Experts zeggen dat betaalde abonnementen slecht kunnen zijn voor podcasts

Inhoudsopgave:

Experts zeggen dat betaalde abonnementen slecht kunnen zijn voor podcasts
Experts zeggen dat betaalde abonnementen slecht kunnen zijn voor podcasts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Zowel Apple als Spotify hebben betaalde abonnementen voor podcasts aangekondigd, waardoor makers kosten kunnen rekenen voor hun inhoud.
  • Hoewel ze videomakers kunnen helpen geld binnen te halen, kunnen abonnementen volgens experts de manier veranderen waarop podcasters en luisteraars de branche benaderen.
  • Sommige experts zijn van mening dat abonnementen en andere podcastingdiensten ertoe kunnen leiden dat makers zich concentreren op de cijfers in plaats van op wat ze produceren.
Image
Image

Betaalde abonnementen kunnen leiden tot minder beschikbaarheid van podcasts voor gebruikers en minder groei voor makers, waarschuwen experts.

Podcasts zijn steeds populairder geworden, vooral het afgelopen jaar. Nu bieden zowel Apple als Spotify manieren voor makers om een paar dollar te verdienen met hun harde werk via abonnementen voor luisteraars. Hoewel profiteren van het werk dat je doet geweldig is, zijn sommigen van mening dat deze overstap naar een meer op abonnementen gebaseerd systeem uiteindelijk de podcast-gemeenschap kan schaden.

"Een van de sterke punten van het podcast-formaat is dat het geen risico vormt voor de luisteraar", vertelde Aaron Bossig, die al meer dan 13 jaar sterk betrokken is bij de podcast-industrie, tijdens een telefoongesprek aan Lifewire. "Als iemand naar je podcast wil luisteren om hem uit te proberen, hoeven ze niets anders te doen dan op een knop te drukken. Ze hoeven niets te betalen. Ze geven je een paar minuten van hun tijd. Misschien zelfs een uur."

Het gewicht van de machtige dollar

Bossig, die in 2008 begon met podcasten, heeft de afgelopen tien jaar zijn eigen podcasts gerund en andere podcasters geholpen. Gedurende deze tijd zegt hij dat de podcasting-gemeenschap is blijven groeien vanwege hoe gemakkelijk het is om mee te doen en hoe weinig het luisteraars kost om die podcasts uit te proberen.

"Podcasting begon als een soort ondergrondse radio op internet", legt Bossig uit. "Het enige wat mensen hoefden te doen, was ergens een paar mp3's uploaden, een RSS-feed opzetten, en iedereen op internet - of ze het nu uit China, Europa of Zuid-Amerika halen - alles wat ze nodig hebben is uw link en ze kunnen haal je inhoud."

Als iemand naar je podcast wil luisteren, om hem uit te proberen, hoeft hij niets te doen, behalve op een knop te drukken.

Nu bedrijven abonnementen aanbieden, maakt Bossig zich zorgen dat je veel podcasts zou kunnen zien die geld proberen te verdienen met hun inhoud terwijl ze niet genoeg zijn opgebouwd om het te doen. Als dit gebeurt, kan dit ertoe leiden dat veel podcasts niet van de grond komen of dat luisteraars zich afwenden omdat ze niet regelmatig willen betalen om toegang te krijgen.

Federica Bressan, een podcaster en wetenschappelijk onderzoeker, zegt dat ze zich zorgen maakt dat de normalisering van podcasting en de introductie van nieuwe diensten ertoe kan leiden dat podcasters het gevoel hebben dat ze zich aan bepaalde parameters moeten aanpassen om hun inhoud acceptabel te maken.

"Mensen consumeren veel van deze inhoud, en ze zagen het en dachten: waarom zou je het ze gratis geven? Dus bouwden ze dit nieuwe platform dat, aan de kant van de makers, je een nieuwe ervaring biedt, " Bressan vertelde het ons tijdens een telefoontje.

Image
Image

"[Bedrijven zoals Apple en Spotify] geven je een canvas en tools en een manier om dingen te doen - zoals alle tutorials - die eigenlijk niet zijn hoe je een podcast maakt, maar hoe je een podcast maakt als je wilt om bij Apple te zijn of welke andere groep dan ook."

Bressan is van mening dat de manier waarop de podcasting-gemeenschap verandert, ertoe kan leiden dat podcasters zich minder vrij voelen om hun inhoud te maken zoals ze willen. In plaats daarvan zullen ze proberen zich aan te passen aan wat al financieel succesvol is geweest.

Verschuivende wind

Zowel Bressan als Bossig zeggen dat ze niemand de schuld geven die het betaalde abonnementspad omarmt. Ze hebben gewoon het gevoel dat dit niet het juiste pad is voor hun podcasts, of voor de algehele toekomst van de gemeenschap.

"Mensen zeggen, als je inhoud populair is en waarde heeft voor mensen, dan moeten ze ervoor betalen. Als er waarde is, waarom geef je het dan gratis weg? Dat is een manier om erover na te denken, en het is niet verkeerd, " legde Bressan uit.

Een van de sterke punten van het podcastformaat is dat het geen risico vormt voor de luisteraar.

"Maar," vervolgde ze, "wat ze doen is de voorwaarden scheppen om podcasters aan te moedigen hun inhoud weg te geven in ruil voor wat geld. En door dit te doen, werken ze aan het blokkeren van inhoud."

In plaats van podcasting voort te zetten als de creatief vrije industrie die het is geworden, vreest Bressan dat de overstap naar abonnementen het idee zou kunnen stimuleren dat makers andere best presterende podcasts moeten bijhouden. Dat zou er in wezen een race van maken om het meeste geld te verdienen, iets dat op de lange termijn ongetwijfeld zowel makers als luisteraars zal schaden.

Aanbevolen: