en installeer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u zich kunt aanmelden voor Apple's iOS Public Beta Program, waarmee u maanden voordat deze wordt uitgebracht toegang heeft tot de nieuwste versie op uw iPhone of iPad. Het programma voor iOS is volledig gratis en open voor iedereen met een compatibel apparaat.

Aanmelden voor de openbare bètaversie van iOS

Als je vroeg over de nieuwste iOS wilt beschikken, meld je dan aan voor het Apple Beta Software Program door deze stappen te volgen:

  1. Open Safari en bezoek de webpagina van het Apple Beta Software Program.

    Voer deze stappen rechtstreeks uit op je iPhone of een ander iOS-apparaat. Het zijn meer stappen, en ingewikkelder, als je op een computer begint en dan moet overschakelen naar je iPhone.

  2. Selecteer Aanmelden.

    Image
    Image
  3. Log in met je Apple ID.

    Als je er om de een of andere reden geen hebt, maak dan een nieuwe Apple ID aan en ga dan terug naar deze stap.

  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Aan de slag, tik op uw iOS-apparaat inschrijven.
  5. Volg de instructies om een back-up van uw iPhone in de huidige staat te maken en te archiveren.
  6. Tik in stap 2 van de instructiepagina van Apple op Profiel downloaden.

    Image
    Image
  7. Tik in het pop-upvenster op Toestaan om een configuratieprofiel te downloaden.
  8. Tik in het downloadbevestigingsvenster op Sluiten.

    Image
    Image
  9. Ga naar Instellingen > Profiel gedownload, tik op Installeren en tik vervolgens opInstall nog twee keer ter bevestiging.
  10. Wanneer u wordt gevraagd om uw iPhone of iPad opnieuw op te starten, kiest u Restart.
  11. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update en tik vervolgens op Download en installeer om uw iOS-apparaat bij te werken naar de meest recente bètaversie.

    Image
    Image
  12. Wacht terwijl je apparaat de update downloadt en installeert. Het zal opnieuw opstarten om de installatie te voltooien. Wanneer het de laatste keer opnieuw opstart, gebruik je de nieuwste bètaversie van iOS.

Besloten dat je geen bètaversie van iOS meer wilt gebruiken? Downgrade uw versie van iOS om terug te keren naar de nieuwste officiële versie.

Wat is een openbare bèta?

In softwareontwikkeling is 'bèta' de naam die wordt gegeven aan een pre-releaseversie van een app of besturingssysteem. Software wordt als bèta beschouwd als het zich in een vergevorderd ontwikkelingsstadium bevindt, maar nog niet compleet is. De basisfuncties zijn aanwezig, maar de software is nog niet klaar voor gebruik door het grote publiek, omdat er nog wat dingen moeten worden gedaan, zoals bugs oplossen, snelheid verbeteren en het product oppoetsen.

Image
Image

Traditioneel wordt bètasoftware alleen gedistribueerd binnen het bedrijf dat het ontwikkelt of naar een vertrouwde set testers. Bètatesters werken met de software, zoeken naar problemen en bugs en rapporteren aan de ontwikkelaars om het product te helpen verbeteren.

Een openbare bèta is iets anders. In plaats van de groep bètatesters te beperken tot interne medewerkers of kleine groepen, wordt de software beschikbaar gesteld aan het grote publiek. Dit vergroot de hoeveelheid testen die wordt gedaan, wat leidt tot betere software.

Wat zijn de risico's van de openbare bèta?

Hoewel het opwindend is om nieuwe software maanden voor de release te krijgen, is het belangrijk om te begrijpen dat openbare bèta's niet voor iedereen zijn. Bèta's hebben bugs. Dit betekent dat de bètasoftware vaak crasht, dat functies en apps mogelijk niet goed werken en dat er gegevens verloren kunnen gaan.

Het is ook lastig om terug te keren naar de vorige versie nadat de bètasoftware is geïnstalleerd. Om de bèta te verwijderen, moet je je telefoon op je gemak kunnen terugzetten naar de fabrieksinstellingen, herstellen vanaf een back-up en andere onderhoudstaken.

Als je bètasoftware installeert, is het nadeel voor vroege toegang dat dingen misschien niet zo goed werken als normaal. Als dat te riskant voor je is - en dat zal voor veel mensen zijn, vooral degenen die voor hun werk op hun iPhones vertrouwen - wacht dan op de officiële release.

Aanbevolen: