Hoe bestanden te zippen en uitpakken op een Chromebook

Inhoudsopgave:

Hoe bestanden te zippen en uitpakken op een Chromebook
Hoe bestanden te zippen en uitpakken op een Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Zip-bestanden: Open het startprogramma voor apps en klik op Files, selecteer de bestanden die u wilt zippen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Zip selection.
  • Unzip: Dubbelklik op het bestand archive.zip, selecteer en klik met de rechtermuisknop op de bestanden die u wilt uitpakken. Klik op Kopiëren.
  • Ga vervolgens naar de locatie waar u de bestanden wilt uitpakken. Klik met de rechtermuisknop en kies Plakken. Als u klaar bent, klikt u op Eject naast de map archive.zip.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een bestand op een Chromebook met ingebouwde ChromeOS-tools zipt en uitpakt. Het gebruik van zip-bestanden is een populaire manier om meerdere bestanden in één kleiner pakket te comprimeren.

Bestanden zippen op Chromebook

Het zippen en uitpakken van bestanden gebeurt beide in de app Bestanden, een ingebouwde app in ChromeOS.

  1. Open je app-opstartprogramma en klik op Files.

    Image
    Image

    Je kunt de app Bestanden ook openen met de sneltoets Shift+ Alt+ M

  2. Gebruik de linkerzijbalk om de bestanden te zoeken die u wilt zippen. Controleer de cirkel voor elk bestand.

    • Om meerdere opeenvolgende bestanden te selecteren: Klik op het eerste bestand, houd de Shift-toets ingedrukt en klik vervolgens op het laatste bestand.
    • Om meerdere bestanden te kiezen, maar niet allemaal: Houd Ctrl ingedrukt en klik op de gewenste bestanden.
    • Alle bestanden selecteren: Druk op Ctrl+ A, waarmee alle bestanden op een locatie worden geselecteerd.
    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde bestanden en selecteer vervolgens Zip selection De bestanden worden gecomprimeerd tot een zipbestand met de naam Archive.zip. Het verschijnt in dezelfde map als de bestanden die u zojuist hebt gecomprimeerd, alfabetisch bovenaan. Als u een map zipt, is de naam hetzelfde als de map met de extensie.zip.

    Image
    Image
  4. Als je het bestand archive.zip wilt hernoemen, kan dat. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik op Rename.

    Image
    Image

Hoe bestanden op Chromebook uit te pakken

Het uitpakken van gecomprimeerde bestanden is niet zo eenvoudig. In plaats van het archief uit te pakken, extraheer je er handmatig bestanden uit. Gelukkig is dat gemakkelijk te doen.

  1. Navigeer naar en dubbelklik op het bestand archive.zip in het linkerdeelvenster om het archief te openen en de inhoud weer te geven.

    Image
    Image
  2. Selecteer en klik met de rechtermuisknop op de bestanden die u wilt uitpakken in het uitgebreide archiefscherm. Klik op Kopiëren.

    Image
    Image
  3. Navigeer naar de locatie waar u de bestanden wilt uitpakken. Klik met de rechtermuisknop en kies Plakken. De bestanden die u hebt gekopieerd, worden op deze nieuwe locatie geplaatst en u kunt ze bewerken.

    Image
    Image

    Bestanden in gearchiveerde mappen kunnen worden geopend zonder ze uit te pakken, maar wijzigingen kunnen niet worden opgeslagen.

  4. Als je klaar bent, klik je op Eject naast de map archive.zip in de linkerkolom van de app Bestanden.

    Image
    Image

Aanbevolen: