Weili Dai gebruikt AI om mensen te helpen hun levensstijl te verbeteren

Inhoudsopgave:

Weili Dai gebruikt AI om mensen te helpen hun levensstijl te verbeteren
Weili Dai gebruikt AI om mensen te helpen hun levensstijl te verbeteren
Anonim

Weili Dai's missie is om mensen te helpen hun leven efficiënter te maken met behulp van technologie.

Dai is de mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van MeetKai, ontwikkelaar van een door kunstmatige intelligentie aangedreven virtuele assistent waartoe gebruikers toegang hebben via een applicatie op smartphones en andere technische apparaten.

Image
Image
Weili Dai.

MeetKai

MeetKai werd in 2018 opgericht door Dai en CEO, James Kaplan. Het bedrijf gebruikt kunstmatige intelligentie om met zijn gebruikers spraakgestuurde, gepersonaliseerde zoekgesprekken aan te gaan over recepten, boeken, games, fitness, het weer en meer. Het Kai-platform is live in 36 landen en werkt in meer dan 15 talen.

"Je kunt vandaag zien dat AI een zeer belangrijke technologie wordt", vertelde Dai aan Lifewire in een video-interview. "Kai is gemaakt om ons leven mooier, gemakkelijker en efficiënter te maken, allemaal door middel van spraaktechnologie en kunstmatige intelligentie."

Snelle feiten

  • Name: Weili Dai
  • Leeftijd: 60
  • Van: Shanghai, China
  • Random genot: "Ik ben van buiten een glazen doos, maar van binnen ben ik een traditioneel persoon."
  • Belangrijk citaat of motto: "Geven, vergeven, eerlijk en zorgzaam. Wat ik vandaag heb, komt door de opvoeding van mijn ouders."

Beïnvloeden van levensstijl

De in Shanghai geboren Dai speelde daar semi-professioneel basketbal voordat hij op 17-jarige leeftijd naar de VS verhuisde. Dai beschouwt zichzelf als een "nerd van opleiding", aangezien ze een achtergrond in softwareontwikkeling en informatica heeft. Ze herinnert zich dat ze altijd al geïnteresseerd was in STEM-onderwerpen sinds ze een kind was, dus een carrière in de technologie wagen was perfect voor haar.

Ze behaalde een bachelor in computerwetenschappen aan de University of California, Berkeley. Dai's alma mater noemde zelfs een zaal naar haar en haar man, de Sutardja Dai Hall, waar de universiteit haar Centrum voor Onderzoek naar Informatietechnologie in het Belang van de Maatschappij huisvest. De hal fungeert ook als een knooppunt voor technisch onderzoek en technologische innovatie.

Dai lanceerde haar eerste bedrijf in 1995 samen met haar man Sehat Sutardja, die ook een talent heeft voor technische producten. Marvell Technology, een beursgenoteerd bedrijf dat halfgeleiders en andere gerelateerde technologische producten ontwikkelt, is nog steeds actief en genereert jaarlijks $ 2,9 miljard aan inkomsten. Dai, door Forbes uitgeroepen tot een van de rijkste vrouwen in technologie, zei dat dit bedrijf de plek is waar MeetKai's reis echt begon.

"De technologie die we ontwikkelen zal de komende jaren van invloed zijn op de levensstijl van ieder van ons", zei Dai.

Image
Image

Na meer dan 20 jaar Marvell te hebben geleid, namen Dai en haar man in 2016 afscheid van het bedrijf en verhuisden ze in 2017 naar Las Vegas. Het paar begon te investeren in onroerend goed en technologie voordat Dai haar focus legde op het lanceren van een andere technologie bedrijf.

Toen Dai en Kaplan in 2018 aan MeetKai begonnen te werken, zei Dai dat ze een geslachtloos "mini-me" virtueel product wilde maken waarmee gebruikers vragen kunnen stellen om hun manier van leven te verbeteren. En ja, de virtuele assistent identificeert zich eigenlijk als zij en zij, volgens de website van MeetKai.

Om te kunnen concurreren met andere virtuele assistent-producten die er zijn, zei Dai dat het ook belangrijk was om een product te bouwen dat de context van vragen kon begrijpen, eerdere gesprekken kon behouden om herhaling te voorkomen en een gesprekspartner was om relaties op te bouwen. In tegenstelling tot virtuele assistent-producten van Apple en Google, biedt Kai's gepatenteerde technologie een persoonlijke ervaring en bevordert het re altime discussies.

Het bedrijf bracht de eerste versie van zijn AI-assistent uit in mei 2021. De applicatie is compatibel met Apple- en Android-producten.

Ieder van ons wordt altijd geconfronteerd met uitdagingen. Maar mijn moeder heeft me altijd geleerd positief, gevend en vergevingsgezind te zijn.

Wees eerlijk en zorgzaam

Toen ze als oprichter van een minderheidsvrouw voor uitdagingen stond, zei Dai dat ze zich aan één filosofie houdt als ze in een sleur zit: wees eerlijk en zorgzaam. Zelfs met haar vele lofbetuigingen zei deze doorgewinterde oprichter dat ze nog steeds met twijfel wordt geconfronteerd door andere technische professionals. Dai hoopt dat haar optimistische persoonlijkheid meer oprichters van minderheidsvrouwen zal aanmoedigen die worstelen om vooruitgang te boeken in de technologie- en AI-industrie.

"Ieder van ons staat altijd voor uitdagingen", zei Dai. "Maar mijn moeder heeft me altijd geleerd positief te zijn, te geven en te vergeven."

Een van Dai's belangrijkste overwinningen tijdens haar ondernemerscarrière is simpelweg dat gebruikers interactie hebben met Kai in de ideefase. Ze wil graag doorgaan met het uitbouwen van de eigen technologie van het bedrijf en uitbreiden naar meer markten.

MeetKai wordt financieel ondersteund door een groep particuliere investeringen die Dai op dit moment niet openbaar wilde maken. De mede-oprichter van het bedrijf zei dat dit volgend jaar "prime time" zou zijn voor MeetKai. Het AI-bedrijf heeft een team van 40 wereldwijde werknemers en Dai wil dat personeelsbestand uitbreiden terwijl het bedrijf werkt om meer consumenten te bereiken.

"Hoe maak je technologie een realiteit die een directe invloed heeft op de levensstijl en efficiëntie van een persoon? Dat is waar we ons op richten bij MeetKai," zei Dai.

Aanbevolen: